jensanjen

En tjej med mycket tankar, funderingar, tycken och kärlek. Tycker livet är för kort för att älta gammalt utan vill hellre se framåt och njuta av livet, kärleken, familjen och vänner!

Soon, soon, soon!

Publicerad 2009-07-31 16:58:39 i Allmänt,

Snart är jag hemma igen, snart. "bara" 3 dagar kvar!!!! Känns underbart men samtidigt nervös. Hur ska denna semestern bli med allt? har sagt till mig själv att ta det som det kommer helt enkelt. Det är semester och inga måsten har man sägs det så ska försöka med den attityden!

Fick svar på mina funderingar från Maria. Då ser/förstår jag hur du ser på det jag skriver.- Denna sida är en sida där jag skriver om allt som pågår i mitt liv och alla mina tankar och funderingar kring saker och folk. Visst skriver jag mycket negativt, det har jag till och med skrivit inlägg om här, men som sagt, det är en avlastning för mig att skriva ner allt. Jag har även skrivit och sagt att visst gör jag en hel del dumheter ibland och biter mig i tungan vid flertal tillfällen, men som du säkerligen vet själv och många andra, man ser ofta andras personers egenheter och när man blir irriterad på saker så är det det som kommer ut. Har haft ett år som varit upp och ner sedan flytt till annat land, gett upp saker hemma i sverige ch haft stora förhoppningar som har spruckit. Inget jag kan skylla på andra förutom då saker som blivit lovandes mig inte hålls. Så säkerligen därifrån det kommer mycket bitterhet och utsvävningar. Jag är en hetsig person ibland och vet att mitt humör sätter mig i skiten ibland rätt ut sagt, men har lärt mig med åren att tygla det mer och mer.... numer går jag undan istället för att som skrika och gapa. Man lär sig helt enkelt!

Och att "gåva"  och "skuld" är absolut 2 olika saker, men som jag skrev, hade disskution med vänner runt detta och det var olika åsikter kom fram, det var det jag menade, frågade vad folk tyckte om den saken. Du har din åsikt, vissa andra har annan åsikt och jag har min åsikt. Denna "vän" var mer än en vän till mig vid tillfället då vi var i förhållande och bodde tillsammans. När sedan saker inte fungerar och spricker så förändras saker i livet och man har inte samma möjligheter som man hade innan. Så därav var jag förvånad efter påhuggen från "vännen", kunde jag betalat tillbaka så skulle jag absolut ha gjort det, tro mig. Men så fanns tankarna, varför så bråttom nu helt plötsligt och dessa påhopp från denna person....... DÄrav disskutierna runt det. Men Maria, det är bra att få din åsikt också, vill ha åsikter runt mina ämnen jag skriver här, annars varför ha en blogg? Till för att läsas och ha åsikter runt. Så halka gärna in men ha inga förutfattade tankar eller tro saker. Läs och begrunda och fråga gärna.......

I helgen blir det jobb och jobb, ser fram emot det då jag inte kan göra mycket annat. Ser fram emot min resa och se min familj och vänner som jag gnapar om varje dag nu, men som ni säkert vet, ju närmare man kommer till något man ser fram emot desto mer vill man ha dt.

Idag var en roller coaster med tankar och funderingar...... ska försöka reda ut endel när jag är hemma i sverige, kommer bli intressant att se hur folk kommer reagera på det. Men...... only time will tell!!!!!!

ha en mysig fredags kväll!

Intressant dag...

Publicerad 2009-07-29 22:22:47 i Allmänt,

Idag har det varit en dag med mycket tankar och funderingar på livet. Vad som ska hända och ske i framtiden..... Inte mycket jag kan göra åt saker och ting utan ta dagarna som det kommer och se vad som händer.
Jobbade i köket på jobbet idag, himla kul måste jag säga, fick vara helt själv och ta hand om alla ordrar själv. Lagade maten och allt, en klapp på axeln till mig själv måste jag ge mig!

Fick ett intressant inlägg här på bloggen idag och det var skrivet på en helt "random" plats..... Vet inte vem den personen är men jag kan bara säga att jag står för mina handlingar, det har jag alltid gjort. Visst finns det saker jag ångrar man gjort men alla gör saker man önskar att man inte gjort, sånt är livet. Man lär sig av sina läxor så att säga och man växer och blir visare!  Vad jag ska stå för mitt beteende vet jag inte vad som menas med så det kan vara trevligt med en förklaring.... Och jo jag ska betala av lånet till min "vän" men bara så att du vet Maria, lånet var upplagt med villkoren att när jag kan betala så är det lugnt.... det är det som irriterar mig när folk ändrar sig efter något de sagt. Har man sagt något så ska man hålla det helt enkelt, inte när det passar sig ändra om saker och ting. 

Mamma, det är en hel del som pågår, jag tar det med dig när jag kommer hem. Men som jag alltid säger till dig, allting löser sig i slutändan. 

Nu har jag bara 2 arbetsdagar kvar innan semestern, är ledig imorgon så ska väl kanske börja packa lite lätt, tvätta lite kläder och så vidare. SKa ta det rätt lugnt imorgon, rätt trött i kroppen och huvud så ska bara slappa, kolla på en dvd och ligga i soffan mestadels. Dagarna kommer gå oändligt långsamt de närmsta dagarna, jobbar ju kvälls passen så man har hela dagarna att ta sig igenom. Men men, bara att se framåt. 

Hur har ni andra det i sommar sverige?  

Tankarna flyger runt!!!

Publicerad 2009-07-29 11:05:29 i Allmänt,

Oj oj oj vad tankarna flyger runt..... vad ska hända? Vad ska göras? När? Hur? Är det sant? Vette fasiken!!!!!! Behöver min familj och vänner!!!!!

"Only" 8 days left......

Publicerad 2009-07-27 16:36:26 i Allmänt,

The days are going extremely slow I must say...... thought the weekend would fly by but it absolutely didn´t. Only thinking bout going home now and it´s redicilous!!! I was home in sweden in january so I don´t understand why I wanna go home so badly now? Why do I miss my family and friends at home so much? Is it that you know always where you have them? Is it the comfort of you know they are always there and you can talk to them about everything??

I must say, since Suzy moved to Sligo it´s not the same here at all. I really feel something is missing in this town now. There ir so many that is away travelling aswell..... Unfortunally they left just shortly after I moved over here..... very sad! Really wish Suzy was here, have so much I wanna/need to talk to her about. Miss my Irish sister!!!!! Hope she is well and taking care off herself and heer hubby!

Working tonight from 7 pm so that´ll keep me bussy atleast, tomorrow and wednesday I´m working the day shifts. Gonna be nicem haven´t done that in weeks. Then going to Kaz for a wine nite on tuesday nite and prob go to newbridge on wednesday nite.... keep bussy, bussy, bussy so the time goes faster ;)
Thursday i´m off so don´t know what to do then, oh yeah, download music to my new Ipod!!!! Start packing a bit maybe aswell. Friday and saturday I´m working the evening shifts so gonna try and do something those days so it doesnt drag!! And off sunday so have already planned to start my holiday then ;) Gonna have a looooooong bath, bottle of wine och pamper myslef! :) Can´t wait ha ha ha ha ha

So cant wait for my trip home as you all probably notice!!!! Yeah, only 8 days left!!!!!!

Solen skiner lite idag!

Publicerad 2009-07-25 15:48:24 i Allmänt,

Japp äntligen liknar det lite sommar i vilket fall. Solen skiner idag och det är varmt och skönt ute.... Vindne haar lugnat ner sig lite och det är inte fullt så mycket moln på himmelen heller, så kan väl inte klaga idag i vilket fall.

Tänker på att åka hem till sverige varje dag nu, helt sjukt vad man kan längta efter familjen och vännerna hemma........ är väl inne i en svacka nu efter allt som hänt senaste tiden och det tar på en så tanken på att åka hem och slippa allt här ett tag är väldigt lockande.
Jag vet ju att jag kommer ha upp och nedgångar här, livet är ju så, kan inte alltid vara bra för om det vore det så vet man ju inte när det är bra och när det är dåligt. Man uppskattar liksom inte de bra delarna som händer. SÅ det är bara att jobba sig igenom det och se framåt. Allt löser sig alltid i slutändan och man får ta saker som det kommer. Det man inte kan påverka kan man inte göra något åt, det man kan påverka är det bara att se till att få gjort. Ungefär så tänker jag just nu.

Tanken på att åka hem, sitta ner och ta det lugnt utan att tänka att snart kommer det och snart kommer den utan bara göra absolut inget alls. Tisdagen när jag kommit hem har jag några måsten att göra men inget som är jobbigt direkt. Blir att strosa ner på södertälje stad och göra lite ärenden. Få Södertälje att bli lite irländskt och kanske sätta sig efter allt är gjort och äta god svensk mat med en kall öl på en ute servering.... det ser jag verkligen fram emot, förhoppningsvis får jag med mig Heidi på det ;)

Igår kväll jobbade jag som sagt, var rätt lugnt ett tag men sedan var det helt ok. Så det var en bra kväll, var hemma strax efter 3 på morgonen. Ikväll ska jag jobba också och det kommer vara full rulle, det är stor match mellan 2 lag här på irland först så det ska det lagas finger food till i halvlek vilket är en av mina uppgifter. Sen blir det Budweiseer Ice Cold promotion från 9 så då blir det fullt ös med folk ifrån Budweiser och free bees etc. Kan bli himla kul faktiskt!

Förresten, jag vann en Ipod Shuffle igår kväll på jobbet!!! En kvinna kom in och frågade vad jag rekommenderade för öl, hon var törstig och trött efter en tuff dag på jobbet. Jag sa rakt ut att pröva den nya Bud Ice Cold, serverad vid -5 grader vilket är mycket kallare än vanliga Bud, himla gott nu på sommaren när det är varmare och att jag själv dricker det. Serverade det i rätt glas (japp olika glas för olika öl här) och så när jag tagit betalt för det vänder hon sig och säger, "jag är faktiskt en "secret shopper" från budweiser för att se vad ni rekommenderar och om ni vet om produkten. Och du serverade i rätt glas, hade bra kunskap om ölen och rekommenderade den själv! Så jag vann!!!!! Yeah!!!! Länge velat ha en men varit för snål för att köpa en och nu fick jag en helt gratis!!!! Jippi vad glad jag blev ha ha ha ha ha Hade dock fått en förvarning om att det kunde komma in en sådan av en kund för några veckor sedan som berättade att det hänt på en pub i staden bredvid och sedan sa Pat att managern för Guiness sagt i tisdags att det kan komma in en inom de närmaste veckorna så jag vart faktiskt lite förvarning. Och när hon sa som hon sa och frågade om produkten så mycket så fick jag en känsla att det var det hon var. Sedan när hon bad om kvitto för ölen "försöker hålla koll på hur mycket jag spenderar påalkohol varje månad" så tänkte jag att detta är helt klart en rep från bud. ha ha ha ha 

Så detta var andra gången jag vann när jag jobbar som bartender, första gången var ju på Graces bar och det var en rep från Carlsberg kom in. Men då var det bara att servera ölen i rätt glas då många använder guiness glasen och serverar i. DÅ vann jag massa olika carlsberg produkter (Jimmi fick en hel del av det). Antar jag är väldigt lyckosam inom barjobbet ha ha ha Eller så är det mer att jag lyckas jobba de flesta pass ha ha ha ha 

Nåväl, nu är det snart dags att hoppa in i duschen och göra mig i ordning för jobbet. Jag läääääääängtar till sverige, och som heidi precis skicka sms, sitta på Mosebacke och dricka en kall öl ;)  

Pissed off......

Publicerad 2009-07-24 14:53:05 i Allmänt,

Getting really pissed off with peoples falsness and mood swings!!!! Whats wrong with people???? Why not just be honest and straight forward, is it too hard to actually show the world what  you actuaaly  are and who you really are??? What are people afraid off??? So sick of it, you can obviosly never know who you really can trust in this world!  

10 dagar kvar......

Publicerad 2009-07-24 13:08:00 i Allmänt,

Nedräkning pågår för fullt tills jag kan åka hem..... längtar som attan nu. Känner mig meroch mer irriterad över småsaker här och kan knappt vänta tills jag kan åka härifrån och inte tänka på något som har med Irland eller Naas att göra!!!!
Jobbar kvällspassen hela helgen så det håller mig sysselsatt i vilket fall och får dagarna att gå snabbare.
Igår var jag i Dublin och hämtade ut mitt pass. Jösses vad jag inte tycker om pass korten!! Man ser ju ut som en förrymd mentalsjuk ha ha ha ha
Janet kollade på det och kortet på mitt gamla pass, hon tycker jag ser yngre ut på det nya kortet hur det nu är möjligt då det skiljer 10 år mellan korten ha ha ha men ska väl ta det som en komplimang. Inte mycket att göra åt det kortet i vilket fall, är fast med det nu i 10 år och de enda som ser det är ju pass personalen och de lär jag ju endast se den gången då jag går igenom passkontrollen.

Har skrivit en lista på saker jag ska inhandla i sverige när jag åker tillbaka, janet har ju sitt önskemål om mat från sverige ha ha ha och jag har ju så klar tmin egen lilla önskelista ha ha ha

Försöker få till hur dagarna ska gå i sverige, först dagarna är ju hos mamma och heidi, sen med pappa och bror över helgen, vecka 2 har jag inget planerat faktidkt, ska hinna med att träffa så många vänner som möjligt men vill samtidigt inte boka in för mycket så det blir som förra gången jag var hemma, flyga runt i den ena staden efter den andra..... nu ska jag passa på att ha semester och ta det lugnt. Planen är att hinna med att ligga på stranden så många dagar som möjligt i vilket fall med god sallad och massa glass!!!! Så snälla, snälla, snälla låte det vara underbart väder i sverige de 2 veckorna jag är hemma!!!!!! Behöver sol och värme och minimalt med regn efter detta land då vi har regn så gott som varje dag!!!!!

Längtar enormt mycket efter min familj och mina vänner........ tankarna flyger ju som sagt runt på en när man är hemma om dagarna vilket aldrig är bra... speciellt när man inte har någon att bolla dom med. Så tanken att åka härifrån gör mig på himla mycket bättre humör!
Så i andra ord som ni säkert märker, JAG VILL HEM NU!!!!!!!
Kram på er!!!!

Jobba ikväll :)

Publicerad 2009-07-20 15:28:59 i Allmänt,

Yes ikväll ska jag jobba och jag ser verkligen fram emot det. Idag är jag ännu mera rastlös än jag varit under de sista 2 veckorna...... Så ska bli skönt att göra lite nytta och hålla igång kroppen. Känns som det enda jag gjort sista tiden är att äta, kolla på teve och sitta vid datorn. VIsst jag har enorm kontakt med familj och vänner hemma nu men jösses vad rastlös jag är. Finns ju bara så mycket man kan babbla om via datorn så att säga. Och ju mer jag sitter här desto mer längtar jag hem och desto långsammare går veckorna. Känns som jag varit hemma nästan 2 månader istället för 2 veckor :/ Så jag behöver verkligen komma ut.

Hade som sagt en underbar lördags kväll och det behövdes verkligen, nu vill jag ju dock ha mer av sådant, vill ut och röra på mig, känna att jag kan gå och komma när jag vill istället för att sitta låst i detta hus. Humöret blir ju inte direkt bra av det så att säga, så tacka gud för att jag har ett jobb att gå till i vilket fall och foten börjar bli bättre.

Idag är det 2 veckor kvar tills jag är i sverige, denna tid om 2 veckor är jag på väg till flygplatsen :) Ska bli underbart!!!!! Längtar massor!!!! Hoppas bara tidne räcker till att kunna göra allt jag vill göra helt enkelt. Börjar känna press på att hinna träffa alla som jag vill träffa.... men ska helt klart ta det som det kommer, första veckan känns pressad, 2:a veckan har jag faktiskt inget planerat så jag räknar med att kunna ligga på stranden några dagar och bara njuta! Sol, sol och mera sol har jag bokat!!!!!

Hade en bra kväll igår.......

Publicerad 2009-07-19 18:00:56 i Allmänt,

Det var en bra kväll i slutändan igår, fick sms om att gå ut igår kväll vilket jag absolut inte var förberedd på då jag satt i mjukisar och linne och var barnvakt...... Men så efter mycket om och men, så när Janet kom hem å gick jag ut. Eller rättare sagt haltade ut ha ha ha första dagen utan mina kryckor och visserligen så satt jag ner så gott som hela kvällen förutom när man skulle ut och röka och toan. De jag var med tog verkligen hand om mig då de visste om min fot så de ordnade stol åt mig och så vidare.

Otroligt hur känslor finns kvar så fort man träffar personen i fråga...... från båda sidor kan jag meddela men det verkar aldrig finnas rätt tid och tillfälle......... båda vet vad de vill men båda vet inte och vågar riktigt inte ta steget ut och köra på. Så många gånger har det varit på gång de senaste 9 åren men...... Saker verkar alltid komma i vägen så fort det är på G och sen så händer inget. Båda vill men vet inte hur liksom.
Denna person får mig alltid att skratta, må bra, kan prata med, umgås med. Ni vet känslan när det liksom bara känns rätt...... båda känner det och båda vill men vad ska man göra åt saken....... Tror det aldrig riktigt kommer hända mer än det gör varje gång vi ses, vi kommer alltid finnas här för varandra, vi kommer alltid träffas som vi gör och umgås. men ärligt talat så tror jag inte det kommer bli mer än så....... Men man vet aldrig...... tar det som det kommer, han förvånade mig igår genom att skicka sms och så vidare......... Så man vet aldrig :=) Måste nog ske ngt för att vi ska våga ta DET klivet........

Idag får jag lida lite för att gå ut utan kryckorna, foten dunkar lite även fast jag dragit i mig värkatabletter, men men, det är väl som det ska vara ha ha ha  Ska faktiskt jobba imorgon kväll...... otroligt less på att sitta hemma så Janet ordnade till så jag kan ta kvälls passet imorgon, inte hela men halva så jag inte belastar foten alltför hårt direkt på jobbet. Så det känns otroligt bra att gå och jobba imorgon JIPPI!

Ikväll blir det lugnt, känner jag behöver det efter kvällen/natten igår. SOmnade inte förrän halv 6 i morse efter långa samtal..... och vaknade sen vid 11, så inte så många timmar direkt av sömn. Lite sliten helt klart ha ha ha Men det var underbara samtal.... vi behövde det!
Så en dvd ikväll och tidigt i säng, min filosofi för kvällen :)
Kram på er!

ÄNTLIGEN lite bra nyheter!

Publicerad 2009-07-18 21:12:51 i Allmänt,

Så äntligen fick jag höra lite bra nyheter, PAPPA DU R BÄST!!!!! Tack vare min underbara far så har jag idag bokat min flygbiljett till sverige i augusti, so yes I´m going!!!!!! Ja folk, problemet var ju att jag var tvungen att ha ett sabla VISA eller Matercard vilket jag inte äger....... Så efter mycket om och men och jagandes så ställde min underbara far upp på att jag lånade hans och jag ger han pengarna när jag kommer dit. Kommer ju träffa honom den första helgen då han har bokat en stuga så vi kan ses. Bara det visar hur mycket han tycker om sin kära dotter (hi hi hi ja pappa, det gör du) Och jösses vad jag uppskattar, respekterar och älskar min far. Han är såååååå bra :) SÅ japp, nu kan jag äntligen börja räkna ner ordentligtr och slappna av lite.
Nu är det bara cashen som ska ihop ordentligt så jag kan sluta tänka på det också..... hi hi hi är det inte så är det de andra... Närå, det mesta är löst.
Har räknat med att kunna jobba nu på måndag, sa till Janet att om hon vill så kan jag ta kvälls passen i veckan, foten inte ok för att springa runt i trappor etc men att ta baren är inga problem tror jag. Började knalla runt lite lätt på foten igår och idag, visst det känns men är mycket bättre än tidigare..... Och visst efteråt känns det desto mer men inget som några värk tabletter inte kan lösa ha ha ha ha Är ordentligt less på sitta hemma, blir otroligt fristrerad och rastlös och att veta att lönen är minimal de närmsta 2 veckorna gör det inte bättre, så jag kan ta och ta det lugnt i sverige och ta hadn om foten, nu är det till att proppa värktabletter och tjäna lite pengar helt enkelt. Japp, ni alla som känner mig vet att jag är otålig och rastlös av mig och ger mig inte i första taget ha ha ha ha Har jag fel?? ;)

SÅ äntligen kan jag slappna av med biljetten, har det ordnat nu i vilket fall, pengarna ska jag försöka få till så jag inte är helt pank när jag åker till sverige efter att ha betalt biljetten. Nu gäller det att ta mig upp till Dublin någon dag och hämta mitt pass som ligger på svenska ambassaden, de har dock endast öppet på eftermiddagar tisdagar och torsdagar annars är det bara på morgonen och jag är ju ingen morgon människa som tar mig upp vid 8 på morgonen ha ha ha och det tar 45 minuter upp dit så jag ska sikta in mig på någon av dom dagarna helt enkelt.

Har idag varit hemma hela dagen också, lagade lite mat åt mig, janet, callum och tvillingarna, det är ungefär min andra höjdpunkt idag, det vart pasta carbonara åt oss vuxna och korv och pommes åt ungarna. (kräsna barn) Nu är jag barnvakt åt tvillingarna och janet är iväg och firar hennes brors flickväns föräldrars silverbröllop (hängde ni med). Imorgon måste jag ut någon timme eller två annars kommer jag slita håret av mig av uttråkhet och rastlöshet..... FÅr se vad jag får hitta på helt enkelt.... Träna foten kanske med en liten promenad???

Hoppas ni alla har det bra, hörde det var sämre väder idag där i vilket fall min far och några andra har. Men kan trösta er med att här har det regnat varje dag de senaste 2-3 veckorna..... hoppas det lättar upp erat humör.
Och förresten, jag har beställt fint väder i sverige i augusti, så jag förväntar mig att det är det :)

KRAM

Solen visar sig lite idag!

Publicerad 2009-07-17 17:34:58 i Allmänt,

Så äntlingen visar solen sitt ansikte, efter såklart regn under dagen. Blåser som attan dock så det är ju inte direkt varm så att säga. Ha hört att i sverige är det fint väder, folk åker till stranden och är ute och grillar. VÄLDIGT avis!!! Saknar verkligen den svenska sommaren kan jag meddela, saknar sverige enormt just nu i huvud taget!
har ju som sagt planerat att åka hem i augusti, men vi får se hur det blir, ser inte direkt lovande ut just nu.... bara att vänta och se helt enkelt. Annars får jag väl åka i jul i stället....... Inte min plan alls men vad kan jag göra, inte mycket faktiskt!!

Foten är idag bättre, har gått runt lite haltande på den idag för att få igång den igen. Proppar tabletter såklart men det funkar ha ha ha får se hur den känns imorgon helt enkelt. Ska verkligen försöka ta mig tillbaka till jobbet nästa vecka, gärna så tidigt som möjligt så man kan få någon lön veckan efter så att säga! Less på att sitta hemma också om inte annat!!!!

Försökte idag få reda på lite info från myndigheterna här men det är fasiken helt omöjligt. Fattar inte hur deras system går runt. Info finns verkligen inte där det ska finnas, ingen vet typ någonting och det är en sådan jäkla massa byråkrati i allt. Man måste ha jobbat si och så länge, ha si och så många "stamps" (typ arbetsgivaravgift) betalt detta år och förra året för att kunna få något. Avdelningen där man kan söka annat för dom som inte har dom stampsen har ett telefon nummer som ingen svarar i någonsin och adress där det inte finns något kontor. SÅ enda sättet att få tag i dom är via post och den adressen verkar hemlig...... finns fasiken ingenstans att hitta. Men jag klura ut det från en vän efter några frustrerade samtal!!! Och för att kunna ansöka om det bidraget så ska de ha bevis av adress såsom någon räkning för hushåll, gas, el, sopor etc. bevis av inkomst, bevis av bank 6 månader tillbaka, bevis från om man har arbetsgivare etc etc etc etc Helt galet!!!!! Funderar mer och mer på att flytta ifrån detta galna land! Dom är verkligen helt bakom flötet i stenåldern!!!! Blir såååååå frustrerad.

Ikväll blir det att vara hemma, likaså imorgon och söndag. Har ju fasiken inte en krona nu när jag inte jobbar, får en liiiiiiiiten lön idag men nästa vecka får jag ju inte en krona så måste hålla stenhårt i dom kronorna!

Fick samtal idag från en firma som intervjuar folk för företag som letar personal. Jobba som svensk informatör för Hewlett Packard........ Verkar väldigt lovande men start skulle vara 10 augusti vilket jag om allt går som det ska är i sverige då. Och sen måste jag ge Janet på puben lite tid att hitta en replacement för mig så jag sa att jag kan i sådana fall börja den 1 september...... hon skulle skicka all info till mig och något dokument för mig att fylla i, så vi får se. Hon skulle skriva i att jag kan börja 1 september i vilket fall. kan ju inte finnas så många svenskar i irland.... eller?

Nåväl, ha det bra där hemma och ta hand om varandra!

en deppig dag......

Publicerad 2009-07-15 23:56:24 i Allmänt,

En deppig dag har det varit måste jag säga och som ni säkert förstått på mina tidigare inlägg.
Detta sitta hemma är verkligen inte bra för mig...... tankarna flyger runt och jag blir orolig och nervös för hur det ska gå..... Att veta att jag inte har en lön som kommer in nästa vecka är skrämmande då jag endast får en ynka summa denna vecka. Insåg att jag var tvungen att handla mat för än gångs skull för att kunna ha mat i magen. SÅ Krystle tog mig till affären och hjälpte mig handla på min akryckor ha ha ha Och vad glad jag blev när jag insåg att slutsumman för mat i ca 1 vecka uppgick till endast 25 euro istället för 45 som jag räknat med. Det blir så mycket billigare att handla affärens egna märke än annat krams som kostar dubblet så mycket om inte mer ibland. SÅ det var ju en högpunkt idag. Sen fick jag veta att jag troligtvis har bil i 1 vecka när jag är i sverige så jag kan åka runt och träffa vänner och bekanta när jag är där. Kunna åka till stranden (förhoppningsvis sol) när jag vill och inte vara "fast" i huset hos mamma under dagarna när hon jobbar och när jag inte är med Heidi.
Hi hi hi ja det ser jag verkligen fram emot, ha en semester med min allra bästa vän Heidi, fasiken vad jag saknar henne!! Så nu håller jag alla fingrar och tår för att jag ska kunna åka till sverige. Har ansökt om 2 creditkort(jag vet inte bra men detordnar jag upp efter sommaren), kommer självklart inte ta båda men bättre ansöka om 2 om det ena säger nej..... Så jag väntar och väntar på att de ska höra av sig.... får annars kanske försöka låna av någon så jag i vilket fall kan ta mig hem och tillbaka. Bara jag kommer dit så löser sig det mesta!

Men att det ska tära så mycket på en... det här med pengar. man säger att pengar inte är allt, men jädrans så svårt livet blir när man inte har pengar, när man vet att ingen lön kommer in. Ska betala hyra till janet också början på augusti..... hon säger i och för sig att hon kan vänta med det tills jag är på fötter igen men det känns ju liksom inte bra, att inte kunna betala för  mig själv liksom.... SÅ vi får se hur det blir helt enkelt..... bara hoppas och be till de högre makterna.

Har ni några tips på vad jag kan göra? Några åsikter?

Kram på er alla, hoppas ni har mer sol i sverige än vi har här, dock fick vi liiiite sol emellan dugg regnet idag!

This is absolutely not fun at all!!

Publicerad 2009-07-15 18:43:48 i Allmänt,

At the hospital again today since my foot isn´t getting better at all. Tried to walk on it yesterday and actually made it worse...... So back to hospital today, sat there 3 1/2 hours and then they said that their "experts" looked at the xrays and nothing is broken or cracked, it´s a damaged muscle and nerve...... So on crutches for another few days and then start psysio therapie...... mooooooore money to pay whitch I absolutely don´t have at all since i´m not working....... this week no work at all and that means no money at all next week and then see how it goes next week if I can work so I get maybe a few quid the week after.
Feels like my swedish trip is fucked!!! Just wait and see if I can get a credit card so........

Mamma och pappa..... jag hoppas verkligen innerligt att jag kan ta mig till sverige i augusti, ser inte ljust ut nu alls då jag fortfarande är på kryckor, var på sjukhuset idag igen och det visar sig nu att jag har en skadad muskel och nerv i foten.... fortsätta på kryckor för att sedan nästa vecka börja med sjukgymnastik för att få igång muskeln igenn vilket innebär mera pengar att betala för och jag får ju inte in en krona nu när jag är sjuk........ Så vi får se hur detta kommer att gå helt enkelt. Jag vill sååååååå innerligt åka hem, behöver komma ifrån allt här och ladda batterierna och vara med mina nära och kära hemma! Så helt enkelt se hur det blir med allt. Väldigt less och irriterad idag och vette fasiken vad jag ska göra......

Irriterad på allt skit som pågår bland folk, är det inte det ena så är det fasiken det andra. Jag är inte inblandad i det men det påverkar mitt liv..... jag hör och ser vad som pågår och man vill vara där för folk och stötta och hjälpa men samtidigt så försöker jag ta avstånd till allt vilket är svårt..... Men jag gör mitt bästa. Behöver bara komma bort fårn allt ett tag, är så OTROLIGT LESS!!!!!! Fast i detta hus och kan inte gå som jag vill, bara ta en promenad någon timme skulle hjälpa men det funkar ju fasiken inte med denna dumma fot!!!! MÅSTE BORT!!!!!!

Seriously!!!!

Publicerad 2009-07-14 13:26:12 i Allmänt,

Det här börjar bli väldigt irriterande...... kan fortfarande inte gå på foten utan att det göront efter ett tag. Tänker att jag bara inbillar mig så jag börjar gå på foten lite lätt med bara ne krycka men inte fasiken är det bra känner jag, foten dunkar efteråt och det är kanske inte så bra. Vägrar gå tillbaka till sjukan bara för att få höra att ge det några dagar till så är det bättre....... Men vad fasiken jag har nu inte gått på foten sen i fredags så det är 4 dagar nu och läkaren sa 3 dagar..... har inga pengar på mobilen så jag kan ringa sjukan och höra vad de sägeer. Kan inte köpa uppladdning till den heller för jag måste spara varje krona så jag kan köpa biljett nästa vecka så jag kan åka hem till sverige i augusti. har nu 20 euro kvar i plånboken, får en ynka lön på 80 euro på fredag eftersom ag missa att jobba hela förra helgen och nästa vecka får jag förhoppningsvis 175 euro och det är endast om jag kan ta mig till jobbet på fredag och jobba hela helgen!!!!! Detta ordet OM är riktigt irriterande också, eftersom foten inte blir bra så är det mycket OM!!! Jag blir galen, är just nu hungrig och otroligt rastlös..... och som ni som känner mig vet så blir jag ännu mera irriterad när jag är hungrig vilket inte är en bra kombination när jag sitter hemma själv..... visst, absolut inte kul att umgås med mig när jag är irriterad för då är det bara dåliga saker som kommer ur min mun men fasiken vad jagönskar jag hade någon att prata med i vilket fall! Krystle har sms:at varje dag för att fråga hur foten är, tror hon har lite dåligt samvete ha ha ha Men det var ju en olycka, hon menade ju inte att stå på min fot direkt på fyllan och villan. Men inte mycket hon kan göra åt saken så att säga.... Vart glad över att prata med mamma och pappa häromdagen på msn, det muntrar upp mig en hel del. Ser fream emot att träffa dom och mammas mat!!! Den saknar jag enormt. Hon har en lista med mat på vad hon ska laga åt mig när jag är hemma ha ha ha Mamma, du kommer få stå i köket mycket i augusti ;) Och att få spendera en helg med Pappa och Jimmi ska bli super skoj, de har bokat en stuga över första helgen jag är hemma så det ska bli dunder. Babbla massa skit och dricka öl ;) Nu försöker jag ragga bil av någon i sverige så jag kan köra runt lite och träffa vänner och bekanta! Så är det någon där i sverige av mina nära och kära som läser detta så vore jag otroligt tacksam om ni kan hjälpa mig!!!!! Jag ger er såklart en slant för det :) Hmmm vad ska jag göra nu? Ska försöka rota i frysen och se om det finns något ätbart där förutom is..... uppdatera min CV och sedan ansöka jobb.... japp, ska försöka ta mig till ett heltidsjobb. Less på att leva på veckolön och inte veta vad man har i inkomst varje vecka...... Verkar som det är jobb på markanden nu än det var för några månader sedan så det verkar som den ekonomiska krisen börjar lätta liiiiiite grann. Irland var ju det landet i världen som vart mest drabbat har jag läst och hört. Det är ju ett så otroligt litet land med rätt mycket befolkning räknat på storleken så det har tagit hårt här. men som sagt, förhoppningsvis är det på upgång nu....... Så håll tummarna för mig att jag hittar något jobb som passar mig och min utbildning...... Kram på er, hörs snart igen!

Starting to get pissed off!

Publicerad 2009-07-12 22:05:37 i Allmänt,

Starting to seriously pissed off with theese crutches and pain. Why cant it just get better???? I´m not the one that goes to the hospital straight away and I am use to live with pain cause of my back. But this is redicilous!!!!! Eating pain killers like a rabbit eat carrots but still it wont pass. Thinking I still have to go to hospital again on tuesday if tomorrow isnt better..... Gonna give them a ring anyway tomorrow and see what they say, not gonna go and sit there for ages and spend money again just to hear to give it time...... Yes, I´m pissed off!!! I cant do this shit sitting at home every day and do nothing. I need to be out and about or atleast be able to clean at home....... cant move around the way I want and it´s gettin very enoying. Any one have a tip for what I can do with just 1 functional foot????

Swedish now!
Räknar dagarna tills jag ska åka hem, 3 veckor från idag och jag är hemma i sverige :=) Om det går nu dvs, missar lön för varje dag som går på dessa dumma kryckor! Har denna helg missat mer än halva min lön för veckan så vette fasiken hur det ska gå. janet var underbar och sa att får jag inte ihop till hyran nästa gång så är det lugnt, bara att betala lite mer nästa månad tills det är avbetalt. men det känns liksom inte bra, nu tänker jag bara på hur mycket pengar jag förlorar med att vara hemma och det gör inte direkt humöret bättre. Blir otroligt frustrerad av att vara hemma..... var till och med på puben och kolla på finalen på irländska fotbollen idag som jag vanligtvis inte är ett dugg intresserad av. Men det var något att göra i vilket fall i 3 timmar. Kan inte städa här heller då det inte funkar så bra med 1 bra fot. Huset ser ut som en bomb har fallit ner eftersom janet varit ute på oxegen hela helgen och jobbat däremellan....... Vill verkligen städa men fasiken funkar det inte. Har dock lyckats plocka bort saker ur vardagsrummet där man sitter, allt är laddat i köket så att säga ha ha ha
Frutrationerna är stora nu kan jag meddela. Kan jag inte jobba denna vecka som kommer, kan jag inte åka hem :( BLir otroligt deppig nu av att skriva det..... SÅ ska sluta nu och glo på teve ett tag (det jag gjort senaste 3 dagarna)
Ta hand om er!

Extremely bored!!!!

Publicerad 2009-07-11 18:10:36 i Allmänt,

Ran, rain and more rain. Sore shoulders, arms and off course still hurting foot...... No more painkillers for me today cause i´m starting to feel a bit blurry ha ha ha
Starting to get extremely bored now...... thankfully a friend is coming over shortly for a little while. Keep me company for an hour or two I think. Starting to think if I should get some one to drop up a bottle of wine to me later, need sum fun here on my couch.... sick of sitting here like a spa......
Talekd to my mum and dad today, was very nice and also to my aunt. Cant wait to go home now in august. Dad has rented a cottage for a wknd when i´m there so we can meet up since he lives 5 hours drive from my mum where i´m gonna stay. asked a friend of mine aswell if she knew anyone that has a car I can borrow when i´m there so fingers krossed. Then I can go as I want when I want.

Visiter here so have to go, prob write more later, take care!

Stupidm stupid, stupid!!!!!!

Publicerad 2009-07-11 00:37:59 i Allmänt,

Så är det fredag och jag är inte den gladaste direkt....... Det är stor festival på ett området här i staden, Oxegen. Kolla gärna in http://oxegenfans.co.uk/ och läs mer om den. Det är Irlands största festival och över 60.000 pers kommer dit under 3 dagar, de börjar anlända på torsdags kvällen och några stannar till måndags morgonen. jag kan höra musiken till mitt hus, så nära är det. Och jag mitt fån sitter hemma, själv!!! Visst jag var osäker på om jag skulle ut dit då det kostar en slant, 1000:- per dag eller 2300:- för hela helgen.... Men skulle säkerligen kunnat ordna det med fripass av bekant. Men så strula jag till det i onsdags och nu hoppar jag runt på kryckor efter att mina vänner tjatat på mig sen i onsdags kväll att jag ska till sjukhuset..... Hur det hände var att vi var ute i onsdags med Suzy, Barney, Krystle, James D och james M. 2 av dom vart osams och Krystle skulle rusa ut och jag satt i vägen på en liten pall ute på The Court Hotell. Så hon tar sig ut genom att sätta ner sin fot med stilett klack rakt ner på min fot och häver sig över mig vilket slutade med att jag har hela hennes vikt i sin stilettskor som är nerkörd i min fot..... AAAAAAAHHHHHHH vad ont det gjorde!!!!!!! Så efter att suttit hela ondsags natten i smärtor som blev bedövade av alkohol, smärt tabletter och frusen scampi på foten och legat hela torsdagen i soffan så tänkte jag att nu är det bättre, visst det gjorde ont men vad fasiken, lite värk tabletter gör susen :) Så jag tog mig till jobbet även efter att Janet bannat mig och sagt till mig att vara hemma och lalla runt, visst jag gick inte i några trappor utan bara servera dryck. Men attans vad ont jag hade efter 3 timmar!!!!! Så efter mycket om och men från min sida så vart jag körd till akuten, kunde då nämligen knappt få av mig skon för foten var så svullen *ooops*. Röntgen vart det och läkaren sade att inget är brutet, troligtvis en spricka i benet i foten men kan inte riktigt se på röntgen för den var så svullen. Och nerv och troligtvis någon ligiment som blivit avslitet...... så medicinen blev anti inflammatoriskt och vila i massor med foten för att svullnaden ska gå ner och senor etc ska kunna läka ihop.... absolut EJ gå på foten (ooops som jag gjort hela dagen lite halv hjärtat) ..... I detta menas det att jag förlorar 3 dagars lön....... det som är nackdelen med att jobba deltid på en pub, man får inte betalt när man är sjuk :( :( :(

Så mina beräkningar för min semester verkar gå lite i stöpet kan jag meddela, vet inte riktigt hur jag ska klara det nu...... Vill och behöver så innerligt åka hem till sverige i 2 veckor..... behöver komma härifrån ett tag och tänka på annat. Så jag får allt försöka ta lite dubbel shift nästa vecka helt enkelt och veckorna efter det. Dock är det ju bara 3 veckor kvar till semestern...... så kan bli tufft, kommer kunna boka flyget typ dagen innan jag åker..... Men men, JAG SKA HEM!!!!!! 

Så ni kommer säkerligen få en hel del att läsa nu under helgen, jag kommer vara enormt uttråkad efter att vara hemma ikväll och 3 dagar till.... hur i hela friden ska det gå??????? 

today it´s swedish ;)

Publicerad 2009-07-08 14:54:12 i Allmänt,

Japp idag tar jag det på svenska....
Idag och imorgon är jag ledig, ska ut på The court med Krystle, Martin, Suzy, Barney, James D och James M. So in other words it´s the 3 couples and myself ha ha ha ha
har inte gått som jag velat såklart de senaste 2 veckorna, mycket som inte går som jag vill nu för tiden...... jepp, jag är inne i en svacka......Mycket att tänka på nu och vill göra så mycket men  inte mycket händer. Ska söka nytt jobb när jag kommer tillbaka från semestern, less på att leva som jag gör. Vill verkligen ha en bil då jag dagar som nu är ledig och kan inte göra något. Har vänner som är hemma under dagarna med sina bebisar men de bor utanför stan och jag kan inte ta mig ut dit. Visst kan man fråga om de kan hämta men det är liksom lite jobb med att packa barn in i bilen bara för att åka och hämta mig....... så fick jag tips om en urbillig bil igår och jag skulle ut och kolla på den idag, skulle få ta ut lån av janet på puben och sen dra av det från min lön varje vecka. Men så gick det i stöpet idag då personen ångrade sig och inte vill sälja bilen grrrrr så nu är jag helt bil lös igen. Sen är ju jag lite så som ni vet att om jag vill ha något så sätter jag in mig på det och vill ha det NU...... så vart lite besviken då jag verkligen såg möjligheterna med att ha en bil! Nåja, bara att promenera som vanligt och sitta hemma på dagarna....

Räknade ut att om 4 veckor är jag i sverige på semester.... jIPPI!!!! Har dock inte bokat flyg ännu "suck" men får ta det flyg som finns när jag kan boka om 2 veckor, måste invänta att få lön till det så att säga...... så vi får se, såg inte direkt lockande ut förra torsdagen då det kostade 3000:- istället för 70:- som det var för 1 månad sen. Snacka om att jag e sur på mig själv för att inte boka det då!!! Men men, jag vill verkligen hem, behöver komma härifrån ett tag så jag får allt lov att betala det som det kostar....... 

Ok a small bit in english aswell then....... this wknd it´s oxygen but don´t look like i´m gonna go, working the day shifts the whole wknd but the price is a bit steep for me. So I think it will be a year when I wont go. Would have liked to since I never been on it but sure it´ll be on next year aswell. I´d say it´ll be a wknd in for me, need the cash for my holiday i august answell so the best thing to do is to stay in and just take it easy instead. I´ll see what happens, maybe someone else here isn´t going either and we can have a dvd wknd instead :) 
Heading to the court tonight with friends..... not really up for it at the moment but i´m sure it´ll be better in a few hours! 

Take care of yourself and hope you have a nice wednesday! 

Sun is finally shining!!!

Publicerad 2009-07-04 17:06:24 i Allmänt,

Alright, so this will be in english.....
Woke up this morning of the rain outside, it was absolutely lashing down at I wasn´t a bit impressed since I am off today. But thank good it´s now finally a bit sunshine. Ok it´s windy but atleast the sun is out and it´s not that much clouds on the sky, yeah!!!!!

Went for lunch in Ballymore with James and james, really nice I must say. Nice to actually do something and meet them up, don´t see them as often as I would like to. Then we went for a spin to Clane to collect James D´s car that he left there last night. I must say that it was the 2nd time i´ve been to Clane..... so in other worlds, didn´t see much :=)

Tonight I´m suppose to go for a drink and chat with a friend, don´t know time yet or so, just take it as it comes. Suz and Barney are back in naas so gonna meet them aswell for a drink since they got engaged last wknd so have to celebrate that aswell. Was gonna meet them thursday then it became friday instead but now it´s today. Don´t know the time plan there either so I guess just take it as it comes aswell....... This saturday can end up in a big pile of pancakes (as we say in sweden) but what to do then just go with it and see how it goes......

Just decided that Im gonna go for a walk around the lakes, its lovely outside now so better take the change when I have it. Gonna put on my headphones and stroll around it, let my mind flow away with the wind and clear it all out. Way to much things on my mind now..... what to do with stuff...... Only one thing I really can do I suppose and gonna start with that totally on monday..... see what happens!!

It´s amazing how people change as times goes. New sides of people that you havent seen before. I guess I changed alot aswell though, dont take as much shit anymore as I would before. Starting to learn to really stand up for myself... ok I still have some to work with but i´m getting there. I have good teachers ;) I cant just think about everyone else all the time, need to think more about myself. My mum and dad have always said that to me..... but I guess it´s hard when you care alot about other people and want them to be happy, isn´t it?? So my mission this year is to think more about myslef but still not become " a self centered bitch" DO you think i´ll succeed???

Any how, take of yourself and each other (Jerry Springer)
Love ya!

Vad ska man hitta på idag då?

Publicerad 2009-07-02 13:25:06 i Allmänt,

Så är det torsdag och kroppen väl börjat återhämta sig efter för lite sämn och för mycket alkohol förra veckan. Var schema lagd ledig idag men ska gå in mellan 5-8 ikväll för Pat har en olycka som hänt i familjen så han är på sjukhuset med dom. Janet kommer sen och tar över för mig. Har lite olika saker som jag kan göra ikväll, svårt att bestämma mig för vad jag ska göra. Borde träffa Suzy och Barney när de kommer tillbaka från sligo då DE HAR FÖRLOVAT SIG!!!!!! Hi hi hi japp, han frågade henne på lördags kvällen då avslutnings fyrverkerierna var för hans festival i Bundoran, de stod på scen och tittade på det och han drog fram en ring och fråga om hon ville gifta sig med honom!!!! Så romantiskt hi hi hi Så de ska gifta sig i vår nästa år! Så otroligt rolig måste jag säga, svårt att fatta att min irländska lilla syster ska gifta sig och även flyttar över till Sligo nu i juli! Helt sjukt vad saker händer detta år. Ciara har fått en liten bäbis förra veckan också, en liten pojke som ska heta Ethan! Hon var dundersäker på att det ksulle vara en flicka men icke sa nicke det vart en till liten grabb. Så otroligt fantastiskt vad saker händer.
Så ikväll har jag 3 val att göra, träffa dom, åka till newbridge för en väns födelsedag eller åka till newbridge på dejt......... hmmmm valen och kvalen säger jag bara! Borde verkligen träffa suzy och barney så att säga men vill göra de andra 2 sakerna också...... får helt enkelt se vad som händer. Har absolut inga pengar att gå ut och dricka öl för heller..... hyra ska betalas imorgon och jag har inte ens så det räcker till det faktiskt. Blir allt tvungen att ta ut lite semester pengar för förra veckan då jag var ledig........ nåja det löser sig alltid!

Och så har det varit fint väder i 2 veckor, värmebölja och sol, otroligt kvavt kan jag meddela i detta land när värmen verkligen slår till. Det var inte ens vind på dagarna så allt stod liksom stilla. TÄnke er spanien mitt på dagen och man går på bak gatorna och strosar med ingen vind. så kändes det. På jobbet var man svettig efter 5 minuter av springandes upp och ner för trapporna med mat. FÖr att inte prata om köket, där var jag och hjälpte till lite igår och det var outhärdligt!!!!!! Men så självklart idag när jag är ledig på dagen så är det regn och mera regn och absolu tingen sol i huvudtaget!!! Usch!

Igår efter jobbet gick jag hem vid 6, la mig i sängen och glodde på teven för jag var helt slut. Somnade!!!!!! Jag osm aldrig kan ta mig en tupplur på dagen sådär...... men så vaknade jag upp vid 20.45 och fattade ingenting, trodde jag sovit igenom hela torsdagen ha ha ha ha ha antar min kropp verkligen behövde det så att säga. Sen var det såklart lite trögt att somna på kvällen när man sovit halva kvällen redan ha ha ha ha men vid 1 på natten stängdes teven av och jag somnade som en stock efter några minuter. Mår mycket bättre idag känner jag så det var välbehövlig vila helt enkelt.

Ryggen gör fortfarande ont, svårt ta mig ur sängen på morgonen....... så jag måste verkligen ta mig till en kotknackare snart..... detta funkar ju inte. Är stel som en 60 åring på morgonen tills jag tagit mig in i duschen och rört mig till jobbet. Så något måste helt klart göras.

Nu är det bara 4 1/2 vecka kvar till semester och SVERIGE hi hi hi jösses och jag har inte sparat en krona till det. Hur fasiken det ska gå vette fasiken men det löser sig :/ Nu efter denna vecka så är det lugna bananer för hela slanten, hyran betalas imorgon och sen är det bara att spara och spara och spara helt enkelt! Ska betala CSN i slutet av juli (dumma studielån för att gå klart gymnaiset) och ett annat lån när jag kommer hem till sverige. Så bara att knipa ihop plånboken nu och sitta hemma på kvällarna efter jobbet. Inga utflykter här inte blir det.

Insåg också igår att folk som jag tänkt bjuda till min fest i augusti är numera inte med på min lista. De bjuder verkligen aldrig med mig på saker så varför i hela friden ska jag bjuda dom på mitt. En tjej har sin födelsedag firande på fredag och jag är inte bjuden...... Och det är inte den enda av dom detta år som gör likadant. så varför i hela friden ska jag bjuda dom, vet att det kommer bli ett jädra tjafs och snackande men jag kommer verkligen vara rakt fram och ärlig och säga att de bjuder ju aldrig mig så varför ska jag bjuda dom. De är alltid så trevliga och babbliga när jag träffar dom ute och på olika saker som är på puben eller nattklubben jag jobbar på men inte när det är deras fester etc....Så de får dom att knipa ihop då jag vet att det int är många som säger emot dom...... De behöver någon säger säger både det ena och det andra till dom ibland och jag antar att det blir den svenska bitchen som alltid får göra det. Inte den första gången det händer kan jag meddela......

Nåja nu fick jag ur mig det också ..... :/
Dags för duschoch kanske ordna något att äta för en gångs skull....
Hoppas ni alla har det bra, ta hand om er! Kram

Om

Min profilbild

The future is in the hands of the destiny.... Or is it?

Just a girl that wants so much and are searching for it every day that goes.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela