jensanjen

En tjej med mycket tankar, funderingar, tycken och kärlek. Tycker livet är för kort för att älta gammalt utan vill hellre se framåt och njuta av livet, kärleken, familjen och vänner!

Så var man 1 år äldre

Publicerad 2010-10-26 22:18:28 i Allmänt,

Jajemen, så var det bara att inse att man numera är 30+.... inte kul men men sånt ä livet och inget man kan göra åt saken. Får dock fortfarande visa leg ibland så jag är glad ;)

hade som sagt partaj i söndags, det var ju röd dag i måndags så vi gick ut i söndags kväll, gick till graces och det var helt ok. Dock man känner sig lite gammal där, de flesta drygt 20 år ungefär. det var packat med folk så det tog ju ett tag att ta sig fram, vilket inte är min stora grej. Kalla det ålder eller vad men jag gillar att kunna röja mig framåt i min egen takt och inte trycka mig igenom fok massor... men det var grymt skoj, fullerull vart man såklart och hamna i söng vid halv 4 på morgonen, mindre kul när oliver vakna för sin flaska klockan 6 ha ha ha men det gick bra, han somnade sen om igen och jag vaknade inte förrän halv 10 :) Han har blivit så bra på nätter/morgon, han somanr vid 7 på kvällen och sover sen till 6 drygt och får en flaska då, somnar om igen och sover sen till drygt hal 9-9 sen ligger han och doolar i sängen och leker med sina 2 nallebjörnar till drygt hal 10-10 och då gapar till för att visa att nu är jag uttråkad ha ha ha ha så han är guld helt enkelt!! ta i trä får jag väl säga så han inte gör en omvändning bara för att jag säger det.

janet måste jag säga har varit guld värd!!!!! Hon har gett mig en present som är så underbar och jag vart såååå glad!!! kan inte säga ännu vad det är men en dag så ska jag det :) Och sedan så hade on organiserat så att av all a mina vänner så gick de ihop och köpte mig en MOBIL!!!! Efter allt tjat om hur dålig min telefon är och dum så var det en bra investering :) Tror hon tröttnat på mitt tjat om min telefon ha ha ha ha Så jag fick en samsung touch telefon :) Åh jag var som ett barn på julafton och lekte med den på måndags mrgonen och nu ikväll.... finns så mycket finesser på den och den är suverän!!!!
Och jag fick mitt första "mamma" kort, hon fixade ett krot ifrån Oliver till mig där det står grattis mamma på din födelsedag, du är den bästa mamman man kan ha, kram oliver. Sååååå sött och jag fick äntligen mitt första "mamma-kort" hi hi hi åh det kändes verkligen! Fick blommor också och cigg hi hi i hi

Gårdagen var det inte många knop, fast jag hade tänkt att man skulle ut på middag för att njuta så insåg jag ju fort igår att inte en chans det skulle ske så bakfull jag var ha ha ha vi tog barnen  till ett lekställe så vi kunde slappna av och äta mat och försöka bli mänskliga istället ha ha ha somnade nästan dock efter maten så dt var upp och in i bilen och hälsade på folk istället! trött och bakis är aldrig kul och med barn är det en ren plåga ha ha ha tur jag inte har ngt planerat nu på ett bra tag!

tack för alla gratulationer jag fått, värmer massor!!!!
Kram på er alla!!!!

regnig dag idag

Publicerad 2010-10-22 16:06:36 i Allmänt,

Jajemen, idag är det lite kyligt och regnigt. Så vad passar bättre då än att tvätta kläder, leka med barnen inomhus och bara lata runt i pyjamas :) Så det är precis vad vi gör. Oliver, callum och jag bara njuter av att mysa runt här hemma. Ikväll ska jag jobba några timmar på puben, härligt. Få lite extra cash samt få komma ut lite och se folk. På söndag är det firande för min födelsedag, fyller på måndag men här är det röd dag på måndag så alla pubar har öppet sent på söndag så då ska vi ut på galej, ska bli himla kul! Var ju till läkaren i tisdags med oliver, han hade problem att andas och man såg hur han kämpade samt så lät han som om han rökt 60 cigaretter :/ Hostade som en gnu och det väste om han när han andades. han hade varit lite så i 2 dagar då och i tisdags var han värre så ner till läkaren med honom. Hon skickade oss till barn akuten i Port laoise och där efter 2 läkare tittat på honom samt gett honom andnings hjälp så skickade de hem oss med ordinationen att han har Bronkit..... Inget de kan ge honom pencillin vis då det är virus. Så får puscha upp hans säng i huvud ändan med kuddar så han får lättare andas på kvällen/natten, har droppar som man droppar på en filt och hänger på hans säng som ska hjälpa till och rensa luftvägarna. Var tillbaka till läkaren igår och berättade vad de var då de ville veta så hon skrev recept på inhalator som jag kan ge honom om han blir allt för dåligt på nätterna. Men han har hela tiden varit på bra humör och skrattar och busar med läkarna :) Så länge han inte får feber är allt ok, om han får feber då har det blivit värre och blivit bakteriellt och gått längre ner i luftvägarna så då blir det pencillin. Bara att hålla ut nu och försöka göra honom bekväm så mycket som möjli gt. Själv så har man en sabla förkylning också med hosta och snuva. Inte kul alls men jag kan i vilket fall ta medicin emot det, om inte anant så är det otroligt gott med "hot whiskey". Det är att man kokar vatten, häller upp en del whiskey i en kopp/glas, blandar i 1 tesked socker, tar en citron skiva och trycker i torkade nejlikor och sen häller på vattnet. RIKTIGT gott och man blir varm i hela kroppen. Hjälper suveränt mot snuva och ont i halsen och om man har ont i kroppen!! Testa det ni ;) Ser ut som jag åker hem till sverige över nyår i vilket fall. FÅr se hur det blir sedan, ska ta belsutet nu de närmaste dagarna i vilket fall..... Jul blir att fira här med "familjen". Nu är det toadags för killen här så bäst att gå, kram på er!!!

Nu är det fart på lillkillen :)

Publicerad 2010-10-17 13:02:43 i Allmänt,

Jajemen, nu har börjat bli riktigt rörlig. han ålar sig runt på golvet så lämnar man han på ett ställe så är han på ett annat några minuter senare. Han kommer nog börja krypa snart också, han har börjat ställa sig på knäna och gungar liksom. Kommer ihåg susanne och comp de gjorde så innan de började krypa. Som tur är så är det rätt barnsäkert här i huset så man behöver inte börja röja undan saker för honom. Tror dock Callum kan bli sur när oliver tar hans saker hi hi hi men det kommer nog allt bli bra.
Igår var vi på kalas för Karens dotter Emma som fyllde 2 år, himla trevligt. Var hemma vid halv 8 på kvällen och Oliver var riktigt trött efter allt stoj så han slocknade vid 8 som en stock. Sen var det ett glas vin för mig och jag var helt sänkt. Skulle på fest för en kompis men jag var helt färdig vid halv 10 så det vart att hoppa i pyjamasen istället och slängde mig i soffan. Det är ju nästa helg partaj så jag tar den kvällen istället.
Japp så man blir 1 år äldre igen :( Hade dock glömt bort att det var min födelsedag snart ha ha ha det här året har gått så fort, känns som inte allt för länge sedan som jag hade fmailj och vänner här för min 30-års dag. Men jösses, det är 1 helt år sedan. Tiden flyger verkligen speciellt känns det som att tiden går fortare nu när man har en liten. Veckorna bara flyger fram och helt plötsligt är det en ny vecka. Svårt att hinna med nästan.

Det verkar ljusna i vilket fall med allt jag håller på att planera och fokusera på. Får se på torsdag hur det verkligen ser ut med saker och sedan så kan man slappna av helt och hållet med det. Sedna är det dags för det slutliga beslutet........ japp, som sagt jag har en plan och nu verkar det som att det känns som det är en bra plan med ett slutligt mål. Jag skrev ju som sagt förut att det vore himla kul att fira jul med moster med familj. Och det vore verkligen skoj, men om jag nu tar detta beslut i den tiden så blir det nog jul med "familjen" här. För att avsluta det hela så att säga och verkligen njuta! Så som sagt, jag meddelar så fort jag tagit det slutgiltiga och pratat med alla inblandande. 

kram på er alla!  

solig dag idag

Publicerad 2010-10-11 14:21:56 i Allmänt,

Fast det känns att det är höst nu. Kall blåst är det fast varmt i solen där det inte blåser ;) Så ska kanske ta mig en promenad lite senare i eftermiddag. jag håller på att "banka" in rutiner i oliver nu ha ha ha så nu ligger han och sover. Det varhelt otroligt i natt. Jag kom hem från att ha jobbat i puben vid 01.15 och gick och lade mig 01.30 tänkande att oliver vaknar väl om 4-5 timmar för mat. Men jösses, jag vaknade 8.20 av honom lite smått gnällande i sängen, liksom påpeka att han var vaken!!!! Så han sov 13 timmar i sträck!!!!!! Han grät inte ens efter flaska vilket är väldigt ovanligt. Så han fick flaska sen vid 9 tiden, inte riktigt på g för det så vid 10 fick han risgröt vilket han heller inte var riktigt på g för heller :( Men fick i han lite i vilket fall. Så vid 12 vaar det dags för en tupplur så han drack igen bara 120ml sen somnade han. Han har ju haft en dum vana att bara sova 30 minuter på dagarna så igår och idag låter jag han vara när han börjar gnälla efter 30 minuter och igår somnade han om rätt fort och likaså idag. Så om jag kan få han att sova 1,5-2 timmar på dagarna så tror jag att vi är på rätt bana samt sova natten igenom. Tycker det är dags nu, han är ju faktiskt nästan 7 månader ......

Min födelsedag kommer upp om 2 veckor, vilket jag hade totalt glömt bort utan att janet påminde mig och frågade om vi ska ut då. Så jag antar att detta år får jag ta igen för min nyktra födelsedag förra året ;) Ska bli kul och det är röd dag på min dag så på söndagen blir det utgång, tjoho!

Jag har en plan för allt nu i vilket fall. Det kan inte ta fram till januari att få reda på saker och ting så jag börjar bygga upp en plan. Ska tänka på det i några dagar till och sedan ta det slutliga beslutet. Jag vet, jag har sagt jag ska ta beslut hela tiden, men jag tror denna plan kan funka faktiskt. Så jag lovar, när oktober är slut ska jag komma med beskedet jag tagit, det är helt klart!!!!

Lite bilder:
 Arthurs day i puben Jag och Ciara vid hennes och                                                                                          Dermots förlovningsfest i juli

 Oliver älskar sin hoppi hoppi :)

 Olivers första Arthurs day firande ;)

 Gudmor Heidi och Micke med Oliver på Barolo i somras

 Night out in Graces with Ciara and Janet

 At the Guiness storehouse with James, James and janet

 Ok, hemsk bild, men kollade på dessa häromdagen, Jag var GALET STOR i slutet ha ha ha

Ha ha ha vilken kula man hade, detta vaar taget dagen då jag var beräknad, 4 dagar senare kom han :)

japp, nog med nostalgi, ha det bra allihopa, hoppas vi ses snart!!!

halloj halloj

Publicerad 2010-10-08 22:15:31 i Allmänt,

Nu var det alldeles för länge sedan jag skrev här. Det har faktiskt varit full rulle senaste tiden, traffat vänner, varit på möhippa en helg etc. haft möte med sociala avdelningen för mitt ensamstående bidrag, varit vid kontoret 2 ggr tidigare och det kan ta upp till 9 månader innan det blir klart vilket jag tycker är helt ofattbart. Jag menar, hur ska man klara sig ekonomisk egentligen? Hade jag inte bott hos Janet vette katten vad jag hade gjort. Då hade man haft en hyra på flera tusen, nu bor jag billigt jämfört med att ha eget. Så utan henne vet jag inte om jag varit kvar här alls i dagsläget. Men nu har jag i vilket fall träffat dom och haft mötet och de ska nu skicka tillbaka papperena till kontoret så ska slutliga beslutet tas. Det var 2-3 veckor sedan så jag tänker åka dit nästa vecka igen för att fråga hur lång tid till det kan ta.... de måste ju ha någon hum om det liksom. Vore så skönt att ha det över och klart så man kan börja planera lite gällande framtiden vad man ska göra. Känner verkligen att jag vill ha ett eget ställe nu, ett eget kryp in där det bara är jag och oliver, visst kommer det bli sjukt ensamt i början utan alla i huset här men jag tror att det kan bli skönt också. Blir man sällskaps sjuk kan man väl alltid ta sig en prommis ;) Oliver behöver också sitt eget rum nu, tror han vaknar vissa gånger på natten av mig, han sover rätt bra nu (ta i trä) men man frå ju smyga i rummet, han är rätt lätt väckt, hmm undrar vad han får det ifrån ;)

Börjar tänka på julen också, måste ta beslut om vart man ska fira den också. Förra året var man med pappa etc, mamma och per är ju precis hem från gambia då så vet inte vart de tänker fira. Jocke med familj firar ju alltid med martinas familj, så kanske man ska försöka ta sig upp till moster och släkten där. Tänkte ju på det förra året men vart inte av så i år kanske det är dags. Nu finns ju lilla kian också så kan bli skoj för oliver med en till liten omkring. Så ska fundera lite mera på det och se vad de har flr planer också. Om inte bidraget kommer igenom så blir det nog att fira här på irland........ Men det kan vara enormt mysigt också såklart, firade lite av första julen här, eller juldags morgonen var det. Mysigt!

Hoppas ni alla mår bra och tar hand om varandra, saknar er enormt mycket!!!!!

Om

Min profilbild

The future is in the hands of the destiny.... Or is it?

Just a girl that wants so much and are searching for it every day that goes.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela