jensanjen

En tjej med mycket tankar, funderingar, tycken och kärlek. Tycker livet är för kort för att älta gammalt utan vill hellre se framåt och njuta av livet, kärleken, familjen och vänner!

Kommer nog bli stora ändringar.........

Publicerad 2008-10-29 19:42:29 i Allmänt,

jepp, närmaste veckorna komemr det bli stora ändringar tror jag, mycket som pågår igen..........
Janet har bett mig flytta in hos henne och vara hennes Au pair för hennes son Callum 9 månader..... hon och hennes kille kommer troligtvis flytta isär och hon har redan i dagsläget problem med att få någon att ta hand om sonen. Hon lägger ut enorma pengar på att betala någon för barnpassning och eftersom både henne son avgudar mig och hon säger att hon själv "love me to bits" så vill hon att jag tar hand om honom. Vilket i så fall innebär att jag betalar ingen hyra, tar hand om bäbisen när hon jobbar och behöver det, jag betalar ingen ESB, gas etc. Men så kommer jag också jobba på puben så jag får en inkomst så jag klarar mig utan problem. Hon vet att jag inte trivs i huset, det är för dyrt att bo här, kommer inte riktigt överens med en person i huset......... helt enkelt inte vill bo här. Men jag vill samtidigt inte sätta de andra i huset i knivig situation med att bli "stuck" och betala min del av hyran och räkningarna, skulle vilja hitta någon som vill hyra mitt rum så jag kan flytta utan problem så att säga........ Vore perfekt tror jag att bo hos Janet. Hon äger ju huset så att säga så betalar ju ingen hyra eller lån för det heller. Så blir ju ingen direkt extra kostnad att ha mig där.
Samtidigt så undrar jag om det är en bra idé, risken är att James och Krystle kommer bli ordentligt förbannade över att jag vill flytta, Suzy har jag pratat med redan om detta och hon förstår mig helt och hållet, är helt ok med det och vill bara mitt bästa. Hon tycker det är en suverän idé faktiskt. Hon vet att en person ihuset inte kommer bli glad alls över det men hon skulle prata med henne själv efter att jag pratat med henne.........
Ska prata med henne ikväll, men hon var i telefon förut så jag väntar på att hon ska komma ner..... usch jag avskyr verkligen detta, får ont i magen och blir deppig faktiskt. Vill absolut inte såra någon och jag vet inte hur de kommer ta detta......
Vad tror ni? Är detta en bra idé? Ska jag se till att göra det bra för min del och även hjälpa en vän, eller ska jag bo kvar för att hjälpa de andra och inte sätta dom i klistret??????? Usch usch usch...... ska försöka prata med henne nu...... Wish me luck!!!!!!!!!!!

Så var det måndag

Publicerad 2008-10-27 13:36:44 i Allmänt,

Och så var helgen över och en ny vecka har startat. Helgen har varit bra måste jag säga, några besvikelser här och där som vanligt när man har stora förhoppningar men i huvud taget så har det varit bra. Vart ordentligt full i lördags måste jag säga....... farligt när man är födelsedags barnet och folk köper drinkar och shots till en hela kvällen....... Men dagen var bra. Jobbade på dagen fram till 15.00 sen svischa iväg till att få manikyr och sedan frissan. Fick det i present av Krystle, Marchin, James och James. (Ja de heter samma sak) Sen svhisha hem och drack lite bubbel :=) Och Suzy gjorde min make up och så fick jag en vinterkappa, klänning, vantar, 2 scarfs och smink av Suzy, Sean, Ciara och Dermot. Så det enda jag egentligen behövde göra var att duscha :=) Så känns som jag vart riktigt "pampered".
Sen iväg till puben där vi hade festen och från dess så var det full rulle hela kvällen. Så en lyckad kväll helt enkelt!
Jobbade igår kväll och jag kan meddela att det var en av de längsta kvällarna på den puben. Hade hand om ett 18-års party i coctail baren och de skulle komma 80 personer dit men det dök väl upp ca 30 personer. Tyckte otroligt synd om tjejerna som fyllde år men de vart fulla och glada ändå verkade det som. Men kvällen var otroligt seg, långdragen och jag kan ju säga att jag mådde inte helt prima direkt. Vaknade vid 9 på morgonen och var totalt bakis, i klänningen från kvällen innan, jackan, sjalen och linser+ smink fortfarande..... INTE BRA!!!!!! Tydligen skulle jag upp och byta skor när vi kom hem från puben på natten men suzy fann mig sovandes i sängen så hon tog av mig skorna och la på mig täcke :=) Jösses, inge mer tequila för mig på BRA länge!!!!!!! Janet säger att hon såg mig dricka 5 tequila och 3 Mickey Finns.......... hmmmm brukar aldrig bli så full och galen men hmmmmm det var min födelsedag och då är det väl tillåtet? 

Idag ska jag jobba från 21.00 på kvällen. Det är "bank holiday" här vilket innebär att det är söndag idag, dvs röd dag. Så det blir nog galej ikväll........  Inte för min del men förhoppningsvis alla gäster i baren.
Nej nu är det dags att göra lite mat, hungrig som en varg faktiskt........ blir nog pasta idag,länge sen jag hade det.

Ta hand om er.
Ps; tack för alla gratualtioner och pappa, I LOVE YOU SO MUCH!!!!! Hoppas du förstår hur tacksam och glad jag är!!!!!!!

grå torsdag

Publicerad 2008-10-23 12:33:13 i Allmänt,

Idga kom irländska vädret tillbaka igen, det är grått, blåser som attan och regnet slutar aldrig falla........ typiskt irländskt väder helt klart och jag funderar på hur jag ska skydda mig ifrån detta väder på väg till jobbet. Paraply funkar absolut inte då det komemr blåsa bort på 2 sekunder och jackan jag har skyddar inte direkt från någonting. Så det blir troligtvis att låna Krystles jacka som har huva och är tjock :=) Hoppas bara hon inte har den idag, har inte kikat om den är hemma faktiskt men jag hoppas verkligen det.
En dag som denna önskar jag verkligen att jag hade en bil...... Får ju låna Janet och Pat´s bil så fort den gått igenom besiktning och jag ordnat försäkring, här är det annorlunda än i sverige (som allting annat) man försäkrar sig själv på bilen, man försäkrar inte bilen så att säga. Så den som kör bilen måste ha egen försäkring på den så att säga, så och det ska jag ordna så fort jag har mer timmar på puben. Tänkte att jag inte behöver bil när jag bor som jag gör men dagar som denna så är det faktiskt ett måste om jag inte vill komma till jobbet och se ut som en åsna som fångats i stormen :=) Så det ska väl ordnas det också.

Var i telefon idag med min gymnasie lärare och fick all info jag behöver för att kunna skicka in och få betyget gjort av irländska myndigheterna. Ska ordna det på måndag tror jag och få det iväg skickat. Ska bli intressant och se hur många samtal jag får från dom med frågor ha ha ha ha Ylva berättade att 2011 firar Åre Gymnasium 50 år!!!!! Kanske man skulle passa på att åka dit då :=) Har ju faktiskt inte varit där sen jag tog studenten, katastrof jag vet, så då är ju ett perfekt tillfälle att åka dit i vilket fall.

Nu är det dags att göra mig i ordning för jobb, yeah, äntligen får jag jobba några timmar och inte ligga på soffan och tycka synd om mig själv :=)

Ta det lugnt och ta hand om er!

tankar, tankar och mera tankar

Publicerad 2008-10-22 13:36:36 i Allmänt,

Vet inte riktigt vad jag känner idag.... lite nedstämd men samtidigt inte. Känner att denna förkylning jag haft sen jag kom hit håller på att driva mig vansinnig. varför kan jag inte bara bli av med den. Trodde det var mögglet i ena vardagsrummet, men det är borta nu och ändå är fökylningen kvar grrrrr irriterande.
Tur att jag i november ska ha en detox period. Ska ge upp rökandet (alldeles för dyrt) ge upp alkohol (alldeles för dyrt) och börja äta mera nyttigt. Börjar bli less på all kinese mat och pizza och flottigheter........ Handlar ju egentligen bara om slöhet faktiskt. Att jag "inte har tid" att laga mat, gå till affären, inte så konstigt när jag kommer att tänka på mat när det är alldeles för sent :=( Men det ska bli nya tag med den saken. Har också bestämt mig för att denna gång när jag slutar med cigaretterna ska ta hjälp av nicotin plåster eftersom jag blir så otroligt grining och tjurig när jag slutar med cigaretterna och det funkar ju inte direkt när jag jobbar inom service branschen....... Så lite hjälp ska jag ta, inte gå "cold turkey" som förra gången och gav alla i min omgivning en riktig plågsam tid så det slutade med att de stoppade en cigarett i min mun..... ooooops sorry friends!

Denna vecka går otroligt långsam måste jag säga, känns som fredag idag men det är ju tyvärr bara onsdag..... jösses! Kan bero på att jag ser fram emot lördag och partaj samtidigt som jag inte gör så mycket om dagarna. Jobbade ju bara i några timmar i måndags och igår var jag hemma hela dagen förutom lunch på stan med Krystle och Marchin sen åkte jag till Newbridge och spenderade kvällen med Jay och Jane och glodde på film. Så det händer inte så mycket direkt. men jag hålelr mig ifrån puben i vilket fall...... hi hi hi hi

Solen skiner idag med och jag borde gå ut och gå..... samtidigt så vaknade jag i morse och såg att köket ser ut som ett bombnedslag! Så kanske borde ta tag i det. Dock inte min röra alls men jag kan inte låta bli. Känns som jag alltid plockar upp skit och smuts efter alla andra här i huset, jag plockar alltid bort mina saker och diskar på en gång dom få gångerna jag faktiskt använder något i köket....... jag vet, jag är en orubblig pedant ända ut i finger topparna. Men suck, ska det vara så svårt att plocka undan direkt och diska direkt???? Hmmm får se vad som händer med den saken.

nej nu babblar jag strunt så bäst att göra något.
kram på er och njut av livet!

solen skiner

Publicerad 2008-10-21 12:44:29 i Allmänt,

solen skiner och det är sådär höstigt kallt ute...... måste börja leta efter en vinterjacka nu. Lämnade ju min tjocka härliga jacka i sverige då¨jag inte fick plats med den i väskan men jösses vad jag saknar den nu! Så det är på min inköpslista för tillfället!
Fick fråga om jag vad jag tycker om Tyra Banks....... tycker hon är en fantastisk person som lyckats med mycket i sitt liv. Hon har fått mycket negativ kritik genom åren men hon håller fast vid sina saker och vad hon tror på. Hon verkar vara en person som bryr sig enormt om sin familj och sina vänner och viker inte för att säga emot om hon tycker något/någon blir behandlad illa.
Vad tycker ni själva?

Idag ska det bli en lugn dag, ska inte gå till puben idag..... ska försöka hålla mig ifrån den ett tag denna vecka då det känns som jag bor där :=)  Personerna som dricker där dagligen börjar kännas som vänner då jag träffar dom varje dag, jag blir mer och mer involverad i deras liv och jag tror att det kanske är bra om man behåller sitt privatliv separat från sitt arbetsliv???? vad tror ni?

Nej nu ska jag släng amig i duschen så jag tinar upp lite, så kallt i detta hus!!!!
Love ya

söndag.....söndag

Publicerad 2008-10-19 16:45:00 i Allmänt,

En lugn söndag för en gångs skull måste säga. Har absolut inget planerat alls idag förutom att ta ett långt bad, hyra en dvd och beställa hem Chinese food! Ska bara slappa och ta det lugnt, är själv idag i huset också vilket jag måste äsga är underbart. Krystle, Marchin, James och James har åkt till Belfast över helgen, så de är nog inte hemma förrän ikväll och Suzy är troligtvis hos Sean. hon jobbade igår kväll liksom jag och sen har hon inte kommit hem så troligtvis är hon hos Sean.
Helgen har varit bra, full rulle mestadels. Jobbade på puben fredag dag fram till 18.00 och sen vart det "nyöppningen" av puben, numera helt och hållet oficiellt kalld Swan Dowlings. Så det var otroligt kul i fredags kväll. jag och hus medlemmarna med deras respektive åkte ner dit vid 21.00 och så kom flera av våra vänner dit och vi partajade fram till 05.00 på morgonen!!!!!! Vet inte hur jag blev så full då jag endast köpte 4 drinkar själv........ men full vart jag i vilket fall. Vet inte vem jag ska tacka riktigt för alla drinkar jag fick :=( Så lördagen gick sen åt till att försöka bli en människa igen vilket innebar att ligga på soffan hela dagen tills klockan vart 18.00 då¨det var dags att göra mig i ordning för jobb. kan meddela att humöret inte var på topp för att arbeta bakom en bar i en nattklubb och servera alkohol :=) Samt så var klubben öppen endast för att det var 2 tjejer som bokat och hyrt den för att fira sin 18- års dag. Så det var fullt av 18- åringar, en DJ som spelade alldeles för högt och även ett band som hmmmm ja ok, dom var rätt duktiga måste jag säga men öron bedövande! Kvällen var seg samtidigt som jag hade fullt upp. Tyckte klockan gick framåt som en snigel....... troligtvis för jag var så bakis och ville bara hem till min säng .=)

Vädret idag är perfekt för att sitta inne, blåser otroligt, kallt som attan och regnet faller ner. Så man kan väl inte skylla på något annat då...... jag får stanna inne :=)

Nästa helg är det partaj igen, då har jag bokat "the lounge" på jobbet och har bjudit in några vänner. Beställt lite finger food av Janet som ska serveras också. Hon är underbar, eftersom jag jobbar där och i och med att jag har bjudit in vänner som kommer spendera pengar där så behöver jag inte betala 1 krona för det alls. Som hon säger själv: Om jag inte har festen där så kommer hon inte få in några pengar från oss, men eftersom vi är där så kommer hon få en mycket bättre försäljning den kvällen, så då ska jag inte betala för något. Samt så jobbar jag där så jag FÅR INTE betala något :=) Thanks hun!

Har fortfarande hemlängtan till min familj och mina vänner. Men fick ett urgullig mejl idag från 2 vänner från mitt gamla jobb och det värmde att se att de tänkte på mig :=) Saknar det jobbet enormt faktiskt och speciellt maten!!!! Ska absolut dit och äta när jag åker hem nästa gång...... hmmmm vilket blir nästa år :=)

Fick inbjudan av min kära mor också till att fira hennes födelsedag i november...... vill så enormt mycket åka hem och fira henne men det verkar rätt omöjligt för mig att göra det. Dock så får vi se..... man vet aldrig vad som händer!

Nåväl, ta hand om er och era nära och kära!

Solen skiner :=)

Publicerad 2008-10-16 13:18:21 i Allmänt,

Jepp, idag skiner solen och det känns som höst ute nu. Lite sådär ruggigt kallt och man behöver sätta på sig en extra tröja under jackan för att inte frysa. Men det är underbart! Blir inte lika färg grant här som hemma i sverige dock vilket jag saknar lite grann, känns som att gräsmattorna här är alltid gröna och fräscha och träden tappar sina löv innan de hinner bli ordentligt färgglada. Men absolut är hösten här nu!

Igår var en dag som var helt ok....... Var nere på stan och strosade i några timmar, kollade efter halloween utstyrslar, åt lunch med Krystle och var in på Suzy´s pub och hade en hot whiskey. Sen hemma i ca 1 timme och iväg sen med janet och lämnade av kuddar etc för att få dom omklädda till puben. Hem till henne och passade hennes son under kvällen medans hon sprang runt och gjorde lit eärenden under kvällen. Slutade med att hon somnade i soffan och jag glodde på gamla avsnitt av Greys anatomi...... en skön dag så att säga.

Idag har jag absolut ingenting planerat.... känner dock på mig att jag komemr få samtal från pat om jag kan passa Callum under eftermiddagen, Janet jobbar på puben och Pat vill åka på horse racin i eftermiddag........ så jag inväntar nog hans samtal :=) Sen får vi se hur dagen blir. Inget planerat och dom dagarna brukar bli bra :=)

Har otrolig hemlängtan fortfarande, fick inbjudan av mamma till att fira hennes födelsedag i slutet av november......... känns för tillfället att det är rätt kört för mig att åka hem då jag knappt har pengar till hyran....... men man vet aldrig, förhoppningsvis funkar det att jag kan åka hem under helgen! Vi får se helt enkelt.
Saknar alla i sverige och hoppas ni mår bra!
Kram till er

Sorry!!

Publicerad 2008-10-14 12:11:41 i Allmänt,

Jepp det var otroligt länge sen jag skrev här.... jag vet!
Har varit fullt upp med mycket saker som händer hela tiden. Har märkt att jag har ett otroligt mycket bättre socialt liv här än vad jag hade i sverige. Det var ju även därför jag åkte :=) Här ser man livet så otroliogt annorlunda än vad man gör i sverige, man ser till att ha ett socialt liv även fast man har jobb och familj.
Tänker på Janet och Pat. De har tagit över en pub med tillhörande nattklubb som de har renoverat nyligen, har en 9 månaders son, Pat började utbildning för att bli kvalificerad brandman men ser även till att de har ett socialt liv och har kul. Det är verkligen något man kan se som en morot i livet. Hur lyckas de kan man undra??? Men jösses vad jag ser upp till dom två personerna, de har kommit så långt på en så kort tid och de är samtidigt så otroligt lyckkliga. De sak nu börja med lunch servering i november och lyckligtvis vill de ha mig som lunch ansvarig så det ska bli dunder. Allt är samtidigt lite vervigt med tanke på att ekonomin i detta land blir värre och värre, idag ska vi få reda på "the gouverments" budget inför året..... vad jag hört så är det inte roligt. Sänker folks bidrag för dom som ej har jobb eller är hemma med barn. Man har för tillfället bara 6 månader att vara hemma när man ska ha/har fått barn, så säga att man är hemma 1 månad innan bäbisen föds..... då har du bara 5 månader att vara hemma med bäbisen efter att den ankommit. Och pappan har inga rättigheter att vara hemma med barnet alls..... japp, väldigt gammaldags och katolskt! 
Fick reda på att gå till läkaren för bara en koll och kanske recept kostar 500:- och en vän ska nu på ultraljud för sin mage och han måste betala 2000:- för det!!!! Han köpte antibiotika igår, pris för det 800:-!!! Hutlöst, jag ska aldrig gå till läkaren helt enkelt! 
Hörde att de ska höja cigarett priset igen med budgeten, nuvarande pris är ca 80:- pris efter höjning....... 100:- per paket!!! Det innebär att jenni kommer därmed sluta röka helt och hållet från och med november! Skulle sluta efter nyår men nu innebär det att jag slutar i novembe, ska då även hålla upp med alkoholen under hela november också :=) 

Annars vad har jag gjort..... fått en del klagomål på att jag aldrig hör av mig :=) Men det har varit full rulle med jobb på puben, passat Callum 9 månader, festat en del och varit på dejt :=) Hade storstädning av puben i torsdags natt i 3 timmar..... hade blåsor i händerna efter det kan jag meddela. Sen hade vi ett stort party i baren på övervåningen i lördags kväll och Janet satte mig i den baren så jag hade hand om 70 polacker från kl. 20.00-24.30 och lyssnade på en DJ som bara spelade Techno musik!!!!!! Jag trodde jag skulle bli totalt dum i huvudet efter 3 timmar.... och jag kan meddela att polacker är totalt galna människor, dricker shots av vodka i mängder (gjorde slut på 4 flaskor) och är totalt vansinniga när det gäller festande. 
Mängden av polacker som har kommit till detta land de senaste 3 åren är otroligt. Är rädd att det kommer bli samma rasism här som det är i sverige om några år. Med tanke på att de har nu egna skolor, kyrka, affärer etc så det blir att de äldre lär sig inte engelska och kan därför inte kommunicera med irländska personer och då blir det senare rasism...... känner igen det så väl från sverige för några år sedan. Men jag hoppas verkligen det inte blir så.... irländare är ju dock annorlunda och mer öppna så att säga. Sen säger dom att nu börjar jobben ta slut och det är svårt att få jobb så de tror att polackerna kommer snart resa hem igen och då har de gott om pengar och kan leva lyxliv där. Polen är tydligen ett ganska fattigt land som jag fattat det. 

Nåväl, jag ser fram emot min födelsedag, ska fira den på puben. Janet ska göra lite finger food för alla och så ska vi ha grymt skoj helt enkelt. Jag ska bara se till att ha kul och inte lyfta ett finger för några förberedelser alls. Därav jag har det på puben då jag inte behöver göra några dekorationer eller för den delen städa dagen efter :=) Otroligt less på att städa nu...... ha ha ha ha Sen är det Grand opening på puben på fredag efter alla renoveringar och namn byte av puben. Så då blir det mat, DJ och massa öl :=) Jag jobbar dag passet så jag kan gott och väl vara med på partajet :=) Mass- meddelanden är utskickade så jag tror det kommer bli en massa folk som kommer för det. 

Nåväl, nu ska jag göra i ordning mig för jobb.... hoppas ni alla har det bra därhemma och atar hand om varandra. 
Mamma och Jimmi, hade otrolig hemlängtan igår efter våra samtal.... ville åka hem och äta middag med er :=) Saknar er massor.... tror det är därför jag inte hör av mig så ofta, sakanr er så mycket när jag pratat med er..... men ni ska veta att jag tänker på er massor, hela min familj och min "extended" familj......... Lilla Nellie..... läste att hon sjunger nu :=) Åh vad jag saknar er där i Borås/Ulricehamn!!!!! Måst egå in på datorn en kväll så vi kan babbla på web kameran! 
Stooooooor kram till er alla!  

Saker rullar på

Publicerad 2008-10-02 17:56:40 i Allmänt,

Så är snart denna vecka slut också och jag måste säga att tiden flyger fram något enormt!!!! Har jobbat en hel del denna vecka, suveränt. Lte cash som kommer in i vilket fall, tackar gud för det. Eller Janet kanske är bättre och rättare. Imorgon är det Suzy´s födelsedag, hela 25 år blir hon så jag och Krystle har organiserat ett party för henne, vi gick ihop 5 pers och köpte en gitarr till henne samt lektioner för det. Samt så har vi inhandlat en massa party accesoarer och imorgon så är det matlagning och fixande i huset inför festen. Så Suzy kommer hem från jobbet vid 7 tiden och då kommer hon få en stor överraskning :) Love it!!!!

Annars då, nja var på dejt igår..... hi hi hi intressant måste jag säga. Är inte den vanaste dejtaren men kan säga att detta var en lyckad kväll. Jag sen dit eftersom jag jobbade först till 9 och Janet var sen att lösa av mig så jag var drygt 15 minuter sen. ooooops, inte bra men som vanligt så flög jag in med ett leende och han bara garva åt mig. En kille jag känner lite sen tidigare så han vet hu rjag är. Men i vilket fall, det var en lyckad kväll och nu kan man bara se vad som händer i framtiden helt enkelt :)

Ikväll ska jag troligtvis ta en kväll för mig själv...... har inte haft en lugn kväll på över 1 1/2 vecka. Skulle haft det i måndags men så hände en del grejer så det slutade med att jag fick samtal vid halv 12 på natten och en vän behövde mig så jag flög upp ur sängen, på med kläderna och hon hämta upp mig. Sluta med att vi drack en halv liter vodka och somnade på soffan i hennes hus........ Jag som varit så duktig...... drack bara några hot whiskey för att försöka bli av med förkylningen på kvällen och var lagom lullig av det och hade gått och lagt mig vid 11 på kvällen...... Så sluta natten med att man var aprak och slockna i soffan ha ha ha ha Nåja, vad gör man inte för sina vänner när dom behöver en så att säga!!!!!

Ska egentligen till Newbridge ikväll men vet inte om jag ska det. Blir ju en tuff dag/kväll imorgon och sen jobbar jag lördag kväll och söndag blir det som vanligt några drinkar i huset, classiker helt enkelt. Nåja, ska nog bli en kväll hemma ikväll.......... hoppas jag!

Kram på er!

Om

Min profilbild

The future is in the hands of the destiny.... Or is it?

Just a girl that wants so much and are searching for it every day that goes.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela