jensanjen

En tjej med mycket tankar, funderingar, tycken och kärlek. Tycker livet är för kort för att älta gammalt utan vill hellre se framåt och njuta av livet, kärleken, familjen och vänner!

Idag kommer mamma :)

Publicerad 2011-02-28 12:07:01 i Allmänt,

Så var det måndag idag och ÄNTLIGEN kommer mamma!! Hon har tagit ledigt/bytt pass på jobbet för att komma hit i 1 vecka och hjälpa mig och umgås lite och jag måste säga vad jag längtar!!! Mitt humör har blivit bra mycket bättre under helgen och det kan bara bero på att hon nu kommer. trodde väl aldrig jag skulle säga det men jag saknar min mamma massor!!! Ska bli så mycigt att ha henne här under en vecka och bara umgås, äta gott och så får oliver leka med sin mormor!
På tisdag eller onsdag ska vi åka till ullared, ett mycket efterlängtat besök kan jag säga. har velat åka dit över 1 år nu men aldrig blivit av så det ska bli skoj. har endast varit där 1 gång i mitt liv och det var väl drygt 5 år sedan :) Så nu ska man dit, ska ju bli kul att se vad man hittar, måste ju köpa helt nytt till lägenheten. Ska idag skriva kontraktet för lägenheten :) Kommer flytta in 1a april så nu blir det stor sök efter allt vad heter möbler :)
Bilen ja.... den går ju som den vill, har stått uppe hos storebror i 2 veckor nu :( Den stannar hela tiden när man kör men så är den så knäpp att om man kört länge med den så går den som en klocka.... så det är liksom bara i början den dummar sig. Det tros vara fördelaren som behöver bytas men då den funkar efter ett tag så är det svårt att säga också. Men men ska försöka ta den idag och hämta mamma, får hoppas vi kommer fram ;)
Idag fyller mormor år, GRATTIS mormor!!!
Oliver var underbar i morse :) vaknade vid 5.50 för flaska, somnade sen om och jag vaknade 8.45 av att han satt i sängen och babbla för fullt och lekte med sina björnar :) hi hi mysigt att slippa vakna till gap och skrik och nu istället höra "bla bla blubb blubb" ha ha ha så jag gick upp, satte på kaffet och han bara satt i sängen och gojsade :) Mys!

Ny vecka.....

Publicerad 2011-02-21 07:20:21 i Allmänt,

Så var det måndag idag, solen ska tydligen skina idag också så det blir promenad idag helt klart.
helgen har varit lugn, var på bio i lördags med kära svägerskan och såg "Love and drugs", GRYMT bra film måste jag säga. den hade allt, man gapflabba, fick sig en tankeställare, grät en skvätt och bara log. s den filmen kan jag rekommendera helt klart. den är rekommenderad från 7 år men jag skulle absolut inte ta min 7 åring till, inte ens 12 åring..... skulle nog sätta 15 års gräns på den ;)

Japp så lägenhet är fixad nu :) Kommer bo i Målsryd från och med 1a april. det ligger knappt 10 minuter körtid från Borås city. En 2.5:a på 71 kvm. Nyrenoverad för 2 år sedan och det är ett ltet bostadshus med 4 lägenheter i. Enda jag är osäker med den är att det är en hund under i lägenheten och den skällde ju konstant som sagt när vi var där och kollade, men bostadsägaren har gett killen en varning och blir det mer skällande så får hunden flytta. Nu så ska eventuellt ägaren flytta ändå inom tid men som det är nu så bor han kvar, men troligtvis flyttar han inom några veckor. Annars känns det bra måste jag säga. Kom på nu i morse att jag måste fråga om tvätt stugan då jag inte såg var den var någonstans, ska skriva kontrakt nästa vecka i vilket fall, måste komma ihåg att fråga då.

Fick härligt samtal från radiotjänst igår och jädrar så arg jag var efteråt!!! Kvinnan var så otroligt otrevlig, avbröt mig hela tiden, när jag förklara att jag hyr i andra hand om tjejen som äger lägenheten har license redan så sade hon tvärt "nej" och "personen i lägenheten måste stå för licensen om ni inte är sambo".... ähhhh va!!!! så om man är 2 som bor i lägenhet så måste varje person ha license för teven????? det var det dummaste jag hört!!! Men hon var astjurig, avbröt mig hela tiden, skickar ut en räkning och sedan kan jag kontakta kundtjänst... jag sade, jag har kontant telefon så kan inte ringa, "nä men mejla då" fick jag som svar!!! när jag då bad henne om hennes namn för jag skulle kontakta hennes chef då hon var så otrevlig vägra hon ge mig hennes fulla namn och sade sedan kontakta kundtjänst och lade sen på i örat!!!!!! jag var sååååååååå arg!!!! vad har de för folk som jobbar där egentligen? Så nu inväntar jag svar från deras kundtjänst för jag tar inte att de ska vara så otrevliga! helt hemskt!
sedan kontakta jag såklart ´hon jag hyr lägenheten av och ifrågasatte om licensen då vi har sagt att tv, bredband och telefoni samt el ingår i hyran... fick svar att hon hade sagt upp det då hon som hyrde innan mig skaffade egen men fortfarande tydligen fick räkningar. Jag sade att enligt överenskommelse så ska ju teven ingå i hyran...... sen fick jag svar att hon ska svara senare ikväll när hon var hemma. antagligen ska hon fråga sin pappa och mamma om råd. Min tanke är ju att då hon sagt att tv ska ingå i hyran tar jag för givet att licensen ska ingå också..... så det tänker jag stå på mig om. men som sagt, jag kommer ju flytta om 1 månad och 1 vecka ändå.... surt med en sådan överraskning ändå.

Och listan:
* anställnings intyg från Emerald contract cleaner + Swan Dowlings
* Löne specar från Emerald och Swans
* P45 från Emerald och Swans
* P60 från Emerald och Swans
* Form E301 från Skatteverket på Irland
* besikta bilen- Klar och GODKÄND
* Laga/sälja bilen- ska lagas, letar bildelar....
* invänta bostadsbidrag- gått igenom men överklagas då de går emot sina egna regler med 6-månders uthyrning med adress ändringen....
* invänta barnbidrag
* Få reda på dagis
* Bli medlem i a-kassan
* Ordna barn försäkring

japp det var det. Oliver går nu med gåvagnen som hjälp :) far fram och tillbaka i rummet ha ha ha och gap flabbar hela tiden!! Så söt hi hi hi har inatt sovit fram till 05.15 innan han börja gapa så det var jätte skönt. kanske är på väg att vända nu, hoppas hoppas!!!

Nåväl, ha det gott allihopa, hoppas bilen snart är fixad så jag kan åka till telge!

Mysig dag idag

Publicerad 2011-02-18 20:59:45 i Allmänt,

idag har det varit en himla trevlig dag måste jag säga.
Uppe med tuppen vid 6.15, oliver drack sin flaska som han alltid gör på morgonen sen var vi uppe då vi skulle upp till Jocke och martina till klockan 7.30. martina jobba dagen och Jocke hade tagit semester för att vara hemma med barnen men så var det utbildninging på jobbet så han var tvungen att åka dit mellan 7.30-9.00, så på med kläder och traska upp, tur de inte bor så långt bort :) var mysigt med tjejerna, oliver trivs som fisken i vattnet med dom, elin blir lite småsur när oliver komemr och leker med hennes saker eller följer efter henne ha ha ha, bara att vänja dig gumman, mycket karlar efter dig om några år ;)
Så skulle man dragit sig hem efter en fika tänkte jag för att handla lite mat, sedan baka bröd och laga mat till oliver för veckan. men vart kvar hela dagen :)
Jocke tog min bil till verkstaden för att kolla vad som egentligen är fel med den, domen verkar vara ngt med motorn, fördelaren. Då den stannar då den blir varm liksom. Tändstiften såg bra ut men fördelaren var det en annan historia med. Så nu letar vi efter en sådan billigt. Förhoppningsvis hittar vi det asap. Sedan ska pappa kolla efter en stötdämpare till vänster bak samt drivknut till vänster fram. Sen så, sen kanske man kan åka till södertälje i några dagar..... Så jag hoppas verklgien bror kan fixa min bil fort!!! håll tummarna folket! 

veckan har varit bra, haft mycekt att göra faktiskt, i onsdags fick jag besök från en av tjejerna jag haft kontakt med på familjeliv forumet, så hon var här på dagen och fikade, sedan kom syster med kille och fikade och tjata massor. Så den dagen flög fram. Sen när de åkte så tog de oliver med sig och helen och hon skulle passa honom över natten så jag fick gå ut och dricka lite öl och sova ordentligt på natten :) TJOHO!!! Tack tack tack i massor!!!!! Dock vart det bara 4 öl sen var jag sänkt ha ha ha så jag var hemma 21.30 :) Gick och lade mig 23.00 och sov sådär, vakna titt som tätt... men låg i vilket fall i säng till 09.30, UNDERBART! hade en härlig dag med en lååång dusch, skrubba och fila, inpackning och ansiktsmask! Sen gjorde jag manilyr på mig själv, härligt var länge sedan! Vid 15 tiden dök pappa och andreas upp med oliver, fikade, och de hade med sig macdonalds!!!! superglad vart jag!!! babbla massor gjorde vi också, bra och skönt! Kollade sen på en lägenhet i Målsryd, men blir inget med den, visst den var jätte fräsch men grannen hade en dobberman som skällde konstant först och främst, för det andra så är den 1000:- dyrare än den i svaneholm... i dagsläget kan jag nog inte vara kräsen med vart jag bor :(  Blir trevligt med brorsan dörr i dörr också, sällskap nära till hands och någon att käka middag med förutom oliver ;) 

japp, vart långt inlägg detta. ska försöka lägga in bilder snart, blir så ont om tid att verkligen lägga ner tid på sådant. 
Just ja, Oliver har nu gått med sin gåvagn :) igår bara hipp som happ när vi satt här så for han fram med stort flin över hela ansiktet med den, ha ha ha skoja vi var chockade jag, pappa och andreas :) Sen var det fram och tillbaka i typ 30 minuter p åden där ha ha ha ur roligt, ska försöka lägga upp den länken på fb ngn dag! 

kram på er! 

Inte lika fint väder idag

Publicerad 2011-02-15 08:40:51 i Allmänt,

Idag verkar det som att solen inte tittar fram alls. Så kanske inte blir en promenad som tänkt, får se hur det artar sig helt enkelt.
Pappa ska komma hit på fika idag så jag hoppas verkligen han kommer, vore så trevligt med besök av han då jag nte sett han på dett bra tag. Babbla lite också och så.....
har eventuellt hittat en lägenhet, ligger 10 minuter utanför Borås men det är en 2.5 a så lite större och mera rum vilket är super! Ska kolla på den på torsdag, han som är ansvarig för att hyra ut den sade att han hade några som var intresserade men han inte kände inte ok med dom så ville gärna att jag skulle kolla på den :) Så det ska bli kul! hoppas verkligend en är bra.

Börjar bli nervös nu över att inte fått besked ännu av FK med barnbidraget och bostadsbidraget. Snart är denna månad slut och räkning ska betalas samt så behövs det göra en stor shopping i matväg, så kan de få ur fingret någon gång och ta beslut!!!! De skyller på att "inget svar från irland ännu" och de inte får tag i dom. Men jag ringde dit i torsdagas och jag fick tag i dom direkt (visst 3 minuters väntetid i telefon) och de sade de had eskickat papper...... så det är ju himla konstigt att FK inte får tag i dom då..... Skickade mejl till dom i torsdags med irländska telefon nummer etc och fick inget svar tillbaka...... så vette katten om det var så mycket sanning i det dom sagt till mig då..... de brukar svara direkt på mina mejl.
Min föräldrapenning har jag ansökt om förlängning på också,  inget svar på det heller... det beslutet jag fick på den jag har nu var ju tillfälligt då de INVÄNTA besked från irland också..... HATaR att vänta......

Nåja, nu blir det frukost här och kanske göra i ordning sig lite, pujamas kan man ju inte sitta i hela tiden tydligen ;)
Ha det bra allihopa

lördag idag då

Publicerad 2011-02-12 07:29:31 i Allmänt,

japp då var det lördag idag tydligen. 6 timmars sömn fick jag inatt i vilket fall, känns ju sådär kan man väl säga..... Tittar ut genom fönstret och det snöar INTE och det är så gott som vindstilla :) Blir promenad idag om nu det inte ändras ute dvs men jösses vad jag hoppas på promenad idag!!!! Blir ju FEt av detta innesittandes hela tiden och äter hela tiden..... Rökningen går bra måste jag säga. Rökte inte på hela veckan, men så kom susanne med kille hit igår kväll och då snodde jag en cigarette :/ Men det var inte gott så det var ju himla bra!!!! Pratade en del med mamma igår och jag ska nog åka dit i några dagar för att varva ner och få lite stöd. Ska bara få bilen fixad så man inte fastnar halv vägs dit med en död bil :/ Ska prata med Jocke om det idag så man kan få den fixad. Det är ju lite läskigt när bilen dör och man står mitt på motsatt riktning i körfältet...... en "vacker" dag så kommer det väl en bil och kör rätt in i oss.... HEMSKA tanke!!!! Och Oliver sitter ju på den sidan bak i bilen så om en bil kommer och kör in i oss då är det han som tar den stora smällen..... SÅ JOCKE nu får du jobba inom väldigt snar framtid!!!!

Måste skicka en stor kram och LYCKA TILL idag Åsa och Tomas mattson som gifter sig idag! Väldigt glad för eran skull och hoppas ni får en underbar dag med massa fina minnen!!!!!

Ikväll ska jag upp till Jocke och martina, ska käka lite mat oh kolla melodifestivalen. Vet väl inte om det är ett höjdar programme direkt, förra veckan bytte jag kanal.... Men kan vara trevligt med att vara där. Får se hur det går med oliver, om det funkar för han att sova i vagnen,,,,, annars får jag gå hem..... Kommer ju inte bli sent i vilket fall, med tanke på att man inte får så mycket sömn på nätterna så är det inga sena nätter för mig!

ha en bra dag!

trött AB

Publicerad 2011-02-11 07:35:40 i Allmänt,

fy fan, jag är såååå trött på det här, varför sover han inte???? Vaknar igen de senaste nätterna och bara skriker, samma visa som vanligt, lyfter upp han= skriker och trycker bort mig, låter han ligga och klappar han i rumpan/stryker han på ryggen= ibland funkar men så fort jag slutar så skriker han igen, gungar han= ibland funkar men lägger ner han så börjar han igen, låta han skrika= fortsätter skrika...... Jag är såååååå trött på det!!! varför varför varför??? när han väl lugnat ner sig efter typ 2 timmar så är ju jag klarvaken för jag är så förbannad..... så nu sitter man igen från att varit vaken från 4.20 här i soffann och funderar på vad man ska göra för dagen för att få den att gå...... Suck är väl bara det jag kan avsluta det hela med!

igår var vi i vilket fall och tittade på dagis till honom. finns ett natt/helg dagis här i stan. Jobbar man obekväma tider så är det bra. man får lämna/hämta senast fram till 19.30 och kan hämta/lämna tidigast 06.00 på vardagar och 07.00 på helgerna. de har 2 rum med sängar där barnen sover, fröken har en säng utanför rummen. de har ett "vardagsrum" där de på tex helgerna har lördags godis och mys  så de blir som hemma tex på helgerna och vardagarna så har de vanlig kväll med tex bolibompa innan läggdags. Se fanns det vanlig dag verksamhet också såklart med lekrum och allrum. Det såg ju bra ut och så, kändes dock lite kymigt och nerövst att lämna honom där över en natt..... som hon berättade så finns det ibland för vissa av barnen att de gå i skolan och går sedan till fritids, när fritids stänger så kommer taxi och hämtar dom och kör dom till "nattis" där de får middag och så, sover där, äter frukost och blir körda till fritids med taxi, går till skolan, tillbaka till fritids och sedan blir hämtade av föräldrar.... DET känns ju INTE kul alls, barnet spenderar mer tid borta än hemma...... Är nervös att Oliver ska bli ledsen och i oform av sådant liv liksom, jag får aldrig se honom om man ska jobba kvällar och sedan morgon dagen efter... får inte se han alls på över 24 timmar..... han får inte se sin mamma alls.... ska det vara så???? Sen de vet ju inte hur han är på nätterna, vad gör de då? Som hon sade att ibland vill ju inte barnen sova och då är man vaken med dom..... tar de upp barnen och låter de vara vaken på nätterna???? et böir ju inte bra alls med deras rutiner då.... hmmm jag är så kluven med det hela. Måste jag ta den vägen för att kunna ta ett jobb hur som helst.

Usch depp dag idag :(

Då var det torsdag idag

Publicerad 2011-02-10 07:30:24 i Allmänt,

japp då är det torsdag och usch vilket väder, hade ju så fint väder de senaste 2 dagarna men så vaknar man idag till snö storm och det ska vara så hela dagen. Inte kul alls. Nu känner man verkligen att man längtar till våren, less på att bylta på sig och oliver massa kläder, bli våt om byxbenen när man går ut och borsta av bilen. Så nu vill jag ha vår!!!!
hade en tuff natt med oliver igen, han vaknade flera gånger under natten, bara gapa och skrek. Så fort jag satte mig upp i sängen slutade han, gick fram till honom och försökte lägga han igen och då gapskriker. Lyfte upp han och då kommer inte till ro och örjar gapa igen..... lägger hner han och lika hysterisk igen.... höll på i flera timmar :( fattar inte varför! Så lite sömn har det varit i natt igen.... Hoppas kommande natt blir bättre.

Listan då,
Och listan:
* anställnings intyg från Emerald contract cleaner + Swan Dowlings
* Löne specar från Emerald och Swans
* P45 från Emerald och Swans
* P60 från Emerald och Swans
* Form E301 från Skatteverket på Irland
* besikta bilen- Klar och GODKÄND
* Laga/sälja bilen
* invänta bostadsbidrag
* invänta barnbidrag
* Få reda på dagis
* Bli medlem i a-kassan
* Ordna barn försäkring

En sak att bocka av :) Nu ska bror Jocke hjälpa till att fixa det som behöver fixas, känns väldigt skönt att bilen gick igenom och den inte är på väg att rasa hi hi hi hi  Den stannade inte alls igår så det var ju skönt. Märkte när besiktnings mannen skulle köra in den i garaget så ville den först inte starta :/ nervöst som attan!!! men han gasa skiten ur den lite och det gick ju bra ha ha ha ha

idag ska vi iväg och kolla på ett dagis till oliver. det har natt och helg aktivitet också så¨det vore ju skönt om han får plats där. Får se hur/vad de säger idag. Så fort jag vet med det så kan man börja leta jobb ordentligt.

Tänkt på det där med jobb, har ju nu ansökt om föräldra peng till slutet på juni eller om det var juli, och det känns som det blir bra. I och med att sista juni ska man ju i vilket fall flytta så det kan vara bra att vara ledig då så man har tid att dona och fixa i lugn och ro, samt så vill man ta en resa till irland i juni eller mitten på juli ocks¨. Börjar man jobba så vet man ju inte när man får semester igen. Så ska nog sikta in mig på det att få sig ett jobb i augusti... vist blir jag erbjuden ett jobb är det klart jag tar det, kan ju inte tacka nej till jobb och en stadig ekonomi.

har ju en hel del tankar om det var en så bra idé att flytta till Borås. Känner mig väldigt ensam här måstejag säga. Visst det har varit mycket sjukdomar både med oliver och brors familj och det är ju inget man kan göra åt. Men jag saknar vänner, saknar att göra något utanför hemmet. Visst fika med hon jag lärt känna på familjeliv har det blivit någon gång men det är ju allt. Syster har varit här mycket vilket är jätte kul och helen har varit här 2 ggr också. men jag saknar att umgås med vännerna...... kvällarna händer INGENTING!!!! Samma sak nu i typ 3 veckor... usch vad jag längtar efter att vara ute, sitta på en liten pub och ta 2-3 öl, tjata skit och titta på folk för att sen gå hem runt 12 tiden.... Ta mig inte fel, jag vill INTE gå ut och supa skallen av mig utan bara ut och ta några sociala öl! Gå på bio vore ju hemskt kul också..... hmmmm vette katten hur det blir. Känns som jag har fram till juni att ta ett beslut i vilket fall. visst, blir ju annorlunda när jag börjar jobba, då träffar man nya människor och det händer nya saker, men senaste dagarna känns tufft, inte kul och allmänt långtråkigt!
hmmmm mycket tankar helt enkelt!

Förhoppningsvis blir det inte för dåligt väder idag så jag kan åka och hälsa på pappa lite i eftermiddag!

Och vad jag önskar folk kunde sluta tjafsa hela tiden. Sitta och älta saker, kalla varandra både det ena och det andra, trycka ner varandra och få varnadra att må skit!!! jag förstår inte vitsen med det hela. Kan man inte bara inse att man inte kommer överens, tycker inte om varandra och aldrig kommer göra det men lev med det!!! Strunta i varnadra helt enkelt ooch gå vidare med livet....... jädra tjat och tjafs!!!!! Så trött på det!!!

hmmmm tankarna

Publicerad 2011-02-08 20:51:50 i Allmänt,

att hålla reda på saker som ska göras är svårt nu för tiden, magen börjar krångla nu också så inte kul alls. Tur man har medicinen från Irland :)

Och listan:
* anställnings intyg från Emerald contract cleaner + Swan Dowlings
* Löne specar från Emerald och Swans
* P45 från Emerald och Swans
* P60 från Emerald och Swans
* Form E301 från Skatteverket på Irland
* besikta bilen
* Laga/sälja bilen
* invänta bostadsbidrag
* invänta barnbidrag
* Få reda på dagis
* Bli medlem i a-kassan
* Ordna barn försäkring

Hmmm ja jag tror det var allt, känns som jag glömt något men det kommer jag nog på när jag lägger mig senare ;)

Besikta bilen blir imorgon, ska bli VÄLDIGT intresserad att se hur det går, i andra ord, ska bli kul att se hur mycket pengar det kommer kosta mig i slutändan....

Kram på er

måndag idag tydligen

Publicerad 2011-02-07 08:41:01 i Allmänt,

Enda sättet jag vet att det är ny dag är att posten kommer och folk ska jobba ;)

jaha, nu har man varit duktig tycker jag i vilket fall. har ju som sagt gett mig fasen på att sluta röka, har gått riktigt bra måste jag säga, ta i trä. Sen 5 dagar tillbaka så har jag "endast" rökt 1-1 1/2 cigarett per dag. Och då har det varit för jag varit omkring folk som har cigg..... har dock känt sista gången, igår eftermiddag, när jag tog 1/2 cigarette att det var inte gott alls.... visst jag tar en mini portion då suget blir för starkt... men hmm jag tycker det är bättre än att röka i vilket fall. Sen när vi kommit över det värsta suget för cigaretterna så tar vi snusandet, lättare att ersätta känns det som med tex tugummin.

Idag ha rjag tänkt att gå ut och gå, i och med att man inte röker så vill jag gärna äta på saker hela tiden :( Och när jag nu äntligen nått min målvikt så vill jag ju inte gå upp deet igen. Så nu blir det att gå ut och gå minst 1 timme varje dag. Slutändand på massa skit saker hela tiden, har en förkärlek för ferrari bilar...... får bli morötter, gurka, apelsiner, kiwi etc..... har ju en underbar vagn nu att gå med så det är skönt, var ute igår i 40 minuter och gick och det gick bra både på snö och asfalt med den vagnen, en crescent.

skrev in mig på arbetsförmedlingen i fredags också ordentligt, träffade en handläggare. hon var imponerad över hur fin min CV var :) Riktigt proffsig sade hon hi hi hi Men hon tyckte jag skulle förlänga min mamma ledighet till slutet på sommaren i vilket fall för att vara på den säkra sidan. Så det gjorde jag också, får se om det vart rätt :/

Tänkte jag ska försöka ta mig till värmland och hälsa på i slutet på februari eller början på mars, beror ju lite på hur det går med bostads bidraget och barnbidraget som jag väntar på fortfarande.
Ska besikta bilen på onsdag, den stannar när den blir varm....... varvmätaren går ner till typ 2-300varv /minut, står man still så dör den bara sen. Försöker man starta igen så hör man hur den "pumpar" luft..... man får vänta drygt 2-3 minuter innan den startar igen. Är man ute och kör så börjar den hoppa, liksom vill stanna. Så då får man trycka in kopplingen lite och gasa massor!!! INTE BRA! bytte bränslefiltret i torsdag, men har inte gjort ngn skillnad. Så besiktar bilen och ser vad mer som är fel på den sen tar jag beslut om det är värt att fixa den eller om jag säljer den gds bil.

Finns tydligen en lägenhet ledig ute där Jimmi bor i Svaneholm, tydligen grannen ovanför honom som gått bort, han dog på sjukhuset, s¨å den är ledig nu... funderar på att ringa på den men samtdigit känner jag att det är en bit ut och kommer jag inte ha bil så kommer jag känna mig RIKTIGT låst!!!!! så hmmm ska fundera på det under dagen... Ska väl ringa och kolla hur det ligger till med lägenheten i vilket fall så man vet om den är tagen redan eller hur det är.

ha det gott!

Ny dag, nya mål

Publicerad 2011-02-02 08:02:40 i Allmänt,

Japp vaken sedan 04.54..... Oliver ville inte komma till ro och så har jag märkt att han vaknar tidigare och tidigare för en flaska. det är slut med deet nu. han är snart 1 år gammal och han behöver inte en flaska på natten så nu får det vara nog...... Efter att efter 2 timmar med att först lugna honom och gå tillbaka i sängen i över drygt 40 minuter så vart det att jag gick in och ut ur rumet, lyfta upp honom lugna honom och lägga tillbaka honom. Sedan ge han vatten i flaska (gjorde det när han var drygt 6 månader) dvs lura honom lite, sedan lägga ner han igen för att slutligen bara lugna honom i sängen, ge han flaskan med vatten etc om och om igen, 2 timmar senare somna han om..... han grät inte hela tiden bara så ni inte tror jag är hemsk ;) utan han lugna ner sig emellan åt och sedan satte igång igen. har hört från både bvc, olika sidor på nätet och böcker att det tar drygt 2-5 dagar att vänja in ett barn i nya mönster så hmmm kan ge några trötta dagar framöver. Nu sover han i vilket fall de senaste drygt 2 timmarna......
Så denna morgon har fått mig endel att tänka, har bestämt mig att sluta röka, IGEN, men tänkt till och jag har verkligen inte råd att röka!!  Ska lägga pengarna i en glasburk där jag ser hur de växer. jag menar 40 kronor varannan dag är mycket pengar, på en vecka är det 160:-, på en månad är det drygt 680:-!!! det är mycket pengar som behövs till annat!! Så jag tror att om jag ser pengarna i en burk växa varannan dag så kommer det trigga mig ännu mera samt så får jag väl köra på nicorette och tugummin..... bara hoppas att med en kinkig grabb och alla saker omkring inte får mig att inte palla trycket. Tänker att de första 2 dagarna är ok sedan den 3e dagen är det tuffare och tuffare.... det vet jag ju sedan tidigare omgångar jag försökt sluta...... men vad fasen, kan lillebror så ska väl jag allt kunna! bara att inte omge sig med rökare som har cigaretter så ska et allt hjälpa. Knapra morötter och gurka också så man inte vräker i sig onyttigheter så man inte går upp i vikt nu när jag äntligen nått min målvikt!!!!

Idag ska jag åka och kolla på en ny vagn igen, bara hoppas den är bra. Det är en Crescent vagn, sittvagn men med liggläge också. den jag kollade på igår var en ligg och sittvagn som är för stor. vart nervös igår också då bilen började krångla, körde den hemifrån till norrmalm i borås funka fint, när jag 5 minuter senare skulel åka igen så dog bilen när jag startade, vred om igen och då starta den inte, 3e gången så starta denmen ville dö igen. fick gasa som attan. Sedan hela vägen hem igen så vart det så fort jag tryckte ner kopplingen och sedan skulle lyfta den igen och börja gasa så höll den på att dö igen.... När jag nästan var hemma igen så var den ok..... Så mina tankar där är att antingen är det bensin tillförseln som inte funkar ok, eller så är det skit i tanken (dessa råd från bröderna) eller så är den på väg att pajja totalt!!! Åh jag har verligen inte lust att försöka hitta ny bil. denna bil ska besiktas nu, vad jag vet så behös det nya drivknutar, bromsrör, bromsledningar...... men tänker inte fixa ngt förrän jag vet vad besiktningen säger, onödigt slänga ut pengar om det blir mera kostnad.... Ska kolla besiktings tid nu faktiskt så jag får det gjor. Skatten ska betalas också snart så bäst kolla nu innan man betlar det och så är det bara att skrota den...

nåja det var mina tankar för dagen.... Blir säkert mera :/
Kram på er!

tisdag idag

Publicerad 2011-02-01 09:22:57 i Allmänt,

jaha så var det tisdag idag, dagarna flyter liksom lite ihop när det inte händer så mycket. Ska idag iväg och kolla på en vagn till oliver, får hoppas den är bra, bra pris och det är en brio så det blir en lite mindre vagn än tidigare så det är lättare att få med sig dn in och ur i bilen. det enda som behövs är ju att det finns ligg läge på den och det får man ju hoppas sen att den inte är rosa ;) jocke tycker att röd inte är en kill färg men hmmm jag håller inte med. Rött är ju fint på killar :)

Väntar ortfarande på att få igenom barnbidraget, ska ringa igen idag för hon skulle ringa och jaga på de irländska myndigheterna sa hon för 2 veckor sedan så nu tycker jag att jag varit tålmodig nog. Får väl jaga på henne lite mera på fk!
Väntar också på bostadsbidraget, får hoppas det går igenom snabbt också, var ju lite tjat om att hon som äger lägenheten inte får vara folkbokförd här etc men jag förklara att hon ska ju tillbaka hit om 5 månader och då ska jag ut liksom, håll tummarna!! Mycket att vänta på oh mitt tålamod är ju inte det bästa som alla vet vid det här laget.

oliver är kinkig senaste dagarna, gnäller mycket och har ingen ro i kroppen. Äter dåligt men små portioner och ofta har jag märkt funnkar. Han har ju fått fram den 4e tanden precis så hoppas det är det som gör han sådan. Måste ut lite också, han får väl nippran på att sitta här också såsom jag får.

Ska försöka planera in en tripp till släkten i värmland också, kanske i slutet på februari funkar? Hoppas det i vilket fall, vore så kul att se lilla kian, han har ju blivit så stor mot sist jag såg honom. 

Jaha, lilleman vägrar sova verkar det som så bäst ta upp honom. 
Kram på er 

Om

Min profilbild

The future is in the hands of the destiny.... Or is it?

Just a girl that wants so much and are searching for it every day that goes.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela