jensanjen

En tjej med mycket tankar, funderingar, tycken och kärlek. Tycker livet är för kort för att älta gammalt utan vill hellre se framåt och njuta av livet, kärleken, familjen och vänner!

underbart!!

Publicerad 2011-01-28 09:05:32 i Allmänt,

Tänk vad lite sömn gör undervärk till humöret!!! För att inte "jinxa" det så har oliver sovit nu i 2 nätter hela natten :) vaknat vid 6-7 för en flaska och somnat om, ok inte i morse då vaknade han 7 och ville inte dricka sin flaska ordentligt men han hade ändå sovit i nästan 12 timmar då, UNDERBART!!!! Så äntligen sover jag i min säng igen :) Att få sova är verkligen en underskattad sak, det gör ju sååå mycket till humöret och välmående både för mig och oliver. han är gladare på dagarna, äter ordentligt (andra ord han äter om en häst nu) och vi leker och busar ordentligt! Så skönt, så jag hoppas och ber att det nu har vänt!

Syster yster har varit här i 2 dagar nu och det är urmysigt. Så kul med besök om dagarna och kvällarna, någon att prata med, har hjälp med oliver. Kvällarna är det ju mest tv tittande men att ha någon i soffan gör så mycket än att sitta solo och glo på teve helt själv, igår kväll vräkte vi i oss massa glass med maränger, bananer och choklad/lakrits sås :)

har som sagt min vagn iväg skickad på lagning då den drog snett när man körde och har fortfarande inte hört ngt efter 5 dagar. har ringt och mejlat och frågat om en ugefärlig tid för det hela men inget svar :( grrrr ska ringa idag igen. jag vet de sade några dagar men nu när de har vagnen där och kollat på den så kan de väl ge mig ett tids perspektiv i vilket fall. Har fått låna jockes och martinas vagn igår och ska få göra det idag också som tur är. lille Nellie är magsjuk nu :( Så de sitter hemma stackarna. usch hon verkade bli bättre men så i morse vart det dåligt igen, stackars liten. hoppas inte elin får det också!

nu är det dags för killen att få sig lite gröt, kram på er!

Tidig morgon...

Publicerad 2011-01-26 07:31:27 i Allmänt,

Jaha då var man vaken igen vid 5 på morgonen. Lilleman har inte varit kul igen indatt och efter att hållt på i 1 timme från 4 så var det liksom jag som var klar vaken och inte kunde somna om så lika bra att på med kaffet och skriva in sig på arbetsförmdlingen via nätet. vet inte vad det är med honom, han slocknade som en stock igår kväll runt jkvart i 8 då efter en dag av varit på förskolan med honom i några timmar sedan hem till bror med familj och umgåtts där och fått middag (tack tack, mumma) Men så vaknade han gallskrikande vid 12 och inget hjälpte så det vart flaska och han slukade hela flaskan, sen igen vid 4 stor vråla ch slukade sen hela flaskan då jag gav upp efter som sagt 1 timme av vyssjande och in och ut i rummet. han är så tokig, gallskriker som en stucken gris, liksom tar i och skriker med halsen,,,, så fort jag öppnar dörren och går in så slutar han, antagligen vet han att jag kommer fram till han då, tar upp honom och han somnar i armarna, lägger ner honom och han börjar igen. vanligtvis så räcker det med att rubba honom över ryggen eller klappa rumpan men inte i morse, då vägrade han totalt ligga ner i huvudtaget. Så lyfte upp han 3 ggr och så fort jag lade ner han så börja han igen..... Är det närhet han söker? Är det hunger då han sluka 2 flaskor båda gångerna? Är det orolighet? TÄnker att det är hunger då han slukar flaskorna...... Vette katten vad man ska göra, han äter som en gris de senaste 2 dagarna, tar antagligen igen för det han inte ätit förra veckan.

Så nu på morgonen har jag druckit mitt kaffe, skrivit in mig på arbetsformedlingen men måste ner dit också, får invänta vagnen att få tillbaka den dock då den är på lagning, drog snett till vänster, har sett lite jobb faktiskt på nätet som verkar intressant så ska väl gräva fram min cv och lägga in de ordentligt på nätet och hoppas på det bästa. vore ju skönt med ett heltidsjobb liksom, ekonomin är ju tajt så ett jobb vore ju KANON!!! Gäller ju bara att hitta ett som funkar med tanke på att man har lillknasen och då är det svårt med kväll/helg jobb liksom...... hmmmm ska kolla upp detta med natt dagis också.

nej nu ska jag väl kanske äta lite, vaken i över 3.5 timmar så nu smyger hungern på. lillen sover fortfarande.... grrr kan han inte sova på natten istället!!!

Kram på er

Tung natt

Publicerad 2011-01-23 08:49:38 i Allmänt,

Igår tänkte jag " gud vad skönt nui är det över", Olivers diaree har gått över och han åt youghurt, laktosfri, samt bröd och drack sin flaska utan problem igår. Somnade som en stockk vid nattning utan problem och jag tänkte att nu är han tillbaka :) men tji fick jag. Vaknade vid 22.40 och skrek och skrek, så fort jag gick emot han slutade han, så lade ner han igen och rubbade han över ryggen och klappa i baken, men så fort jag gick iväg så ill skrek han igen. och nu menar jag ILLSKREK!!!! Inte vanliga skriken utan skriker så man hör att det måste göra ont i halsen....... Så höll vi på i 4 timmar!!!!!! jag gjorde allt, gick in och ut till han, tog upp honom och vagga, lade han i min säng, satt i soffan med han, gav han flaska, gav han host medicin, har en hemsk hosta, och till slut gav han smärtstillande då jag tänkte kanske har han ont i tänderna. Jag gjorde ALLT!!!!! Slutade med klockan 3 i natt/morse att jag lät han skrika och jag lade mig i soffan...... jag var såååååå trött och sååååååå less!!!!!! Efter kanske 20 minuter somnade han, visst han skrek inte som en stucken gris hela den tiden utan av och till.... insåg väl att jag inte kom in till han! Jag slocknade i vilket fall när han väl var tyst men så satte han igång strax innan 7 igen....... Det värsta är att han är apa trött, ögonen är minimaliska på han och går i kors nästan men vägrar sova. Ibland somnade han i armarna och så fort jag lade ner han så började han igen, låg han i sängen sin och jag rubbade hans rygg/klappa i rumpan så somnade han men så fort jag slutat och börjat trippa bort så började han!
Hans ena kind är idag röd och jätte varm så antagligen tänderna som spökar, sedan fjärta han enormt i natt så hade troligtvis mag knip också...... Han är gnällig som attan nu på morgonen.
Åh herregud, kommer det någonsin ta slut???? jag vet, jag vet, det gör det..... men jösses nu efter över 1 vecka av först feber, kräkningar, diareee, rå röv, förkylning och matvägran så är jag helt färdig, finns inga krafter i mgi till att vara possitiv..... Jag blev allt bortskämd på irland av hjälpen från janet helt klart.... Det är fasiken JÄDRIGT tufft att vara ensamstående!!!!!

Behöver styrka och vila

Publicerad 2011-01-22 06:36:11 i Allmänt,

hmm vart ska jag börja?
jo Oliver är lite bättre, han har inte lika dåliga blöjor längre, igår byttes det bara  skit blöjor men äter fortfarande inte ordentligt. Fick i han 10 skedar gröt på morgonen, några majs krokar. Sedan vid lunch åt han en liten macka med smör på och 4 skedar blåbärs purée och till middag mer eller mindre tvingade jag i honom 6 skedar potatismos...... han drack ungefär 400ml vällimg de senaste 24 timmarna, kör nu laktosfri välling och gröt som är milt mot magen, tydligen kan de bli laktos intoleranta efter en svår dos av maginfluensa. Så det verkar ha gjort susen, rumpan hans är lite bättre, tvättar nu med vatten och baby olja samt smörjer som attan med Inotyol salvan. kunde ha honom utan blöja i 30 minuter igår utan bajs ränder efter honom så det var skönt. men jösses vad han är gnällig och krävande nu. Vill ha uppmärksamhet 24 timmar om dygnet, vill sitta i famn hela tiden. Han har nu fått en hemsk hosta samt näsan rinner på honom. visserligen har jag det också, inte hostan men näsan rinner konstant! Nu inatt vaknade han vid 5 och ville ha flaska, var så klart tvungen att byta på han för hans rumpas skull och han vart hysterisk!!!!! Och jag förlorade nästan min vilja att leva.... så sen kunde jag inte somna om för jag var så upp stressad och irriterad.... han hostar och snörvlar där inne den stackaren, gnäller till ibland då och då... Den stackaren får in rast och ro från att må dåligt verkar det som.....
Usch jag behöver en paus från honom. det låter så himla hemskt och jag känner mig som världens sämsta mamma att säga det, men jag behöver lite JAG tid........ Att bara vara jag och inte känna stress för att få i han mat/dryck, inte ha en ledsen son som drar i mig, inte ha några måsten helt enkelt. Jag vet jag vet, detta är att vara mamma och det är ingen dans på rosor..... men hmmmm jag är helt slut! Sedan att sitta i lägenheten gör det ju inte bättre, visst gå ut och gå men jag måste ju byta på han så fort han bajsat i och med hans rumpa....  men fasen idag ska jag ta mig ner på stan!!! Måste ut, se folk och röra på mig. Visserligen rör jag på mig konstant här hemma, igår tvättade jag kläder (han hade inga byxor rena efter allt bajjande/kräkandes) strök och hängde gardiner och gjorde i ordning min garderob. Behöver ta tag i lådorna som står hos Jocke men det tar jag fasiken efter helgen, en paus tar jag nu från allt plockande.

barnvagnen ska jag skicka tillbaka till företaget då den drar snett åt vänster, får ju träningsvärk i höger arm/axel av att dra den i rätt riktning hela tiden, så Schenker hämtar upp den på måndag. Får se hur det går med den, ska nog sälja den och köpa en mindre sedan, den är för stor och tung. Så blir nog en lite mindre vagn istället. får hoppas jag får den såld.

Annars då, hmm ja inte mcyket händer, syster kanske kommer ikvväll och ska väl till ikea imorgon, får hoppas jag inte åker vilse, det ligger ju i göteborg och jag har aldrig kört dit eller hmm varit där sedan jag var 12 år på klassresa.....

hoppas ni alla har det bra, kram på er!

Borås boende nu då

Publicerad 2011-01-19 21:42:53 i Allmänt,

japp då är man inflyttad i lägenheten i borås, har endaast 1 väska med mina kläder att packa upp, ja förutom alla lådor hos joocke då men det tar jag nästa vecka tror jag. Behöver ta det lugnt nu och rota in oss, Oliver har fått en tuff start. I söndags började han kräkas och diaree, likadant i måndags vart det också både och, igår tisdag var det "bara" dåliga blöjor, men aptiten är riktigt dålig. Idag är det inte bra, han kräks inte men diaree till tisen, har nog totalt bytt 17 blöjor de senaste 2 dagarna, gått igenom ca 6 byxor...... han äter inte, dricker dåligt med välling, dricker dåligt i huvudtaget. Så var idag och inhandlade vätske ersättning, ska dricka 500 ml av det men hmmm han fick i sig 55 ml....... han gillar inte saften heller, bvc sade att ge han saft med lite socker. men han vill inte ha. Idag har han ätit 1/2 dl risgröt (mild för magen), 1/4 potatis(mosad), 1/2 smörgås med smör...... låter inte speciellt hälsosamt1!!!!! Totalt har han druckit 500 ml välling på 24 timmar.... Fick tips om att ge han äpple... han VÄGRAR och börjar spotta ut det.
han har nu blivit så röd i rumpan igen, på gränsen till hur det var när han var 3-5 veckor gammal!!! han blir hysterisk och jätte upprörd när jag ska tvätta honom där, han hamnade i duschen vid ett tillfälle idag för att kunna tvätta honom... jag tvättar han nu med bikarbonat soda mixad med vatten samt låter han vara utan blöja mestadels. kan meddela att golvet har fått sin dom 3 ggr idag, jag har fått det 2 ggr idag, kläderna hmmmm 6 ggr och lillfisen är inte glad!
och i allt detta så håller man på att packa upp saker i lägenheten... som sagt en ganska omöjlig sak om det inte vore för syrran Susanne. hon har varit otroligt hjälpsam!!!! idag när han vägrade äta så höll jag på att bli tokig, så hon tog över och jag gick ut och tog en cigg och varvade ner..... jag vet, jag ska sluta röka!!! Så utan henne hade nog inget blivit gjort här samt jag hade nog suttit i ett hörn med oliver och tyckt synd om oss ;) tack gumman!

imorgon kommer Jocke och ska till affären och handla lite åt oss. ska försöka en laktosfri välling och se om det hjälper, sen se vad som kan finnas som jag kan ge honom för att underlätta för han. Visst det är dunder jobbigt med allt bajsande, men det är just att se hur ont han har, det är det som skär i mig och får mig så upprörd!!!1 kan jag i vilket fall få bort det onda han har och så att han dricker vätska i vilket fall.... "bara" de sakerna så skulle det bli sååååååå mycket bättre!

Nu ska jag försöka sova så man har krafter inför ännu en tuff natt... Kram på er och jag ber om ursäkt för allt klagande i dagens inlägg....

japp nu gick det vägen....

Publicerad 2011-01-13 20:48:37 i Allmänt,

jajemen, jag fick lägenheten!!!!! Tjoho!!!! Så nu vart det snabba puckar med att få allt i ordning för att dra iväg till Borås. Känns skrämmande samtidigt måste jag säga, nu blir det verkligen bara jag och Oliver liksom. P irland har jag haft enorm hjälp av janet. Hon var en otrolig klippa i mitt liv när jag var där. Här har jag nu haft mamma och per som hjälp till massor. Dagarna när jag är själv med oliver så känner man ju hur pass mycket det är hela tiden. Visserligen så har jag haft så mycket att göra och dona med hela tiden så varit tufft att få tiden att räcka till och verkligen leka med honom. sedan far han ju över huset som attan med sitt krypande och det r en hel del att hålla koll på, mammas blom pedistaler har blivit en stor favorit idag samt kommit underför med att "åh öppnar vi skåpen här i bokhyllan finns massa roliga saker" som en liten kille absolut inte ska leka med ;) Så det blev ju lite ansträngande att försöka få ordning allt samt hålla koll på honom. tror allt han visste att jag hade massor att göra och då jäklade lite extra ;)

Men nu ska jag i vilket fall bo i Borås. Kommer bo nedanför min bror med familj så man kan alltid pysa upp dit om man känner sig lite sällskaps sjuk ;) har eventuellt hittat soffa också. jag ville ju köpa en bäddsoffa så att när man får besök så finns det sov plats enkelt. hade sett en på Ikea med schäslong för 4000:- så det var riktigt bra pris. Nu har jag dock hittat en 3-sits bäddsoffa samt en schäslong separat för 4000:- totalt. Finns i borås så man behöver inte åka långt..... känns bra! 

nej nu ska jag slappa lite i soffan innan läggdags... 
Kram på er! 

Denna väntan.....

Publicerad 2011-01-11 11:04:54 i Allmänt,

Ja som de flesta vet så har ju jag inget tålamod att vänta..... Så att sitta nu i 1 vecka och vänta på svar är riktigt jobbigt. har ju som sagt 2n 2:a i andra hand på gång, bror och ev far ska titta på den på onsdag, ligger gatan nedanför storebror i Trandared. det som står i vägen är vicevärden, väntar på svar från honom om jag får den eller inte. kan ju bli strul i och med att jag är noll taxerad förra året och arbetslös just nu. Men jag har ju föräldrapenning och barnbidrag samt underhåll så det borde inte vara problem. Den är i sådana fall om det går igenom min fram till sista juni, sen så ska jag hitta en 1a hands lägenhet. denna känns bra då den är möblerad, har allt i köksväg. Så då har jag 5 månader på mig att hitta möbler, köksgeråd etc...... Visst vore ju en 1a hand direkt bra så man inte behöver flytta hit och dit men samtidigt så kan det vara bra detta sätt. Vad tror ni?

Oliver sov i 12 timmar inatt!!!!! Jag vart så rädd i morse när jag vakna 6.45 så jag var tvungen att gå in och kolla om han fortfarande levde :/ Så klart han gjorde det ha ha ha 30 minuter senare vaknade han så klart :) nu ligger han och sover lunch så lite egen tid nu då :)

Har lämnat intresse anmälan på 3 andra lägenheter också, det är i 1a hand i så fall, ena var sista anmälan på inatt så nu väntar man på besked om den, dom andra två är sista anmälan den 12e på natten. Viill ju helst ha en 3a så oliver behöver eget rum men får man en stor 2a så funkar ju det också..... får se helt enkelt. Håll tummarna för mig!!!!
Kram på er!!

I sverige nu då!

Publicerad 2011-01-04 12:22:52 i Allmänt,

japp nu har man varit i sverige i en vecka. Känns som det är full rulle varje dag måste jag säga men himla kul samtidigt.
Under nyårshelgen var jocke med familj här, himla kul att umgås med små tjejerna. de har blivit så stora och otroligt söta. hi hi hi kul att leka med tjejer :) oliver storm trivdes men vart också lite i obalans av allt stohej med nytt språk, nya människor och ny plats. Så hans rutiner har kommit på sniskan ordentligt samt så är han väldigt orolig speciellt på nätterna. Så vi trugar med det nu så får vi hoppas det går över snabbt. jag kan säga att när man inte får nätter med sträcksömn så är man lite sliten..... det var ju några månader sedan som man fick sova 6-7 timmar i sträck.... Så jag önskar innerligt att han kommer i balans snart!

var på IKEA igår :) Tjoho vad roligt! Oliver skötte sig jätte bra måste jag säga, hade med mig bärselet utifall han vart less på att sitta i vagn och det var tur för det var precis det som hände. men han var väldigt duktig. Och jag hade glömt bort hur stort det är, vi kom dit vid 14.30 ca och åkte därifrån 19.15!!!! Trött trött var man så man hoppa i säng vid 22.00 :)

Idag blir det lugnt, ska inte göra så mycket, mamma ska gå på promenad med oliver och jag ska ner till Rydan med bilen så han ska kolla på den :) Kör ju en Mazda nu ha ha ha ha Får se vad han säger om den!!

Nu dags att käka lite, kram på er!

Om

Min profilbild

The future is in the hands of the destiny.... Or is it?

Just a girl that wants so much and are searching for it every day that goes.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela