jensanjen

En tjej med mycket tankar, funderingar, tycken och kärlek. Tycker livet är för kort för att älta gammalt utan vill hellre se framåt och njuta av livet, kärleken, familjen och vänner!

GOD JUL I SVERIGE!!!

Publicerad 2010-12-23 14:24:25 i Allmänt,

Japp då är det julafton imorgon i sverige :) Visst det är det här också men man firar ju jul här på juldagen. Så morgondagen ser ut som så att det blir 2 timmar på kvällen nere på puben där jag jobbat och göra en jul skål, sedan hem till huset för att natta barnen och sedan lite drinkar i huset :) Ska bli mysigt. Lördagen sedan här så är det julfirande i huset och Janets mamma och morfar kommer och så blir det massa mat och dricka :) Doreen ska laga svensk skinka, såååå gulligt!!!

Fick bra nyheter idag, föräldrapenningen har gått igenom så nu är det enda som jag väntar på är barnbidraget. Så härligt att det nu är klart. Visst det är ju inte mycket men det är ju en del i vilket fall och en otrolig hjälp på vägen. Så nu kan man börja leta lägenhet ordentligt i vilket fall, ser ut som att jag kommer klara mig på det, visst det blir tajt men det går..... Det kommer ju inte direkt vara en massa partaj i sverige i första taget i så man får se till att det finns så det täcker räkningar samt mat på bordet :) Men det känns som att det kommer lösa sig det mesta, ta i trä....

Nu ska jag försöka värma upp mig med en kopp tea, väldigt kallt här nu oich snön bara fortsätter att falla, i förrgår kom det drygt 1 decimeter på några timmar bara och det slutar inte snöa alls idag.... behöver jag säga att skolor och vissa som ska jobba är stängda...... ha ha ha ha

Kram på er!

kallt och mera kallt....

Publicerad 2010-12-20 13:30:41 i Allmänt,

Nu är det fasiken kallt. visst "bara" -6 här men det tränger verkligen in i ben märgen på en... sedan att man inte har en jämn värme i huset hjälper ju inte. detta i och med att man måset sätta på värmen i huset och det drivs på olja vilket kostar pengar ;) Så man sätter gärna i på den om det verkligen inte behövs.... inatt vaknade jag av att jag var sååå frusen, kollade på termometern i rummet och det visade 13 grader..... brrrrr, fillt på lillkillen det blev och morgon rock på mig själv. Längtar verkligen till sverige och det mera utvecklade värme systemet ha ha ha ha

Jobbade i helgen både lördag och söndag kväll. Var himla kul faktiskt, lördagskvällen var rätt mycket folk och söndags kvällen var rolig. Fredags kvällen var jag hemma och var barnvakt så vart några glas vin i vilket fall. Känn som det varit mycket att göra och sade igår att jag ser fram emot en lugn kväll i soffan men insåg att det inte blir något av det tills jag kommer till sverige. Är ju julveckan och har inbokat saker varje kväll tills jag åker, ska bli himla kul så klart och jag ser fram emot att komma hem till mamma och per och bara slappa i några dagar.

Inte hört ett ljud från Paul heller.... så det är rätt glasklart nu hur det hela kommer att bli. Tycker synd om Oliver helt klart att inte ha en pappa i sitt liv men samtidigt när jag tänker på hur han hittills har uppfört sig och brytit löften om och om igen så tror jag det är bäst för oliver att han inte är i bilden något. Det värsta som finns för barn är ju att få löften brutna om och om igen och få förhoppningar för saker och ting. Himla trist men bara att inse att det nu är så här.

Hoppas ni alla har en bra vecka med mycket julrush ;)
Kram på er!

Nervöst och mera nervöst

Publicerad 2010-12-18 10:26:39 i Allmänt,

usch nu börjar det verkligen närma sig..... 1 vecka och 4 dagar kvar sedan är man i sverige..... är så nervös att det inte ska gå som planerat. Finns massor av lägenheter men kan ju inte ordna något innan jag fått besked från FK om föräldrapenningen. Väntar på svar och de har fått papper från irlands myndighet sedan början av veckan vad jag vet enligt dom här. Så nu är det bara att vänta, men jösses det är svårt att vara tålig då det är en så stor sak.... vill ju kunna börja organisera allt med boende och möbler nu så det är klart liksom. Men jag vet, jag måste vara tålig och vänta, kan ju inte göra något åt saken. Har skrivit till fk och frågat hur det går men inga besked. Underhållet har i vilket fall gått igenom så det är klart tacka gud för det. men man kan ju inte leva på bara det. Så håll tummarna för mig och oliver att det går som det ska och besked kommer snarast!!!

paul har jag inte hört något ifrån. Har hört från folk att han jobbar på Pennys både här i stan och i stan bredvid som vakt så han har ju jobb i vilket fall. Men inte ett ljud om att besöka oliver eller något alls...... visst han skrev inte på faderskaps papperen eller något alls... så bäst för honom att han håller sig undan från mig...... Vet inte vad jag skulle säga till han om jag ser honom faktiskt....

Ser fram emoot julen, ska bli mysigt vara här med "familjen". Första julen ordentligt med dom så ser fram emot det. Nästa vecka är full spikad med saker varje kväll, så man lär vara rätt trött när julen är över. Men ska bli skoj med allt!

Nu är det dags att se om lill killen vaknat till liv... sover gott i sängen och jag har varit vaken i 3 timmar :/
Kram på er!

Idag går flyttlasset!

Publicerad 2010-12-10 11:58:37 i Allmänt,

Jajemen, idag så går stora lasste med lastbil till sverige med mina saker, så skönt att det äntligen blir gjort, känns som det verkligen blir av liksom. Har inte riktigt fattat att jag verkligen gör det här med flytten men nu så börjar det sjunka in mer och mer. Svårt var det att veta vad man ska packa och hålla kvar med tanke på att jag säkerligen inte kommer se sakerna igen förrän mitten/slutet på januari.... Och sedan måste jag tänka på att sakerna som är kvar ska passa i resväskan och handbagage för flyget. Men jag tror jag har det under kontroll...... Blir en del kläder som inte kommer med då Oliver inte kommer kunna ha de längre om drygt 1 månad samt kläder som jag inte egentligen behöver, har varit riktigt tufft att rensa ur mina kläder ha ha ha men men, jag tänker som så att har man inte använt grejerna på 1 år så är det inget jag kommer att sakna ;)

Oliver är dålig igen, har feber från igår och snorig, började hosta lite idag också. hans kinder har varit riktigt röda och heta så det måste vara tänder på G igen..... Hans blöja i morse var inte kul ;) Så jag hoppas verkligen en till tand är på G nu, börjar bli tufft för han med så mycket förkylningar. Vart ju inte mycket sömn i natt med honom så jag är rätt sliten idag och han också. Vanligtvis spver han mellan 12-2.30 ungefär på dagen men både igår och idag så har han somnat vid 9.30 på morgonen och sover fram till drygt 12-12.30.... i morse somnade han till och med i min famn i vardagsrummet och hade då bara ätit 3 skedar frukost. Igår höll han på¨att somna när han åt frukosten..... så den lille stackaren är inte pigg och kry alls :( Hoppas det går över snart. Är meningen att jag ska till Krystle på middag ikväll så får hoppas oliver inte blir värre.... Ska sova kvar där så Oliver ska med också, de vill se honom också med tanke på att det kankse inte blir fler möjligheter innan jag flyttar. Så bara hoppas han piggnar till....

Har inte hört något från paul heller..... nåja, jag har verkigen försökt allt och nu är det up till honom. Eller rättare sagt, det är upp till familjerätten i sverige att reda ut honom. Måste säga att jag är lite nyfiken på om han ens kommer höra av sig till jul, olivers första jul liksom..... nåja det visar sig.
PÅ måndag ska jag ut till Jenny och ha en "sista" sammanstrålning innan vi flyttar. Förhoppningsvis kommer suzy då också.... Ska bli mysigt, bara hoppas vädret blir bättre då vägarna inte är bra alls därute där hon bor på landet.

Sen på tisdag är det bara 2 veckor kvar till flytt, jösses vad fort tiden går nu!!!! Sista veckan känns som den är fullproppad med saker att göra, det är jul veckan så det ska firas med ciara och familj den 23:e, sen blir det firande med familjen här i huset den 25:e, julen firas ju här på juldagen. så julafton blir det lite glögg och kakor på puben mellan 17-19 och sedan hem och lägga barnen i säng och sedan några drinkar hemma. Den 27:e ska vi ut och partaja, avskedsfest för mig.... så jag känner på mig att jag kommer inte vara den piggaste den 28.e när vi ska åka hem ha ha ha ha men det ska allt gå bra, reser ju inte förrän på eftermiddagen från naas så man har lite tid att krya på sig. Se till att ha allt i ordning och packat dagen innan så det bara är att klä på oss och packa ner passet den dagen.

Nu ska jag försöka göra mig i ordning medan lillen sover.
Kram på er!

Japp då blir det utdraget....

Publicerad 2010-12-06 14:39:11 i Allmänt,

familjerätten blir det nu då som får ta tag i Paul. han vägrar svara i telefonen, ringde han 10 gånger under helgen och 3 sms..... inget svar!!!! Förklarat vad som händer med rätten etc men han verkar skita i det. han hade inte ens minsta manlligheten i sig att kunna säga till mig att han inte vill vara i olivers liv, inte ett samtal ett något... vilken liten man han är, inte ens en man måste jag säga, liten vekling och fegis!!!! förlåt men jag är så himla arg och irriterad!!! Så nu är det familjerättens roliga jobb att tjata med honom.

Verkar som det blir tajt också med allt, ringde irländska myndigheten som ska skicka info till sverige om min mammaledighet och barnbidrag idag. De har fortfarande inte ordnat det och det är en vecka sedan jag ringde. Så mycket för att något blir gjort i detta land. Ringer man svenska myndigheten så är det på gång och ska ta max 30 dagar..... det är ingenting längre i mina böcker ;) Irland är verkligen värdelöst i att få saker och ting gjort! Undrar vad de gör egentligen på sina kontor om dagarna. Så nu hoppas och ber jag att sakerna blir skickade i tid, svenska fk vill ha infon senast 13 december vilket är nästa måndag..... ååååhhhh jag blir tokig annars, då blir det jäkligt tufft och vette katten vad som händer om de inte får infon i tid då det står på papper att om inte infon kommer fram i tid så kan inte mitt ärende handläggas.... innebär det då att jag inte får/kan ta ut föräldrapenning etc???? Oooohhh vad jag är nervös!

Åh ja, idag märkte jag när jag kollade mitt konto här att barnbidraget inte kommit in..... vad fasiken menas med det? Har de sagt upp det här nu??? Nog fasiken måste de meddela det??? Jag har ju inte fått igenom det i sverige ännu så de kan ju inte bara säga upp det och stoppa så där.... nåja, ska invänta tills imorgon och se då utbetalning är egentligen imorgon, men man brukar kunna se det redan på lördagen innan..... HOPPAS det inte blir tjafs med det nu också.....

hmmmm som ni märker, mycket att tänka på hela tiden och jag är RIKTIGT nervös!!!!!

jag är så less!!!!!

Publicerad 2010-12-04 13:31:54 i Allmänt,

Varför ska han göra det så jäkla svårt???? herr "fader" var här i måndags kväll efter mycket om och men. Berättade att jag flyttar hem i december och han var liksom likgiltig.... sade att han kollat upp och han ju inga rättigheter så vad ska han göra åt saken. Visst det är sant men man kan väl komma fram till en lösning så han kan träffa oliver.... han tyckte det inte skulle funka, skyllde på att "ja men då pratar han svenska när vi bor där, jag säger ju nu han är en dålig far så vad ska jag säga om han ibara ser oliver 3:e månad, det blir krångligt att flyga fram och tillbaka om nu han lflyttar någon annan stans etc etc etc. För det första, Oliver kommer prata engelska och svenska då han är född här och kommer alltid ha anknytning hit och jag kommer prata engelska med han, det andra så är det skillnad på att bo 10 minuter med bil härifrån och 2.5 timme med flyg..... för det 3:e så om man verkligen vill se sin son så offrar man allt för honom! Han tycker inte det kommer funka och vet inte om han vill vara i olivers liv, vägrar skriva på faderskaps papperen från sverige, vägrar betala underhåll och nu vägrar svara i telefonen eller på sms!!!!! Pratade med familjerätten i onsdags och de sade att de tar han till rätten för blodprov och dom om han inte gör det... skickade sms till honom och förklarade detta men han svarar inte..... har ringt han 2 ggr idag men inget svar, jag kommer fortsätta ringa honom varje timme tills han svarar och gör han inte det innan månadg så blir det rättegång..... vad fasen ska jag göra liksom????? Jag kan inte stoppa svenska myndugheten, det är ju lag på det hela!!! Värsta för mig är att jag inte får underhåll förrän allt är klart, värst är också för oliver att han har en far som inte bryr sig ett skit om honom!!!!! Jag blir så arg!!!!! Visst jag önska många gånger att bäst är att han försvinner helt och hållet, fine gör det då men stå upp först och främst och gör det bästa av situationen och sedan far och flyg dit solen inte skiner..... Grrrrrr jag blir galen!!!!

Glada nyheter, Oliver krryper som attan nu, måsye hålla koll på han hela tiden så gott som :) Han är en glad fis helt enkelt. Har dock kommit ur sina natt rutiner igen så han vaknar hur som helst titt som tatt på natten hela veckan. Ska bli ändring på det helt klart ;) 3 1/2 vecka tills flytt till sverige nu då.... nervöst som attan. har packat mestadels av sakerna och det skickas i slutet på nästa vecka..... gäller att snåla med packning på flyget till sverige då julklappar ska med på det lasset.....

Snön här har gjort så landet är i kaos. is under snön och bilarna har sommardäck ha ha ha ha en jädra cirkus helt enkelt. sedan att folk inte vet hur man kör i snö är ju en annan sak ;) Jag körde faktiskt fast i onsdags med jeepen.... den är framhjulsdrift så det var inte så farligt, kom loss efter lite skottning, snön var upp till knäna nästan där så vet inte vad jag tänkte med riktigt att tro det skulle funka ha ha ha ha men men det var en läxa. Ska försöka mig ut idag med vagnen, måste handla mat till oliver..... oh the joys!

hoppas ni i sverige har det bra i snön och kylan, snart ses vi :)

Om

Min profilbild

The future is in the hands of the destiny.... Or is it?

Just a girl that wants so much and are searching for it every day that goes.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela