jensanjen

En tjej med mycket tankar, funderingar, tycken och kärlek. Tycker livet är för kort för att älta gammalt utan vill hellre se framåt och njuta av livet, kärleken, familjen och vänner!

Solen skiner :)

Publicerad 2011-04-30 14:49:19 i Allmänt,

Jajemen, solen skiner så härligt och det är varmt och skönt ute. Fick nippran på att sitta inne och veta att utsidan behövdes donas med så oliver och jag gick ut. Oliver var jätte snäll och satt i sin vagn och lekte medans jag krattade ihop alla högar jag drog ihop för 2 veckor sedan och lade i sopsäckar, fyllde en sopkärra med tegelstenar o bröte. Så nu är i vilket fall "gräset" där bak i ordning. Sedan när jag bar säckar, plankor och annat skit till släpkärran kom fastighets ägaren med en spis till grannen. Perfekt :) Så nu är det hårda tag som blir då inget hänt sedan han skickade ut en lapp om att folk ska rensa sina grejer som ligger i källan etc. Blir en 2 veckors "varning" och sedan ska förråd vara märkta med namn på dörren, grejer som ligger utanför dom och på gården åker i soporna, då kommer han hit med en container :) han ska fixa målarfärg och golv till gällaren/tvätt stugan, ordna hit en torkställning och fixa annat smått och gott :) Tänk vad bra det kan gå med lite charm och jävlar enamma!! Sen får vi så klart se om det blir av men han sade att han ska fixa det och är det annat som behövs är det bara att säga till. Tjolahopp! Grannen som har husvagnen och husbilen ska fixa det också, husvagnen åker inom de närmsta dagarna och husbilen ska flyttas på till annat ställe på gården så vi kan ordna med grill plats och stolar etc :) Härligt!!

Vi fick ju också igenom en ansökan på en fond jag ansökt hos. Majblomman, hjälper folk som har det tufft ekonomiskt som har barn så man kan köpa saker som behövs till barnet. SÅ jag fick ett presentkort ifrån dom på Lindex barn avdelning :) var och handla massor av kläder till oliver igår :) Och så har jag fått hjälp på annat håll också som ansökt om så denna månad är helt ok :) Tänk vad skönt det är när saker och ting går som önskat och man får medvind i livet!!!! Mår sååååå bra i själen! nu ska bara förkylningen bort också så är man fit for fight igen och kan träffa folk igen :) saknar mina brors barn......

hoppas ni alla njuter av livet och solen, hoppas ni grillar och förhoppningsvis njuter av en kall öl eller glas vin med grillningen nu då det är valborg.

Kram

imorgon åker vi :)

Publicerad 2011-04-20 15:29:48 i Allmänt,

Tjoho imorgon åker vi till värmland och det ska bli så himla kul! Lite nervös för hur resan ska gå med oliver då han var rätt grinig när vi åkte hit ifrån stokholm i januari. men nu är han både äldre och han sitter i framsätet bredvid mig så jag håller hoppet uppe. har ju blivit Buzzador på senaste tiden, man får pröva lite olika produkter och tjänster och sedan "buzza" om dom för vänner och bekanta och sedan rapportera in till företaget i slutet av perioden vad man tyckte och sina bekanta tyckte om produkten/tjänsten. Så sist nu fick jag en Fruit smoothie från nestlé. Himla bra produkt med sugrör och oliver älskar den. gjord på 100% frukt med inga tillsatser och bra förpackning, som festis. Så det har vi med i bilen nu i vilket fall som man kan underhålla honom med ;) sen leker han med boxen efter i ett tag ;)

idag var jag på ett viktigt möte, nu är det bara att vänta och se hur det ter sig, får veta om ca 1 vecka så håll alla tummar och tår ni kan för att det går som jag önskar. Kanske man kan andas ute ett tag i vilket fall.

Söker jobb med ljus och lykta gör man också, finns dock inte så mycket :( Såg idag de lagt in om att jobba på Burger king..... inte kanske ett drlmjobb men ett jobb i vilket fall... får se hur jag gör.

I måndags hade jag stor röj ute på gården/baksidan här vid huset där jag bor. Det är ju ungefär ingen som gjort något med det på de senaste 5 åren drygt, så det var tegelplattor, glas, burkar, plast etc nerkört i gräset på baksidan, växer "vass" där och MASSA mossa. Så jag räfsade och plockade i över 2 timmar där bakom. Vart svettig sm en gnu och en härlig blod blåsa i handen, men det kändes faktiskt himla skönt efteråt! Solen stekte och man fick lite solbränna i vilket fall och kroppen var mör efteråt :) Sen var jag på hyresvärden om jord och gräs frön så man kan så nytt gräs där bak då inte mycket ligger kvar....... Får se hur det slutar ha ha ha Fick hit grejerna i vilket fall men jorden räcker inte på långa vägar, det är ca 70-90 kvm som ska göras i ordning, någon som vet hur mycket jord jag behöver???? han skulle ordna hit det i vilket fall. Och sen har han skickat lapp till alla i huset om att märka sina grejer och in i förråden allt annat kommer slängas. Så nu är det uppröjning på G. vem säger att tjata och vara på inte lönar sig?! :)

japp, så nu är jag borta ett tag, vet inte om jag är online något under tiden jag är borta så ha det så bra allihopa och ta hand om varandra!
Glad påsk!!!

Fredag idag då

Publicerad 2011-04-15 09:34:08 i Allmänt,

6 dagar innan vi åker till värmland, längtar så in i norden!!!! Ska bli så himla kul att träffa alla där uppe igen, var så länge sedan! Visst det var i sommras men det känns som mycket längre! Hoppas bara att Oliver är ok i bilen, det är ju en ganska lång bilfärd och jag har verkligen ingen lust att uppleva samma tur som när vi åkte hit från stockholm, skrik och hysteri sista 1 1/2 timmen..... håller tummarna att allt går bra!
Oliver var på bvc igår på 12 månaders koll, vikten var 10.04 och han är 76.5 lång, så han följer sin kurva, väger lite mindre än "vanliga" kurvan men de säger han är frisk och kry så ingen fara alls. Ska hålla koll på hans fötter eftersom han går på tårna, så ska tänja ut hälsenan ibland då och då samt så vid varje besök ska bvc kolla upp fötterna noga. Annars var allt som det ska. de sade i och med att  han blir två språkig så kan han vara lite senare i att prata, men han var full att sitt tjatter när vi var där :)
var och lämnade blod igår också, kändes bra, var nästan 3 år sedan jag gjorde det så kände det var på tiden, de har ju kampanj på tv4 nu också så man får en extra påminnelse att göra det. Tycker att kan man lämna blod så ska man göra det, finns så lite blod på sjukhusen nu för tiden och man kan rädda så många liv i att göra det. Tänk den dagen då jag behöver blod!!! 
idag är det grått och trist ute, solen försöker skina igenom molnen så vi får väl se hur dagen ter sig. Ska ta oss en promenad idag i vilket fall, inte blivit så mycket av det sista tiden och vikten börjar redan öka :( 
blir ingen volvo heller, blev för dyrt i slut ändan i och med koplling måste bytas snart, bromsklossar, fixa taket och sedan ville de ha 2000 exrtra för sommardäcken..... så vi tacka nej då. Men ska iväg på lördag och titta på en annan bil, håller tummarna hårt!!!! Den ser väldigt bra ut på bild och det har bara varit 2 ägare som har skött bilen exemplariskt så bara hoppas den är bra! Less på bilar nu kan jag meddela! 
Nu är dags dags för blöjbyte, luktar illa härinne ;) 
Kram på er!!!  

Solen skiner och vinden viner.....

Publicerad 2011-04-09 12:21:09 i Allmänt,

hoppas de börjar med gat sopning snart. kan ju inte gå ut och gå i detta väder då vinden drar runt all grus och skit så oliver får på sig massor, mindre glad är han då kan jag väl säga.... så jag önskar de gör dt snart men tror inte de gör det förrän i maj. någon som vet?

japp jag är väl mer eller mindre färdig i lägenheten, lite grejer som ska upp på väggarna och rensa i lite papper kvar men känner att idag tänker jag ta det lugnt med att dona här. har ju gjort det nu i över 1 vecka och innan dess packat och packat så kroppen känner att nu är det dags att sluta med tunga saker....

Har städat undan en sak också som VERKLIGEN inte är bra.... måste hitta den snarast! har jag lyckats slänga den i all hast utan att tänka så är jag i stoooooora problem :( så håll tummarna!!!

Uttråkad börjar jag bli, oliver sover lunch nu och kommer väl göra det i förhoppningvis 1 1/2 timme till. Sedan då??? hmmmm funderar på att ta bilen in till stan, men vågar inte riktigt i och med att nya köparen har ju betalt den, han ska hämta den om ca 1 vecka då han inte hade plats för den just nu. så händer det något när jag kör den så är det ju mitt fel och jag som blir skyldig honom..... så bäst är att låta den stå helt enkelt. bussen finns det ju så klart, känns dock som att den kostnaden har vi inte riktigt råd med nu, 24 kronor enkel resa......hmmm får väl se helt enkelt va dagen kommer med.

kram på er alla!!!

Ny adress.....

Publicerad 2011-04-04 13:36:20 i Allmänt,

japp nu har man flyttat, bor nu lite utanför stan, tar ca 10 minuter tt åka in så det går ju att leva med. Dock så märkte jag första natten hur otroligt lyhört det är från både väg och grannar. har tåget som går utanför, det HÖRS!!!! grannarna har volvo bilar, DET HÖRS!!! Så nu är dt dags för lille Oliver att vänja sig vid ljud helt klart.... han har i vilekt fall sovit gott de 2 nätterna han sovit här, somnat vid 19.30 och vaknat vid 7.30-8.00 så det har ju gått jättebra :) Sover nu lunch och han har hittills sovit 2 timmar, TJOHO!!!!
2 nya tänder har han fått, en uppe och en nere bredvid de andra framtänderna på vänster sida. Han hade tydligen gått 2 steg hos Susanne och helen när de passade honom torsdag-lördag då jag flyttade och kom i ordning med de värsta i lägneheten. Grymt stor hjälp måste jag säga, att ha haft oliver här hade ju fasiken inte funkat, tänk att bära upp alla möbler och lådor med honom okring mina ben...... sedan skulle han nog bli ganska oroligav allt som på gick också, så STORT tack ska ni ha!!! Guld värt!!!! Så han har gått 2 steg där, här har han försökt sig på att släppa möblerna men inte riktigt vågat sig på det ;) men snart så tror jag han släpper och springer iväg ha ha ha ha han säger vov vov, mamma, ta ta, titta, där. Och så klart har han sitt eget språk som låter som japanska ha ha ha ha babblar som attan!

Försöker sälja bilen nu också, den stannade ju förut varje dag så var lite läskigt att köra den, men så stog den hos bror i ca 2 veckor och hans vän skruvade på en skruv och sedan funkade den galant. Nu i tisdags så börja den hacka till igen och i går så stannade den helt tvärt, utan förvarning eller något. och hela vägen hem var den grinig som attan, så nu har jag tröttnat. Ska försöka sälja den fort och hitta en annan..... HÅLL TUMMARNA!!!! Den är ju nybesiktad och nyskattad så borde inte vara några större problem.

myckt små plock kvar i lägenheten samt så måste jag få hit köks bord och stolar från bror. Ska kolla med han hur han har det om jag kan få hit det.

Nu ska jag äta lite lunch innan lilleman vaknar.
Kram på er!

Om

Min profilbild

The future is in the hands of the destiny.... Or is it?

Just a girl that wants so much and are searching for it every day that goes.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela