jensanjen

En tjej med mycket tankar, funderingar, tycken och kärlek. Tycker livet är för kort för att älta gammalt utan vill hellre se framåt och njuta av livet, kärleken, familjen och vänner!

Olivers pass hämtat!

Publicerad 2010-05-28 11:42:16 i Allmänt,

Och herregud vad söt han är på det kortet, ser ut som han verkligen inte vill vara där :) Var ju tvungen att väcka honom först och främst, sedan att ha 2 stora lampor rakt i fejjan och kameran sitter emella dom gör inte  saken bättre ;) Han var skit sur ha ha ha ha mne 45 minuter senare var kortet taget, hon  på ambassaden sa att det var halvt som halvt godkänt så var orolig jag skulle vara tvungen komma up igen och ta nytt, men igår fick jag hämta det. Skönt att ha det avklarat!

Igår var jag som sagt i dublin tur o retur, hatar köra den vägen med oliver, först och främst kan irländare inte köra... blinkers vad är det???... hastighet..... Sen när Oliver vaknar och skriker lungorna ur sig i baksätet så kommer ju min puls upp i 180 då han skriker så man tror han ska sluta andas. Så hitta ett ställe att stanna på för att kolla blöjan eller hitta nappen är ett mirakel.... Men så skrek han sig så han somnade istället :/ Stackars barn!!! Men tur är nu att jag inte behöver åka den vägen igen :)

Idag blir det inte många knop, jag har insett att om jag går ut så spenderar jag pengar på ett sätt eller annat, går alltid förbi affären och små handlar så pengarna flyger iväg. Visst det är mat o toapapper etc men vad fasiken många bäckar små...... Så blir att stanna inne idag och slappa! Ska börja med att handla 1 gång i veckan på Aldi, (typ som lidl affär) och ska faktiskt gömma toapapper på mitt rum. Är ju endast jag som köper det och det tar alltid slut och ingen som tänker på att köpa förrän det är helt slut i hela huset!!! Så nu är det att ha ett lager på mitt rum som gäller. Samma sak med bröd, jag köper alltid bröd känns det som, jag tar 2 skivor av det och sedna är det plötsligt slut nästa morgon..... ska börja köpa mörkt fullkorn så kanske jag får ha det ifred ;)

2 veckor kvar tills heidi o comp är här, 3 veckor tills jag är i bulgarien! Jösses vad jag längtar!!!!! 2 månader tills jag är i sverige! Och jag måste spara pengar!!! Mamma ledigheten tar slut sista juli så då är man 270 euro fattigare per vecka.....  hmmm spara och spara är det som gäller nu!!!

Hoppas ni alla i sverige mår bra och tar hand om varandra, såg att sverige inte kom vidare i eurovision...... ah well, det har ju gått neråt det där i vilket fall, tycker de ska skrota det helt och hållet!!! Ha en tävling inne i sverige bara, mycket bättre :)

Kram på er!

Jaha då har man varit på kyrkmöte....

Publicerad 2010-05-25 23:03:13 i Allmänt,

Japp, kör ju ett mini dop här på irland för Oliver då jag känner att jag vill att han ska ha så mycket som möjligt med irland eftersom han är född här och det kommer alltid vara en stor del av mitt liv vare sig jag bor här eller i sverige. Så dopet här blir den 18 juli. Hade möte i kyrkan idag som man tydligen måste gå på här för att gå igenom vad dop är och vad man gör. Lite annorlunda mot sverige men inte mycket, trevlig nunna var det också. Tydligen komemr prästen hem till mig innan dopet för att säga hej och gå igenom dopet och få lite hum om oss som peroner. intressant måste jag säga ;)

Solen har skinit idag också, lite kallare dock då det var en vind men helt ok att promenera i, i vilket fall.

Paul kom inte på mötet, han skulle det men så ringde han 2 timmar innan och sa att han inte kunde få någon att jobba hans sista timme.... hmmmmmm.... han kunde inte sagt det tidigare???? Nåja, detta blir intressant, han vill ses nästa vecka på onsdag då han är tillbaka från rumäninen (hans bror ska gifta sig) och gå igenom saker och ting.... intressant helt enkelt. Han kan ju säga vad han har i tanke men sen får vi se vad som händer med det......

Längtar tills Heidi och comp kommer. De kommer den 10-13 juni, ska bli så himla kul!!! har fixat boende åt dom inne hos grannen som hyr ut rum också, helt glömt det!!!! Så det kunde ju inte bli närmare för dom att bo :) Ska bli dunder!

Bror Jocke och famillj hjälper mig massor med att organisera saker och ting, tackar så otroligt mycket för det!!!
Mamma har varit enormt hjälpsam också, hon får en del att göra ;)

I sommar får jag förhoppningsvis träffa släkten, hela bunten på dopet. Inbjudningar kommer skickas ut inom snar framtiden, hoppas de kan komma!!!

Kram på er alla, nu är det sov dags!

Sol och mera sol, härligt!!

Publicerad 2010-05-23 12:14:20 i Allmänt,

Solen skiner, ca 26 grader varmt och man kan bara njuta :)
Varit ute och gått varje dag ca 2-3 timmar i solen, lillgrabben i sin vagn och sover mestadels. Lite småstopp får man göra för att ge han mat eller nappen men annars inga problem. Det är dockk lite svårt med att veta vad man ska sätt apå han när det är så varmt, man vill inte sätta på för mycket men heller inte för lite..... Så om någon har tips så är det välkommet!

Huset är rätt ok, dock mitt rum är liiiite för varmt. På kvällen när vi ska lägga oss är det 25-26 grader!!!! INTE bra! SÅ förnstret  är öppet men inte förrän drygt 6 på morgonen börjar det gå neråt 21 grader.... Hmmm antingen är det för kallt i huset eller så är det för varmt. Finns det inget mellan läge???

Opps killen vaknar nu, bäst att gå.
Kram på er!!!

vamrt och härligt!

Publicerad 2010-05-21 10:26:22 i Allmänt,

Känns som man är utomlands i ett varmt land nu, det är så varmt och kvavt. 23 grader igår och solen sken bakom molnen, tittade fram ibland då och då. Det kändes verkligen som man var i typ spanien, det är ju så himla kvavt här och fuktigt så det blir en annan värme liksom. Lillgrabben fick ha shorts på sig och strumpor såklart, men på kvälls kvisten var jag tvungen att ha han i västen bara för han var så varm. Sovit utan filt inatt, mitt rum är 21 grader nu och han/vi är ju vana vid 16-17 grader....
Helt underbart att kunna gå ut utan jacka eller jumper :)

Idag är det 4 veckor kvar till semestern... LÄNGTAR massor. Lite nervöst med flygen bara då de säger att detta ask moln kommer gå fram och tillbaka de näramste 12 månaderna, så det kan alltid hända att flyget blir inställt då.... Vi har sagt att i så fall slänger vi in allt i bilen och kör över till frankrike :)

Fick tillbaka papper från irländska försäkrings kassan, måste skicka in fler papper till dom för att få ensamstående bidrag..... de är sådana jobbiga sk***r..... de vill alltid ha mer och mer papper, allt för att skjuta på att ge en lite pengar. Det är inte ens mycket jag ber om utan bara så jag klarar mig när mamma pengen är slut!! Så får skicka iväg det idag, om jag kan få Janet att skriva ut lönepapper till mig idag, så det kan bli hanterat fort!

Nu vakna killen, bäst ta han innan han väcker hela huset :)

Kram på er

5 vackor senare...... ÄNTLIGEN!!!

Publicerad 2010-05-18 18:38:00 i Allmänt,

Jajemen, nu är det äntligen läkt hans lilla rumpa!!! Inte ett sår kvar idag! TJOHO!! (ta i trä) Allting är helt läkt, visst det är ärr som attan, men det är läkt!!!

Hans rumpa är bra efter 5 TUFFA veckor!!!!!

Trodde det fint idag skulle bli

Publicerad 2010-05-17 12:35:00 i Allmänt,

jaha, så vakna man som vanligt i morse och det var klar blå himmel och strålande sol. Men så gick man ut 2 timmar senare och det var moln överallt...... De säger det ska bli strålande väder kommande men men, får väl se med det eftersom det alltid regnar här :)

Oliver växer så det knakar. har igår insett att hans nyfödd kläder är för smått, så nu är det storlek 56 som gäller ;) Och jösses, inatt sov han från 21.30-03.45!!!!! Jag var helt chockad!!! Helt underbart måste jag säga! Och sedan vaknade han vid 07.30!! Måste säga jag mår så himla mycket bättre när jag får sova flera timmar. hade en enorm huvudvärk hela dagen igår, nästan som migrän. helt hemskt och det hjälpte inte med huvudvärkstabletter heller!!
Hösnuvan visar sig nu också otroligt mycket, näsan rinner konstant. och på apoteket här säger de man inte kan ta ngt för det då jag ammar..... bara att rida ut det med massa servetter helt enkelt!!!

Kollade på flyg igår för resan hem till sverige i augusti. Ser faktiskt bra ut måste jag säga. Så ska ner på stan idag och ladda kortet så jag kan boka det idag. Ser ut som jag åker till borås/ulricehamn den 28:e juli och tillbaka den 30:e augusti. Förhoppningsvis har inte priserna förändrats sedan igår!!! Håll tummarna!!!!

Annars då, åker på semester till bulgarien den 17:e juni som sagt, l'ngtar som attan! Och nu kan jag slappna av lite med cash för den resan då jag får pengar bakdaterat från Olivers underhåll. Så nu får jag så han och jag kan slappna av under semestern. Sen är ju Bulgarien så himla billigt så det ska inte bli så farligt heller!!

Nu är det nog dags för att ta tag i att göra i ordning mig så man kan gå utanför dörren idag.

kram på er alla!

Less pa detta regn

Publicerad 2010-05-14 15:59:26 i Allmänt,

Ja det regnar igen, hela tiden av och till. Det blaser kallt hela veckan, sa himla trist! Jag vet, jag ar pa irland och det regnr jamt ;) Men i vilket fall, jag vill ha sol och varme!
Tanken pa att flytta hem igen kommer mer och mer inpa, mer och mer lockande och jag borjar kolla upp saker och ting. Inget sagt och inget bestamt sa ni inte far griller i huvudet. allt beror pa hur det gar med saker och ting. men japp, det tanker jag massor pa! Ha ett eget stalle, ha varme i huset jamt utan att bestalla olja for att ha det..... Ha familj och slakt nara!!! Sa jag haller tummarna for saker och ting ska ga i las och sedan far vi se hur det gar!!!

Oliver har varit kinkig senaste 2 dagarna. igar valdigt pruttig och rapig. Kraktes lite ocksa ibland da och da. Han hade inte bajjat pa 3 dagar sa det kan ha varit del av det. Jag borjade ju ge han droppar i mandags for lakaren sa det och jag tror de kan ha gjort en del i det.... slutade med dom igar sa far se hur det gar. Han ar kinkig och vill bli buren hela tiden.... otroligt jobbigt! Men nu sover han i vilket fall, ligger pa magen aven da jag tycker det ar vanskligt med tanke pa spadbarnsdod etc...... men jag haller ogat pa honom och sedna har ju min brors dottrar alltid sovit pa magen utan probelm..... men jag hoppas verkligen hans kinkighet gar over annars blir jag knapp..... Kan inte bara pa han konstant, har ju inget liv alls da och far inget gjort alls heller. Jag vet jag har ju selet att bara han i men vill absolut inte han ska bli for van vid det heller och inte kan ligga sjalv pa golvet..... Naja, talamod helt enkelt.

Snart kommer Karen hit och ska halsa pa, ska bli trevligt! Jag ar grymt sugen pa en kvall med en flaska vin och take away mat och snacka skit med brudarna..... kanske forsoka styra upp det med Karen idag :)

Just ja, dop kommer nog bli av i Boras i mitten pa augusti! Jag hoppas verkligen alla kan komma fran slakt och vanner. Vore otroligt kul!!! Vet en del maste resa en bit men jag hoppas ni vill komma i vilket fall!!!!!

Annars da, inte mycket faktiskt. Ser fram emot min semester om 5 veckor da jag ska till Bulgarien med "familjen" har. Forsta utlandsresan pa 4 ar!!!! Sol, sand, drinkar och glass!!!! LANGTAR!!!!!

krma pa er alla!

6 veckors koll igår.

Publicerad 2010-05-11 11:07:26 i Allmänt,

Japp var hos barnläkaren igår för 6 veckors koll. Han var nu 4.6 kilo och 59 lång. Hans tunga är lite kort dock med stringen under så eventuellt går den "av" av sig själv eller så måste de klippa den när han är ca 6 månader. Så de kommer hålla koll på det. Förhoppningsvis går den av av sig själv, håller tummarna! Annars var allt bra, ger han kolik droppar med laktas enzymer för att hjälpa han bryta ner laktosen då de troligtvis kan vara orsaken till hans bajs är som det är sade hon, så vi prövar med det nu också. Detta trodde hon för att han pruttar så himla mycket och har svårt få upp gaserna i magen och rapa. Så man får väl pröva för att se om det hjälper.

Idag ska vi till dublin och fixa hans pass, om nu gps är i huset eller om janets mamma har den efter englands resan vet jag inte. Kan inte köra i dublin city utan den. Om folk tycker det är svårt köra i sthlm ska de försöka köra i dublin, idioter till folk som kör bil först och främst och kör man fel är det ett hesike att komma tillbaka igen :( Så hoppas den är här i vilket fall.

Nu vakna killen så bäst ge han mat :)

Kram på er alla!

soligt men väldigt blåsigt

Publicerad 2010-05-09 12:42:02 i Allmänt,

japp, vill verkligen ut och gå men tror det blåser lite väl mycket, får gå ut och känna på det helt enkelt.

igår var jag och hämta janet o callum vid flyget. de var ju i england på begravning under veckan. sen hälsade vi på hennes gudfars dotter. har träffat henne flera gånger tidigare, samma ålder som jag och otroligt glad tjej. Oliver fick en jätte fin outfit, märkes kläder så klart från henne så min grabb är lite av en fashionista ;)

imorgon ska vi på 6 veckors koll. ska bli intressant o se hur mycket han gått upp nu. han växer så det nästan knakar ha ha  han har ju fått en del ersättning senaste veckan, dels för att tjocka upp hans bajs och dels för att min mjölk siner lite på kvälls kvisten :( troligtvis för han inte dricker det 24 timmar om dygnet....... men dagtid får han bröstet i vilket falll nu.

rumpan så gott som läkt, ngn mm kvar men fortsätta tvätta med bikarbonat vatten i 2 veckor till enligt läkaren för att vara på säkra sidan.
swjälv har jag snart gått ner det jag gick upp under graviditeten!!!! galet jag vet, 6 vackor efter förlossning idag. amma och sen att jag rört lite på mig när per o mamma var här har hjälpt mycket. sen att jag kanske inte äter på så jämna tider kanske har gjort sitt ockås, svårt med tid :( Men mage och kärleks handtag finns allt lite kvar ;)

saknar er alla därhemma, kram på er!!!

lite bilder :)

Publicerad 2010-05-07 14:21:57 i Allmänt,

regn och blåst ute så inte många knop idag. endast ner till stan snart o betala hyran, mata oliver först o blöjbyte sen så. En himla massa att dona med nu för tiden innan man kan gå ut ;)

lite nya bilder på lill tjorven








som ni ser så har han tappat mestadels av sitt hår... såg väldigt roligt ut ett tag då han hade som en krans runt som gamla gubbar :) Men nu ör det bara lite grann kvar längst ner längst bak och vid viveln på toppen bak. min skalle pär ha ha ha. 4 långa strån på ca 2-3 cm har han vid viveln också... skumt!!!

rumpan hans är så gott som läkt, ytterst lite kvar, OTROLIGT SKÖNT. HAN ÄR GLADARE, PRRATAR O SKRATTAR NU. SKRIKER FORTFARANDE LUNGORNA AV SIG VID BLÖJBYTE MEN MEN, HAN GILLAR DET BARA INTE. :)

KRAM PÅ ER ALLA!!!

(OOOPS, STORA BOKSTÄVER VART DET, BLIR SÅ NÄR MAN AMMAR O SKRIVER SAMTIDIGT ;) )

Nu är jag ensam igen :(

Publicerad 2010-05-06 15:08:13 i Allmänt,

Japp så kom de iväg idag med flyget i vilket fall. Flygplatsen öppnade vid 4 i morse igen och alla flyg rullar på igen så mamma och Per åkte hem idag, OTROLIGT trist! Trodde faktiskt inte att jag skulle säga det, men jag önskar de inte åkt! Trodde jag skulle vara "less" på sällskap efter 1 vecka men icke då. Det har varit så skönt att ha dom här, sådan avlastning och hjälp jag fått. Fått sova 3 nätter igenom utan att bli väckt. Vaknade bara tidig morgon av att jag hörde honom men somnade om 2 av 3 nätter. Att kunna ta ett bad i lugn och ro var helt underbart, var såååååå avslappnad efter. Var ute på galej 1 kväll och träffade vänner och bekanta igen, kul kul. Kunna äta i lugn och ro, få maten serverad åt en :) Ja jösses, jag förstår verkligen fok som stananr kvar i mindre bra förhållande för att i vilket fall vara 2 med en liten! Men men, jag visste vad jag gav mig in på innan, men jösses det är tufft!

Fick frågan i söndags när jag var ute om jag inte träffat någon ny ännu..... NÄR SKA JAG HINNA MED DET?!?!?!?!?! Nej sedan känner jag att den ända karl i mitt liv är min lilla son Oliver. Han är mitt allt och jag har varken tid eller lust att träffa någon ny. Visst känner jag en enorm saknad efter en kram, bli omkramad..... men det är faktiskt allt! Så visst, dyker Mr. Drömprins upp så säger jag ju inte nej direkt ;) Men inte något jag letar efter direkt!

Så nu är allt tillbaka till vardag igen, jag sitter här hemma själv och lillen sover (så skönt) Janet är i england med Callum och hennes mamma på en begravning. Pat jobbar till 5 och Eoghan är i college...... tvätten är vikt, flaskorna i ordning gjorda.... Duscha.... hmmm jag gör det ikväll innan jag lägger mig. Slappa lite då kanske ;)

Kram på er alla, saknar er!
Mamma och Per, Tack så hemskt mycket för all hjälp under tiden ni var här. var verkligen välbehövligt och jag var på bristnings gränsen när ni kom. Ni har gjort dunder för mig och min son! Tack för allt!!!!

hi hi hi hi mamma och per kan inte flyga :)

Publicerad 2010-05-05 12:29:48 i Allmänt,

Tjoho!!! mamma och per är "fast" på irland till i vilket fall imorgon  pga askan som kommer över irland idag och imorgon.... :) De skulle åkt hem idag med 12.55 flyget men är nu inbokade till samma tid imorgon. Kollade dock på internet hur ask molnet skulle gå och imorgon ser det ut som det är över Irland hela dagen :) Så kanske blir de kvar till fredagen hi hi hi . Jag är överlycklig men tror inte de är så glada :) Men men, jag får ha de en extra dag till i vilket fall.

Oliver växer så de knakar, han har blivit så lång senaste veckan bara. Han flinar massor nu och börjar greppa saker. Babblar och håller på en hel del. Helt sjukt vad fort det går.
Hans rumpa är så otroligt mycket bättre, är bara 2-3 mm sår nu men det blöder inte eller så. Utan det läker i vilket fall, ärrbildning är det men förhoppningsvis försvinner det. Nu är han mest torr här och var men det smörjer jag med massa vaselin. Så otroligt skönt att det är borta, känns som han blivit en ny bäbis nu när det är läkt, mycket gladare! Jag är inte rädd för att byta hans blöja längre, dock hatar han det fortfarande och skriker lungorna av sig men men hellre det än att han blöder och lider!

Idag blir det en alappar dag och ska beställa in mat. Ingen matlagning för någon av oss ;)

Kram på er alla, hoppas ni alla mår bra!
Och just ja, TACK I MASSOR moster med familj och Monika och Kent för de fina kläderna! Jätte fina var det, tack tack så hjärtligt!

Mamma och Per är här!

Publicerad 2010-05-02 11:01:07 i Allmänt,

Gud vad skönt med hjälp kan jag meddela! Mamma och Per har varit här sedan i onsdags och ska stanna till denna kommande onsdag. Så himla skönt att få hjälp med lillgrabben, kunna duscha i lugn och ro, kunna klä på sig normala kläder och inte gå i antingen pyjamas eller mjukis byxor hela dagarna. Varit ute och gått massor och även stoppat in huvet på 2 pubar och sagt hej. Var och klippte mig igår också, välbehövligt kan jag meddela. Önskar lite att de kunde stanna för gott :)

Själv har jag gått ner rätt bra i vikt efter graviditeten. Vägde mig för en vecka sedan och då gått ner 15 kilo!!! Så nu är det "bara" 7 kilo kvar!!! Sedan är jag nere på vikten jag var innan jag vart gravid, men skulle vilja/behöva gå ner 5 kilo utöver det för att komma i bikinin till sommaren :)

Olivers rumpa har blivit mycket bättre "ta i trä", var tillbaka till läkaren i torsdags och räknade ut att jag prövat 9 olika krämer samt äggvita. Äggvitan funkade i 3 dagar sedan var det tillbaka till noll igen. SÅ läkaren sade då att eftersom han har så känslig hud och hans bajs är så syrehaltigt (tack vare amning tydligen) så tvätta med bikarbonatsoda och även bada hans rumpa i det ibland samt sätta på en zink och castor olje salva och vaselin. Och tjolahopp, 24 timmar senare så hade såren läkt ihop sig så det inte var öppna sår längre!!! Vilken skillnad på unge kan jag meddela,  han babblar nu massor och flinar för fullt! Inte så mycket skrik när man byter blöja men jösses han hatar verkligen att få sin blöja bytt ;) Så nu är rumoan i vilket fall INTE blödande och ok det är fortfarande rött och så vidare men såren börjar läka ihop tack gode gud! Jag tror inte jag hade orkat med det hela många dagar längre. Fick ju panik känsla när jag bytte hans blöja och det blödde när man torkade honom och han kniper ihop skinkorna och böjer ryggen i en båga för att jag inte ska komma åt att torka! Det var en tuff match som jag inte vill göra om!!! Så nu vet ni andra, tvätta med bicarbonatsoda utblandat i vatten om eran lilla får utslag, slår vilken salva som helst!!!

Nu vaknar han så bäst att ta honom innan han blir hysteriskt :)

Kram på er!

Om

Min profilbild

The future is in the hands of the destiny.... Or is it?

Just a girl that wants so much and are searching for it every day that goes.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela