jensanjen

En tjej med mycket tankar, funderingar, tycken och kärlek. Tycker livet är för kort för att älta gammalt utan vill hellre se framåt och njuta av livet, kärleken, familjen och vänner!

Vart en lyckad kväll

Publicerad 2008-09-26 12:27:19 i Allmänt,

Var som sagt på bröllop igår kväll även dock jag hade tankar på att inte gå. Var inte riktigt på humör för det och så är ju penag fronten lite skrall, räkningar ska betalas idag också........ Men det vart en lyckad kväll, har inte dansat så mycket på jag vet inte hur länge måste jag säga men attans vad kul det var! Åkte hem vid 01.30 och vad lycklig jag var när jag såg en tallrik med lasagne och pommes lämnade åt mig :) Såklart hade jag glömt att äta middag IGEN och hade ju bara ätit en smörgås med tonfisk och majs vid 2 tiden på dagen och en liten smörgås på bröllopet så jag var otroligt hungrig när jag kom hem kan jag meddela (kanske därför jag vart så full på 7 öl) Så den tallriken slank ner ganska fort ha ha ha ha kan vara fyllehungrig också kanske ha ha ha ha


Tack pappa för dina värmande ord....... värmer gott att veta att du tänker på mig och jag insuper alla ord du skriver! Skönt att ha dina stöttande ord och tankar! Saknar dig enormt ska du veta!!!!!

Idag ska jag jobba 17- stängning vilket innebär en fredag att vi stänger baren kl.00.30 och så ska man städa så är väl kanske därifrån vid 02.00 men det är 10 timmars arbete vilket innebär cash för mig :=) Underbart!!!! Sen imorgon jobbar jag 12-18 och söndag 20- stängning så det är en bra jobbar helg. Kommer eventuellt träffa en vän för några öl imorgon kväll men inget helt bestämt, så vi får se om det blir av eller om jag kanske tar en kväll hemma istället. Har inte haft en lugn kväll på hela veckan så det känns som jag behöver det, kanske därför jag har en irriterande förkylning som inte försvinner???? Eller, kan vara detta jädra mögel i huset????? Har jag inte sagt det kanske, i lilla vardagsrummet så är det vattenskada och mögel i hörnet av taket, ena takplattan har spruckit och efter allt regn för några veckor sedan så har det trängt ner i taket och nu börjat mögla där. Krystle har ringt husägaren om det, han skulle skicka någon att kolla på det, men inte sett röken av någon. Ska väl ringa honom på måndag igen och tjata lite. Det måste väl vara en hälso fara med mögel i huset?????? Så kan vara därför jag har en irriterande förkylning också????

Nåväl, ha en underbar helg allihopa och ta hand om varandra!

Tankar idag......

Publicerad 2008-09-24 16:26:19 i Allmänt,

Funderar mycket idag på hur allting går och vad som kommer hända och vad som har hänt. Dvs mycket som pågår i mitt huvud just nu. Har hittills haft en dag med städ, tvättande och googlande på internet!
Visst saker har väl inte varit såsom jag hade tänkt mig när jag flyttade hit, saker har inte hänt så som jag förväntade mig och tankarna på om jag gjort rätt har absolut poppat upp i mitt huvud. Men så tänker jag, "jag kan inte ge upp redan", visste ju att det skulle bli tufft i början och så vidare. men efter bakslaget från banken igår så tänker jag mer och mer i dom banorna.
Ok, jag hade mycket samtal med Janet igår och om allting går som det ska så komemr jag ha heltid där p puben inom ca 3 veckor och det är ju perfekt. men ni vet hur det är när man börjar bygga förväntningar och ser hur saker och ting kan bli och sen blir det raka motsatsen istället.
Men jag borde ju egentligen vara van vid detta lag, så fort det går bra för mig så är det alltid något som sätter käppar i hjulet och det går dåligt istället. Antar dock att man kanske bara tänker på de negativa sakerna och inte uppskattar de bra sakerna dock..... kan det vara så???

Nåja, jag får hålla ut i vilket fall 3-4 veckor till och se vad som händer, saker och ting kan ju faktiskt bli ljusare, folk kan ju faktiskt ta sig i kragen och inse vad de håller på med, jag kan ju ta mig i kragen och uppskatta det jag har hittills..... jag är ju inte helt arbetslös, jag har ett hus att bo i, vänner som stöttar mig och mat på bordet. Jag måste helt enkelt uppskatta det jag har!

Lite bilder jag tagit sista tiden:
 Mitt rum
Stora vardagsrummet
 Framsidan av huset
 Köket, och jajemen, det är en "Strip- Pole" där :)
 The memorial för Maria Lawlor, som hon ville så har vi en fest för att celebrera hennes minne!
 Jag och Krystle på minneskvällen
 Lilla Callum 8 månader som jag passar ibland
 Mina chefer och vänner Janet och Pat som även är föräldrar till Callum

Ta hand om varandra!

Otroligt besviken!!!!

Publicerad 2008-09-23 11:40:37 i Allmänt,

Jaha, så fick man samtalet igår från banken....... först ringer de och frågar om saker på betyget jag lämnat in från sverige som är översatt till engelska från skolan i Åre, de har tydligen något som de översätter från också som de går efter som de hittat på internet, sen 1 timme senare ringer de och säger "Vi måste tyvärr ha betyget översatt av The irish qualificiation agency"! De nämnde detta för 2 veckor sedan att det vore bra om jag hade det, så jag kontakta dom men det kommer ta 8-10 veckor för dom att göra det så Sharon på banken sa att ok, kan du få det på engelska från skolan så räcker det. Så jag ordnade det samt översatte det själv också medans jag vänta på papperet från skolan samt mejlade över massa internet sidor om svenska skol systemet till dom på banken så de kunde läsa om det efter som det är annorlunda mot här hur man går i skolan etc. Men så nu så fråga de om jag kanske kunde få dom att göra det snabbare så jag kontakta dom igen men det hade då när jag ringde förra gången kollat upp det hela lite grann och de har tydligen aldrig gjort det på svenska så de kunde verkligen inte göra det snabbare och de hade några som var före mig att översätta också. RIngde tillbaka till banken och berätta, så då sa de att " tyvärr måste vi verkigen ha det på det sättet, inte att vi inte tror på dig då allt ser bra ut och dina referneser är perfekta, men reglerna är sådana och vi kan inte gå runt dom" Så jag sa till henne att det var otroligt dåligt stil att de inte nämnt något om det på intervjun då de då frågade mig om betyget, jag förklarade och allt var bra sa de då. Hade de sagt det då så hade jag ju för det första inte byggt upp mina förhoppningar, fär det andra hade jag ansökt om att få det översatt och det allra viktigaste det tredje, jag hade ju INTE tackat nej till jobbet i klädbutiken som jag blev erbjuden. Blev ju erbjuden deltid där och när jag sen ringde och tacka nej pga banken så sa chefen där att de skulle erbjuda mig heltid då det blivit en tjänst ledig!!!!!!!!!!!! Så otroligt arg och besviken, Mary på banken som jag prata med igår när jag sa detta till henne var ledsen för allt besvär jag gått igenom och skulle sätta mig inför nästa kurs då jag troligtvis kommer ha betyget översatt, "du behöver ju det även för andra jobb du ansöker för"  men hon visste inte när nästa kurs skulle starta då inget datum var satt för det. Nåja, jag bad om mina betyg skickade till mig och så får vi se vad som händer helt enkelt.

Kommer nu i vilket fall börja jobba på Janets pub mera, hon ska ju börja med lunch om 2-3 veckor och hon vill att jag ska sköta det så det kommer bli så gott som heltid och mestadels dagar måndag till fredag. Sen kommer ju nattklubben att öppna i november så jag gör nog någon kväll här och där också. Känns som jag börjar ge upp faktiskt..... gav så mycket i ansökningen för banken, så mycket tid, pengar och förhoppningar....... Känns som jag inte har orken att sitta och leta nya jobb nu och pub jobbet är ju faktiskt jädrigt kul och rätt bra betalt. Så jag går fördet nu och sen nästa år sår jag kanske börja på ny kula.

Har inte orken längre, efter förra veckans bravader och händelser så har luften gått ur mig. Börjat på otroliga kramper i magen, "acid pains" som de kallar det här, i Sverige kallas det mag katarr......... så äter Rennie för fulla muggar. Och så kom det ett till bakslag igår..... Krystle´s mormor dog! Krystlé mamma Mary hade varit där hela förra veckan och umgåtts med henne och så var hon på väg hem i bilen igår och var ca 10 minuter hemifrån (tar ca 40 minuter att köra emellan städerna) så fick hon samtalet från sin syster att mamman gått bort! Krystle vart totalt förstörd och bröt ihop....... så otroligt hemskt, hon skulle åkt dit denna vecka och besöka henne då det var 2 månader sen hon varit där! Men som Krystle sa igår kväll, mormorn var väldigt gammal så det är väl inte helt oväntad. men usch så heskt. Så mina vänner och kära, det var det 6:e dödsfallet inom loppet av 8 dagar!!!!!! Helt otroligt måste jag säga........ aldrig varit med om något liknande och jag fattar inte att allt har hänt.

Så igår kväll var en deppig kväll och eftermiddagen också. Suzy tog en kväll med mig och vi beställde pizza, åt choklad kaka och drack massa rosé vin med färska jordgubbar fram till 1 på natten! Hon är en helt underbar person som jag är så otroligt tacksam att jag har. Av alla i huset jag bor med så kan jag alltid lita på henne, hon är min klippa!!!!!

Nej, nu ska jag göra i ordning mig, janet kommer snart med sin son Callum som är 8 månader. Passade honom 3 timmar igår och ska passa honom några timmar idag också :=) Otroligt glad och lycklig kille så han får mig att må bra.
Kram på er och hoppas ni har en lite bättre tillvaro än vad jag har för tillfället. Nu har jag gnällt färdigt!

En av de tuffaste veckan i mitt liv.......

Publicerad 2008-09-20 18:22:51 i Allmänt,

Kan mest säga som så att jag är otroligt glad när den denna vecka är över! Har nog varit en av de värsta veckorna i mitt liv tror jag...... 4 dödsfall, 1 minnesdag+ kväll och urnsättning av min kära morfar! Önskar verkligen jag kunde vara där för min familj och släkt men så vet jag att de stöttar varandra och jag var i kyrkan idag för en begravning samma tid som min kära morfar fick sin sista vila. Så mina tankar var med honom till fullo!
Som sagt, många dödsfall, 1 väns morfar, 1 väns styvfar, Suzy´s systers svärfar, en ikon bland advokaterna Brian Pierce, alla gick bort i hjärtattack! 2 i måndags och 2 i tisdags sen var det 1 års dagen av Ciaras mamma Maria som gick bort hastigt förra året så vi hade minneskväll för henne igår kväll. En helt underbar kväll med mycket skratt, lite tårar och massa goda minnen. Så för Suzy det har varit en av de värsta veckorna i sitt liv.

Det är ju lite annorlunda här jämfört med hur det är i Sverige när någon går bort, de har antingen en " a wake". Det innebär att de får hem personen från sjukhuset efter att begravnings männen gjort i ordning personen och sminkat etc i sin kista, sen har de blommor, ljus och de allra närmaste kommer dit. man pratar om honom, säger sina farväl etc. Sen sitter någon i familjen med honom hela natten och dagen innan de tar honom till kyrkan för begravningen. Så någon är alltid med honom från att han kommer hem från sjukhuset tills han kommer ner i marken för begravningen, man byter av varandra i familjen så man inte sitter hela natten själv eller dagen, man ber bön hela tiden också. Så begravningen är här max 2 dagar efter att personen gått bort Sen finns det "the removal", the removal kan man ha istället för "the wake", det innebär att han bärs genom staden från bårhuset i sin kista, där han är helt gjord i ordning såsom sminkad, klädd etc, till kyrkan i sällskap av familjen och vännerna, sen har de honom i kyrkan under kvällen och natten, och den som vill kan gå in och säga sina farväl, lämna blommor, tända ljus och be en bön för honom. Sen är begravningen dagen efter. Väldigt annorlunda allting jämfört med Sverige. Men jag tycker det är ett bra sätt, man slipper vänta 2- 3 veckor på begravningen och man kan snabbare bearbeta sin sorg. Så nu är allt över i vilket fall och alla ska försöka gå vidare med sina liv. Så glad för Ciara och hennes familj att dagen vart så himla bra och lyckad för minnes kvällen för deras mamma!
 
Imorgon skulle vi ha babyshower för en vän som ska föda om 3 veckor men nu är hon så dålig i och med att hon kan inte sova på nätterna för hon kan inte få ro i kroppen, bäbisen rör sig hela tiden och hon är otroligt sliten. Så vi vänner ska istället träffas och skriva under kortet och sen ska hennes kille möta upp oss och ta presenterna vi köpt och ge till till henne. Så slipper hon den stresse´n av att underhålla oss när hon inte mår bra. Men det blir trevligt i vilket fall att träffa tjejerna några timmar. Jobbar ikväll och imorgon kväll vilket är tur då jag är totalt pank just nu!! Så otroligt less på att vara pank hela tiden...... man kan fasiken inte göra någonting och man tänker på det hela tiden vilket är så onödigt jag vet.... kan ju inte göra något åt det i vilket fall så att säga. Jag jobbar timmarna jag får på puben och sen var jag och Suzy nere på Graces och Tim (min gamla chef) var där och han bad om ursäkt att han inte varit i kontakt med mig om timmar på puben, han hade totalt glömt bort det....... Så han ska kolla om han har några timmar till mig i vilket fall och höra av sig, får se om det händer dock ha ha ha ha han är så jädra virrig och så vidare. Men jag hoppas på det i vilket fall! 

Nu ska jag vara lite social med Krystle som precis kom hem och dricka min 8:e kopp kaffe :=) 
Kram på er och kom ihåg att man lever bara en gång, man vet aldrig när det är ens tid så ta alla möjligheter ni har att ta hand om varandra och era nära och kära!
 

Kanske idag......

Publicerad 2008-09-15 12:21:52 i Allmänt,

kanske idag får jag veta om jobbet är mitt elelr inte. har inte fått betyget från sverige ännu men hoppas det kommer idag så jag kan gå ner till banken och lämna in det direkt till henne samt prata med henne ansikte mot ansikte! Känns bättre än att göra det per telefon. Värsta är att jag tror att en kurs startade idag vilkt innebär tror jag att nästa kurs startar inte förrän om 5 veckor.... vilket sätter mig i en knipa då hyran och allt ska betalas. Vet att slutet på denna månad kommer räkningen för sophämtningen för 3 månader, och ok vi är 4 pers som ska dela på det men det är ju som sagt flera saker som ska betalas dock. men har i vilket fall ordnat så jag har fria sms till alla mobil nätverk då jag märkt att jag sms:ar mer än jag ringer. Surprise, suprise :) Nåja, jag kan inte göra mer än jag gjort nu så det är bara att vänta och se helt enkelt.


Helgen som varit..... fredagen var jag, suzy och ciara hemma hos Dave Clancy. Han och Barry O`Brian åker till Canada på onsdag på obestämd tid :( SÅ fredagen var hemma hos honom, hela hans familj var där samt släkten. Hans mamma hade ordnat massa mat och otroligt mycket alkohol kan jag meddela. Så vi hade en absolut underbar kväll och japp, Jag vart full som en kastrull ha ha ha ha Så när taxin  åkte till Time nattklubben så bestämde sig Jenni för att smita undan när alla gick in.  Ha ha ha inte så uppskattat av Suzy då hon var räd och undra vart jag var men jag svara så klart i telefon när jag gick hem och sa vart jag var etc. Men usch vad full jag var, Sambuca är INTE bra när man dricker för många :=) Så jag lovade Dave att träffa han ikväll och Barry för några öl eftersom jag var "the weakest link" i fredags. Skulle gjort som en av mina vänner (inga namn nämnda) gå och säga hej till toaletten och sen fortsätta :=) Då kan man fortsätta några timmar till tydligen ha ha ha ha
Men så lördags kvällen jobbade jag och likså söndags kvällen. Kan meddela att jag var totalt bakis hela lördagen........ Jag och Suzy satte upp partytält i trädgården och hon gjorde det mysigt med lampor och dekorationer, perfekt partyspot varma kvällar, sen gjorde hon underbar lunch till oss. Krystle och Marchin har åkt iväg till södra Irland för att umgås och ha lite minisemester så de är borta till på onsdag och James är ju i Canada och svänger sina lurviga. Så det är rätt skönt att vara ensam hemma för tillfället. Suzy jobbar ju 10-18 varje dag.

Idag ska jag göra en storstädning här hemma, känns som det behövs. Visst vi är duktiga på att diska och hålla undan saker, men det behövs en storstädning av damm och spindlar. Otroligt mycket spindlar i detta hus....... JAG HATAR SPINDLAR....... så dammsugaren åker helt klart fram!!! Men har hört att om det är mycket spindlar innebär det att det är ett friskt hus ????? Vet inte om det stämmer dock! Sen blir det promenix downtown för lite lunch tror jag. Får se hur jag tar denna dag. Jobbar ju inte förrän lördag så har hela veckan ledig!

Ta hand om er där hemma i sverige, tänker på er!

väntar och väntar ännu mera

Publicerad 2008-09-12 12:48:07 i Allmänt,

Jag avskyr denna otroliga väntan, vill veta nu! Har inte hört ett ljud från banken om jobbet, skickade dit min översättning av mitt betyg som jag satt med i 3 timmar i tisdags kväll och lite websidor där det svenska skolsystemet förklaras och översättning av alla ord som finns på slutbetyget. Men inte ett ljud har jag hört..... väntar på betyget från Åre kommun som de var så snälla och översatte till mig och skicka i onsdags, kommer väl idag eller på måndag antar jag, detta eftersom banken ville ha orginalet med skolans stämpel i engelska. Så jag kan bara vänta och vänta och vänta ännu mera :=( Träffade en gammal chef till mig igår, jobbade för han på nattklubben för ca 7 år sedan och tydligen ska han nu börja på banken och hans utbildning börjar på måndag........ känns som det är rätt kört för mig i denna omgång i vilket fall...... men men, det går väl flera tåg antar jag!

Japp som ni märker är jag rätt nere idag, less på att vänta, less på att ha ont om pengar, less på att saker inte går som jag vill! Så fort det går bra så ska det tydligen alltid komma motgångar hela tiden, mitt livs historia känns det som vid denna tidpunkt. Kan  det någon gång gå bra för mig hela tiden??? Näh, känns inte som det. Visst jag har fortfarande lite cash på det svenska kontot så jag klarar en månadshyra till med det i vilket fall. Men sen är det rätt kört, har inte mera på det kontot efter det...... Visst jag får in lite pengar på puben jag gör timmar på men det är ju så man klarar sig med mat liksom, inte mera, inte så man kan lägga undan och spara liksom. Så jag behöver verkligen detta jobb på banken nu, vet att man blir betald den 25:e varje månad där och får jag inte starta nu snart så komemr det inte komma in någon lön förrän kanske slutet på november...... då är jag total körd!!!!! Hmmmmm japp nu har jag klagat lite på det också.

Har börjat märka att vissa personer man bor med inte är så himla organiserade som de vill tro att de är. Har märkt att personen i fråga inte gör speciellt mycket här hemma för att hjälpa till, rätt slö på den fronten så att säga. Tyvärr en person som har otroligt svårt för att ta kritik också så om man ska säga till henne så får man göra det på ett sätt som verkligen inte låter negativt så att säga. Ska vänta lite till och se om hon rycker upp sig, kan vara en svacka nu också så klart. Men blir det inte bättre då får man nog ta sig i kragen och ta sig ett snack med henne helt enkelt, ta den disskutionen så att säga!

Idag ska jag jobba några timmar, skönt måste jag säga att få göra det. Jobbar faktiskt 6 dagar denna denna vecka, ok, det är bara totalt 25 timmar men ändå, det håller mig sysselsatt och tankarna på bra humör. Sitter jag här hemma så blir jag nog knäpp med ältande och ALDELES för mycket kaffe drickande!!!!! Måste sluta röka också, vill verkigen det men usch det är verkligen inte lätt. Känns som jag behöver en stabil tillvaro för att lyckas med det. Som det är nu med strul med jobb, pengar etc så är det inte så ok att sluta. Men men, dne dagen komemr väl också hoppas jag!

Saknar mina vänner hemma i Sverige måste jag säga..... behöver dom just nu känns det som. Saknar våra samtal, våra party kvällar, våra skratt attacker och våra "problem"! Usch, jag hoppas verkligen de kan komma hit snart på besök. Jag vet, fjantigt, det har bara gått ca 6 veckor snart sen jag lämna landet...... men jösses vad man kan sakna folk!!!! 

Skickar ut en stor kram till min familj, ni gör en dunder stor satsning för varandra! Så stolt över er och vad ni gör för varandra, kom ihåg att kärleken kommer innifrån, inte i handlingar! LOVE YOU ALL!!!!! 

Hoppas, hoppas, hoppas

Publicerad 2008-09-10 11:40:45 i Allmänt,

Ja idag får jag väl förhoppningsvis lite goda nyheter. Länge sen jag fick det känns det som faktiskt och jag behöver verkligen få det nu! Var i kontakt med min högstadie skola igår, eller min mamma var då det är i sverige, och de total vägrade att översätta mitt betyg därifrån till engelska. Sa att jag var tvungen att gå via skolverket men de sa att de gör inte sådant utan skolan ska göra det. Ok, skolan har inge skyldighet till att göra det men tydligen gör de flesta skolor det ändå åt en. men icke sa nicke gjorde kära Eneskolans rektor det. Tycker det är otroligt dålig stil, man ber om att få något gjort åt en som man behöver för att kunna bygga en karriär så kan de inte ens ställa upp på det!!!! Så nu ska min kära lillebror upp på mammas vind och leta fram mitt betyg ikväll och så ska mamma skicka över det till mig. Det betyget har jag såklart inte med mig hit då det är ju inget man visar upp i sverige när man söker jobb så jag tänkte inte mera på det när jag packade. Men men, nu ska de fixa det så får jag själv översätta det med hjälp av skolverkets sidor om hur man översätter betyget och sen om banken  nu ska vara lite mera knussliga så får jag mejla det till skolorna och sen får de stämpla det för att intyga att det är äkta och sen skicka tillbaka det till mig. Vilket innebär 1 vecka ca extra för mig innan jag har papperena till banken!!!! Vilket troligtvis komemr innebära att jag inte kommer komma med i denna periods utbildning utan kommer få vänta ännu några veckor säkerligen!!!!! Jag har i vilket fall suttit hela kvällen igår och översatt mitt gymnasie betyg till engelska, int edet lättaste då det är koder etc för allt och 26 sidor att gå igenom från skolverkets hemsida för alla ämnen. Men nu är det gjort och jag hoppas banken godtar det hela och INTE ber mig om stämpel från skolan!!!!

Suzy´s chef på puben känner tydligen chefen in rekryterings avdelningen och han skulle träffa honom igår kväll på fotbollen, han skulle ta sig ett snack med honom och ifrågasätta varför de är så himla knussliga och måste ha så mycket om betyget, då det ärpå svenska och det svenska skolsystemet är inte likadant som här på irland. SÅ jag hoppas han gjorde det och att Mark som han heter kan hjälpa mig med detta. Pratade med Marchin som jobbar där, han är ju polack, han hade tydligen inte alls haft samma problem. Men tydligen jobbar det en polack där ganska högt upp pch han hade kollat igenom Marchins polska betyg och godkänt det och sagt det var ok. Fasiken att det inte jobbar någon svensk där.... ska jag bli den första svenska på det företaget???

Nåja, ska ringa tillbaka till Åre kommun idag och få redapå om de kan skicka ett orginal på mitt betyg på engelska i vilket fall, hoppas verkoigen de kan ordna det, skulle vara så himla mycket enklare!!! Dyrt dock att ringa från kontantkortstelefon till sverige kan jag meddela! Kanske min mor kan hjälpa mig med det också??? Ska försöka få tag i henne för det nu. Lovade ringa tillbaka till banken idag med besked i vilket fall så får jag väl då veta hur jag ligger till säkerligen!

Så bara att hålla tummarna igen... allting kändes som klaffat och klart men jag borde lära mig nu.... när allt känns bra så komemr det alltid ett motsånd som kör allt i botten!!!!!

grrrrrr

Publicerad 2008-09-08 20:13:00 i Allmänt,

Otroligt frustrerad och irriterad för tillfället!
Fick samtal från banken om jobbet och de ifrågasatte mina betyg. De undrar över vad de är likvärdiga med i det irländska systemet och när jag förklara hur det var med högstadium och gymnasium vad det var likvärdigt med och så vidare så ville de ha betygen från högstadiet!!! Vem har dom liggandes när man söker arbete??? Jag har inte med mig dom till irland med tanke på att jag inte trodde man behövde dom, man visar ju liksom inte upp dom nu för tiden när man söker jobb. men så är bankens krav att man har 5 godkända ämnen i 2nd level scool, vilket är jämförbart med högstadium. Mina betyg från gymnasiumet är jämföra med college här borta och de ser att det är på svenska men så sa det att de ser att matte och engelska är med, de förstog det och det är 2 ämnen som man måste ha godkänt i för att få anställning men så försåt de inte mera. Och de vill nu ha orginal papper på betygen på engelska från skolorna och jösses vad jag ahr försökt få tag i mina lärare från Åre, men om jag skulle ringa min högstadie skola och be om betyg därifrån på engelska........ jösses det är ju typ 15 år sedan jag gick där!!! Kan de verkligen få tag i det? Kan de göra det? Och det är 9 år sedan jag gick i gymnasiet!!! Ja herregud, känns som ett stort steg bakåt för mig just nu. Alla vänner här säger att jag har jobbet att de bara ska kolla upp referenserna och det vetjag att det kommer inte vara några bekymmer alls. Men så kommer detta. Jag typ inväntade besked om när utbildningen startar men så får jag ett samtal som detta idag. Man kan få betyget översatt och så vidare till det irländska systemet om man tar en kopia hos polisen får det stämplat av dom att det är det riktiga och äkta kopian av orginalet, skickat med formulär ifyllt till en organisation i dublin MEN det skulle ta 8-12 veckor inna jag får tillbaka det!!!!! Vilket är totalt för sent! och jag prata med dom på banken om det då de var dom som bad mig att ringa dit om det, och då sa de att jag skulle försöka få det på engelska från skolan. Så jag lovade att återkomma imorgon då klockan var här 16.30 vilket innebär 17.30 i sverige och allt är stängt där hemma. Försökte få tag i min kurs ansvarig i Åre men hon svarade inte på mobilen (hitta hennes nummer på internet) tur Åre inte är sååååå stort. Och skolan var ju såklart stängd och inget svar på telefonen alls. Så jag mejlade Ylva, min kurs ansvariga och får hoppas hon hör av sig till mig imorgon bitti, annars får jag ringa henne igen! Så, frustrationen är otroligt stor just nu som ni kanske förstå. Någon därute kanske vet vart man kanvända sig förresten?????

Men lite goda saker händer denna vecka dock, jobbar 20 timmar på puben under vecka vilket är perfekt, ger mig pengar för veckan som komemr i vilket fall så man slipper svälta ha ha ha sen har jag underbara vänner som göder mig hela tiden med massa god mat. Igår kväll hade vi en underbar "sunday- dinner" med "fa,iljen" och så kom Krystles mamma, syster och kille och åt middag också. hann precis äta upp innan det var dags att springa till puben för att göra några timmar. Så skönt, det ligger bara 5 minuters rask promenad härifrån så det är perfekt. Så jag gör några timmar tisdag och onsdag sen helt ledig torsdag och så jobbar jag hela helgen några timmar varje kväll vilket innebär ingen alkohol för mig denna helg vilket såklart inenbär inga pengar blir spenderade denna helg :=) Perfekt! Dock så är det sista helgen för en vän till mig som ska åka utomlands och leva i 1 år eller mera. Så han ska ha en helg med fest hemma hos sig för att säga hej då till alla och känner jag honom rätt så komemr han göra denna helg till en helg som alla kommer minnas för all framtid :=) Han är en riktig party kille med massa hyss för sig mestadels så inget han gör förvånar en faktiskt. FÅ rförsöka ta mig dit efter jobbet på fredag om inte annat, jobbar inte så sent och jag börjar sent på lördagen så jag borde kunna pipa dit ett tag i vilket fall. Så trist att han åker, så många härifrån åker härifrån nu, till canada, nya zeeland etc komemr bli tomt utan dom men jag tror de kommer hem snart i vilket fall! hmmm eller jag hoppas det i vilket fall! 

Nåja, nu har jag gnällt och fått ur mig endel frustration så känns lite bättre nu. Kan ju inte göra så mycket mera ikväll faktiskt utan vänta tills imorgon och sen efter det se hur det blir. Ska upp tidigt imorgon i vilket fall och börja ringa runt i sverige! Måste fixa mera cash på telefon för det också kom jag på! hmmm inte det bästa att ringa till sverige under dagtid, kostar multum! Men men, det måste göras så bara att bita ihop och göra det, får bli pasta i några dagar :=) 

kram på er och glöm ej paraplyet! 

Tankar

Publicerad 2008-09-06 13:12:48 i Allmänt,

Ibland funderar jag på hur mycket man ska göra och ge för att få folk att förstå att man inte vill något illa... Man får höra så mycket och läsa så mycket mer om folks tankar och tycken att man börjar fundera på om personen i fråga behöver gå hos en psykolog och lösa sina bekymmer den personen har. Jag har kommit till en punkt där jag har tröttnat på att fösöka "bevisa" att jag inte vill något illa, att jag inte vill få ut något av det, att jag inte vill något mer än att försöka uppföra mig som en normal människa. Men nu ger jag upp.... ingen idé att hålla på längre.
Jag har mina vänner som jag litar på och jag är oändligt tacksam för dom. Det märks verkligen nu när man har flyttat vilka som är ens vänner, vilka som håller kontakten med mig och som bryr sig. Det är dom vännerna som är guld värda och som jag verkligen känner för otroligt djupt!
Saknar min familj otroligt mycket, tänker på dom varje dag nu för tiden och hoppas de mår bra och tar hand om varandra. Det är en hel del som händer just nu för en av mina bröder och jag är så glad för honom att det nu äntligen verkar lösa sig för honom, att han får hjälp av min andra bror och såklart mina föräldrar. Känns så skönt att vi fortfarande kan ställa upp på varandra utan krav på att behöva få något tillbaka för det man gör. Allt handlar om kärlek och familjeband i slutändan ändå.........

Idag är det lördag och som vanligt så är det molningt och regningt i detta land, inget ovanligt därmed. Vad som händer ikväll får stjärnorna utläsa, får se helt enkelt. Inga förhoppningar för det hela utan tar det som det kommer. Men ska bli trevligt i vilket fall måste jag säga. Livet får komma som det gör för mig just nu och jag tänker inte så mycket mera på det, "you only live ones". Jag känner att livet är för kort för att hålla på och älta massa skit och tjafsa, tänka för mycket på saker som man ändå inte kan göra något åt. Man kan bara försöka styra livet åt ett håll och funkar det inte så får man försöka kämpa lite mer. Är det inte menat så är det inte menat helt enkelt!

ha en trevlig helg!

Why??

Publicerad 2008-09-05 13:13:25 i Allmänt,

So now it´s starting.... people write things on my blogg and are to afraid of saying who they are! I just have to say that it´s stupid, being coward, silly and redicilous! Why even write something then? Just wonder really..... I know that I shouldn´t care but I do actually. There is one sentence that person wrote "what goes around comes around", explanation please!! I think that I havent done anything wrong at the moment.... or have I? Sure, there is some things that I think of and think that it was a stupid misstake, but thank god people learn of their misstakes! Imagine if people didnt, if people would do the same stupid things over and over again and don´t learn of it..... what a sad world it then would be! Thank god I learn of my misstakes!!!!!

I have been dying with a cold the last 2 days. Popping pills into me to get well, really cant afford being home sick, so tonight Im going to work anyway. I´m never really home from work unless I actually fysically can´t get out of bed or hanging over the toilet getting sick........ Think I been home the last 2 years from work for 4 days the most. I know, it´s stupid, get everyone at work sick then probably..... so the best way to get well is to stay at home, but I had this cold for 2 days and before that it was just a runny nose so I should be fine now I guess with all dhe medicine in my body! I think this is what I get for drinking way to much alcohol for way to long and then going off it for a week! So my body has probably been struggling with it for weeks and I just hasn´t giving it time to heal, so now it kicks back at me!

Getting confused..... still thinking bout the things that person wrote....... I wrote in swedish but the person writes back in english. Trying to think of people that knows swedish but are english that reads my blogg..... but in the same time it can be someone that just writes back in english. Not that hard really to do. Ah well, thank good you can look up who sent it :=) Why do I really think about it though??? I shouldnt care, but that sentence he/she wrote really buggs me! What can I have done wrong really???? Ah well, I´ll found out who wrote it and then just ansk, only thing to do isn´t it!?

The weather today is absolutely horrible...... stormy, rainy and cold!!! I dont mind the rain but when it´s this stormy then you cant even protect urself with an umbrella since it´s just gonna break in the wind so I guess its just to face it and don´t get to ready before going out and get done at the place you are going to.

Filling out some forms today for the job in the bank, then keep my fingers krossed that they like the answers on them. If it all goes well I will start the training for the bank job in a few weeks :=) And if I pass the tests after 5 weeks Im a bank- worker jippi!!!!!!!! So I really gonna do my best and study hard!!! Gonna be nice actually, wanted to go back to "scool" for years and progress and now I have the change to! Gonna be so interesting and usefull!

Well all of you out there, hope you have a great weekend and don´t forget to take care of yurself and eachother!!

näääääästan

Publicerad 2008-09-03 22:37:26 i Allmänt,

Så är det klart med jobbet, lite smådetaljer kvar bara men bara att hålla tummarna. De återkom till mig redan idag på morgonen vid 10- tiden vilket måste verka bra i vilket fall..... De sa 2-3 dagar och jag var på intervju igår vid 16- tiden och de ringer tillbaka idag och vill bara ha lite fler referenser från Irland och så skickar det lite dokument till mig jag ska fylla i.... så nu jäklar håller jag tummarna! Ringde och tackade nej till kläd- jobbet då det kändes urdumt att gå dit och göra 1-2 dagar och sen säga att "nej, jag har fått ett heltids jobb som är otroligt mycket bättre betalt" Känns inte helt ok liksom. Ger dom massa extra jobb och så slutar jag direkt för jag fått något bättre. Sen låg jag i natt som var och kunde absolut inte sova, tankarna flög runt om allt och alla och drev mig smått vansinnig. Länge sen jag hade problem att sova men men nu är det tillbaka..... handlar om att komma in i rutiner igen antar jag och det är under pågående arbete just nu!

Idga har jag varit på gymmet och det var absolut hur skönt som helst måste jag säga. Fick följa med Krystle när hon gick och hon är medlem så då får man ta med sig en vän i veckan som får vara med gratis. Det är ett helt fabolouse gym med ett ex antal fashionabla maskiner, 6 olika bastun/steamrum/relaxrum/snowroom (ja riktig snö) och så har det ett litet relax rum där man kan gå in och dricka kaffe/tea/cappuchino/ juice och äta frukt. Ingår helt i priset. Ska allt gå med där bara jag får ett fast jobb med lite inkomst så att säga. Hörde idag också att om man jobbar på Banken så betalar de 300 euros av de 700 det kostar ( jag vet, svindyrt) så det är ju perfect!! 

Som jag berättat för några av er så är allting så himla mycket dyrare här än hemma i sverige. Kanske inte luncher ute och vanliga smörgåsar etc, men allt annat, 2 liter mjölk kostar 25:-, limpa bröd kostar 29:-, boende och levnads saker svindyrt. Jag betalade sophämtningen för 2 månader, pris: 600:-!!!!! Internet som vi har nu 700:- för 1 månad och uppstart. Jösses amalia säger jag bara. Förstår nu helt klart varför man har så mycket bättre löner än hemma i sverige. men jag har räknat på det lite och omjag räknar mina kostnader jag har varje månad ungefär och vad jag kommer få i lön om jag nu får det jobbet jag vill ha så komemr jag klara mig galant, för jag kommer inte gå ut lika mycket längre som tidigare här då jag komemr göra 1 kväll per helg på puben/ nattklubben och någon kväll i veckan också. Ska spara så mycket som möjligt nu eftersom vissa underbara personer i min familj ska gifta sig nästa år så det gäller att spara MASSOR :=) Längtar tills det blir av dock ska ni veta. Äntligen ska de gifta sig hi hi hi hi hi puss på er!

Sen har jag varit med en vän till mig som inte fått så glada nyheter idag.... så hon är lite upprörd..... men jag är här och gör allt jag kan för att stötta henne till fullo. Men vet hon är stark så hon kommer klara sig, behöver lite pushning och stöttning mest! Sen fick jag besök av ett gammalt ex....... det var intressant måste jag säga. Skönt att veta att det är så gammalt och så underbart skönt att känna att det finns vekligen inget kvar där alls känslomässigt förutom vänskap. Så det behövde jag också för min egen skull. 

Ikväll blir det en kväll inne med James, "pappan" i huset, tjejerna är iväg på en danskurs i dublin ikväll. Kände att jag riktigt hade råd med det...... 8 kvällar för 1200:-, nja. Det blir hemma kväll istället! Känner mig så stolt över mig själv, var på Suzy´s pub ikväll och drack KAFFE men så när hon sluta vid 18.00 så tog hon sig en öl, jag tog mig en till kaffe och så kom hennes stammisar in, advokaterna, och så tog Suzy en tyill öl men jag tog en apelsin juice och jamenvisst, en till öl blev hon bjuden på men inte jag, jag höll benhårt på att bara dricka juice så de bjöd mig på juice ... ha ha ha ha så stolt!!! Ska fasiken hålla denna vecka helt vit, inte en droppe alkohol ska jag ha i mig :)

Well, nu ska jag krypa i soffan och glo på teve ett tag, somnar väl tidigt ikväll eftersom jag somnade inte förrän drygt 03.00 i natt och vakna vid 07.00 nät James gick upp...... Suck, måste få ordning på detta sömn problem som dyker upp titt som tätt! 

Kram kram  

Alldeles fr länge....

Publicerad 2008-09-02 23:27:45 i Allmänt,

Jösses, är det verkligen 1 hel vecka sen jag skrev?? Ni måste bli galna på mig eftersom jag lovat att skriva varje dag ha ha ha ha. Nåja nu börjar det bli normala dagar här, dvs ingen alkohol och inga fester. Har 1 vit vecka.... jag vet det låter helt sjukt med att ha en vit vecka men så är det rätt normalt att man tar en öl eller glas vin om man är på puben eller ska träffa en vän så går man och tar en drink. Men men nu är det slut med den saken, kommer att jobba denna vecka på fredag och söndag kväll på puben så jag int ekan gå ut och sen på lördag ska jag eventuellt på date i Dublin!!!!! Yes, jag Jenni ska eventuellt på min första ordentliga dejt i mitt liv ha ha ha tror jag aldrig blivit utbjuden på det sättet förut. Så vi får se hur den kvällen går helt enkelt. Han är en gammal vän till mig osom jag hållit kontakten med under nästan hela tiden som jag bott i Sverige förutom vissa år. Mne så fort vi ses så är det som igår och det känns så bra. Så vi får se helt enkelt.

Jobbar som sagt några timmar i veckan på en pub, min kompis har tagit över den med sin smabo så det är kul att se att takterna fortfarande sitter i. Sen har jag fått ett deltids jobb också i en klädbutik, väldigt posh måste jag säga och jag är fortfarande lit etveksma till om jag gillar det eller inte.... Men ska dit imorgon första dagen och gå igenom allt med chefen, bli presenterad för alla och så vidare. MEN...... jag var på intervju idag för ett jobb inom en bank..... VÄLDIGT bra betalt med utmärkta karriär möjligheter inom bank. Man kan efter ett tag bli erbjuden att utbilda sig på företagets bekostnad och flyttas upp inom företaget och bilda en karriär vilket vore super. Kan ni tänka er mig på en bank?? Väldigt posh ha ha ha Men jag ska få veta inom 2-3 dagar men så har jag pratat med 1 vän som jobbar där och han träffa ena personen som intervjua mig och han frågade om jag fick det eller inte (han jobbar rätt högt upp) men så flina hon bara och sa att hon inte kunde säga något, men så när hon gick så sa hon till honom att, "jag kanske redan ringer henne imorgon", sen så var jag upp till Suzy´s pub för en KAFFEoch hennes chef känner killen som var med och intervjua mig och han är chef över HR- avdelningen, så Dave vart nyfiken (chefen på puben) så han sms:a och frågade hur det gått för mig, svaret han fick tillbaka: "ok, she did very well" så det var tydligen otroligt possitivt.

SÅ mitt stora problem just nu är att vad säger jag till Sasha (klädbutiken) om nu banken ringer mig imorgon eller torsdag och erbjuder mig jobbet?????? Känns rätt dumt att säga efter 1-2 dagar att tyvärr jag har fått ett annat jobb!!!!! Men samtidigt hoppas jag de förstår, Sasha erbjuder bara 25-30 timmar i veckan till en rätt dålig lön..... minimilön kan jag meddela, eller banken där jag får utbildning 5 veckor i början  under betalning också vilket är mycket bättre än vad Sasha betalar!!!!! De måste väl förstå det???? Jag kommer ju knappast säga att jag var på intervju idag för banken och blev erbjuden jobbet på butiken igåt..... Gör jag helt fel???? Har otroligt dåligt samvete, men så säger mina vänner att skulle de sparka mig så skulle jag max ha 1 månad uppsägning och de skulle inte ens tänka 2 gånger på hur jag tar det hela. SÅ är branschen dessa dagar här borta tydligen inom dom butikerna! Så gör jag rätt? Vad tycker ni????

Annars då, vädret är som jag vet inte vad, regnar varannan timme och sol varannan timme, rätt kallt idag och så blixtra det och åska massor. Inte mitt favorit väder direkt!! :=) Förstår inte irländarna här, de är vana vid regnet men så bär de inte med sig paraplyer..... jag har mitt i väskan jämt ha ha ha Och har väl behövt det så gott som nästan varje dag kan jag meddela..... hmmm varför flytta jag inte till ett soligt land istället ha ha ha ha ha

Har fortfarande inte tagit bilder på huset, men jag skaaaaaa!
Hoppas ni där hemma har det bra och att ni tar hand om varandra!
Ciara and lovely Zack   Me at the ruins at   Wicklow Gap                                                 
 Sean and Wally
The Wicklow Gap

Om

Min profilbild

The future is in the hands of the destiny.... Or is it?

Just a girl that wants so much and are searching for it every day that goes.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela